Hem rekar-fotboll Du är här

VM, Skandinavien och Brasilien allt i en kupong! Topptipset 19/6

Vi kör lite blandat denna tisdag med en kompott av matcher som har bra mix. Först bjuds det på VM, Grupp H närmare bestämt, och de fem återstående matcherna utgörs av skandinavisk och brasiliansk fotboll som får samsas.

Spelstopp: 13.59

[topptipset]

1. Colombia – Japan 1

Vi har definitivt lite svårigheter när vi ska sia om Grupp H, Colombia är dock laget som sticker ut lite extra för oss. Man nådde hela vägen till kvarten år 2014, och då förlorade man mot hemmalaget Brasilien, dessutom endast med ett måls marginal. Detta års trupp ser definitivt inte sämre ut jämfört med 2014, snarare bättre då Radamel Falcao från Monaco spelar, vilket han inte gjorde då. Japan har några namn med rutin från EU, men vi tror ändå inte det räcker för att dra upp asiaterna från en sistaplats i gruppen. Ettan streckas dock hårt, garder ändå för att vara på den säkra sidan.

 

2. Polen – Senegal 2

Vi ser en bra generation av senegaleser detta år, Keita Baldé, Kalidou Koulibaly och Sadio Mané är några av de namn man speciellt tänker på som gjort det bra inom europeisk fotboll. Man tog sin kvalgrupp men genrepet var inte lika bra trots att man vann över Sydkorea med 2-0. Polen har likaså ett intressant lag som vi tror är riktigt sugna på att vinna stort. Inte minst Lewandowski imponerar, han vann ändå skytteligan i kvalet. Kamil Glik är tillbaka, och man skulle kunna säga att Polen borde vara favoriter, men då ettan streckas så hårt så tycker vi man borde plocka tvåan som utgångspunkt i detta osäkra möte!

 

3. Ryssland – Egypten X

Saudiarabien är ett dåligt lag, inga nyheter där, men man bör nog hålla det i åtanke när man funderar på hur man ska satsa på denna match. Många verkar inte göra det, och vi ifrågasätter hur väl man kan förutsäga denna match med grund i den förra som ryssarna vann med 5-0. Trots att Egypten förlorade förra matchen på grund av ett mål i slutminuterna var spelet sunt, och vi tror det sista målet förklaras främst med hjälp av otur än någonting annat. Mohamed Salah är tillbaka på planen, så vi tror att man kan ha en chans i denna! Ettan streckas mycket så utgå från krysset och hoppas att det blir lite rensning!

4. Varberg – Helsingborg 2

Nu tar vi en titt på Superettan och Påskbergsvallen där Varberg spelar mot Helsingborg. Man går kräftgång hemma just nu, halläningarna har faktiskt fem raka förluster och hemma har de tre senaste matcherna slutat med förlust. Helsingborg, som haft en imponerande stabilitet över säsongen, ska nu alltså ställas inför detta lag. Trots en bortaförlust mot Halmstad senast tror vi inte Helsingborg kommer påverkas, och tvåan under 60% ser attraktiv ut. Gästerna är tydliga favoriter.

 

5. Kalmar FF – IFK Norrköping 2

Det är Kalmar mot Norrköping på Öland som gäller, udda placering, men ändock. Under våren möttes man i Allsvenskan och då vann Norrköping efter att ha lyckats vända ett underläge. Även om Kalmar haft en stabil vårsäsong så var Norrköping laget som sken starkast innan uppehållet. Vi tror på bra värde på tvåan så utgå därifrån, dock med en snabb gardering med tanke på vänskapsmatchen.

 

6. Stjarnan – IBV Vestmannaeyjar 1

Stjarnan är just nu formtoppat. Fyra raka segrar och åtta raka matcher utan förlust bådar gott för hemmalaget med en fjärdeplacering i tabellen. IBV Vestmannaeyjar å andra sidan har två raka förluster och ligger näst sist på listan. Man klarar sig dessutom dåligt när man är på resande fot, så ettan spikas här!

 

7. Avaí – Guarani 1

Brasilien följer här, mer specifikt andraligan Serie B. På Aderbal Ramos da Silva-stadion gör Avaí och Guarani upp, där Avaí ser ut att ha bra form med två raka segrar bakom sig utan ett enda mål insläppt. Avaí ligger tvåa i Serie B inför omgång 12. Guarani som gästar ligger i mitten på tabellen men har en positiv trend, inga förluster på tre raka samtidigt som man inte lyckats så speciellt väl på resande fot. Avaí är befogade favoriter och när ettan dessutom erbjuder bra värde så utgår vi från vänster relativt lätt!

8. Ponte Preta – CSA 1

Ponte Preta åkte ur Serie A i fjol och förlorade dessutom senast mot det riktiga bottenlaget CRB. CSA(Centro Sportivo Alagoano) har inte heller de någon drömform. Två poäng har inhämtats de tre senaste matcherna, och man har gått utan mål de två senaste. Ettan ser ut att streckas väldigt lågt, så vi får helt enkelt försöka utnyttja det så mycket som möjligt och reka ettan som ett bra klipp!

 

Kassaskåpet! – Stjarnan

Bra form för hemmalaget som möter en riktigt dåligt placerad motståndare kan bara leda oss till slutsatsen att Stjarnan vinner! Enkel spik!

 

Varningen! – Senegal

Vi vet inte riktigt hur detta kommer gå, dessutom är favoritskapet på marknaden alldeles för högt på Polen. Senegal har ett bra lag och kan definitivt få till en skräll i denna!

 

32 rader

 1. Colombia – Japan 1x
 2. Polen – Senegal x2
 3. Ryssland – Egypten x2
 4. Varberg – Helsingborg 2
 5. Kalmar – Norrköping x2
 6. Stjarnan – IBV Vestm. 1
 7. Avaí – Guarani 1
 8. Ponte Preta – CSA 1x

 

144 rader

 1. Colombia – Japan 1x
 2. Polen – Senegal 1×2
 3. Ryssland – Egypten x2
 4. Varberg – Helsingborg 2
 5. Kalmar – Norrköping 1×2
 6. Stjarnan – IBV Vestm. 1
 7. Avaí – Guarani 1x
 8. Ponte Preta – CSA 1x