Hem rekar-fotboll Du är här

Tottenham-Manchester City

Dag: lördag, den 26:e september

Tid: 13.45

Plats: White Hart Lane

Första matchen i omgång sju spelas mellan Tottenham och Manchester City. Ett möte då Manchester City leder ligan och Tottenham förväntas befinna sig på en 5-7:e plats minst, när säsongen är slut. En rolig match helt enkelt som många runt om i världen går och väntar på. Båda lagen kommer från spel i Capital One Cup. Manchester City vann med en betryggande 1-4 seger medan Tottenham förlorade med 1-2 hemma mot Arsenal.

Tottenham som har startat ligan sådär, ligger nu på en nionde plats. Med två vinster och tre oavgjorda matcher på sex omgångar i Premier League. Målproduktionen har varit sådär då Harry Kane fortfarande står utan mål. Det är inte heller någon annan som har tagit det riktiga ansvaret när han inte har presterat framåt. Då dem har fem olika målskyttar på de fem mål de har gjort.

De kommer senast från derbyt i Captial One Cup mot Arsenal. En förlust med 1-2 blev det och en tung smäll för Tottenham. Man ställde nästan upp med sitt förstalag, det var dock en del unga namn med. Fast det var samma med Arsenal som också testade sina spelare som inte fått allt för mycket speltid den här säsongen.

På skadelistan befinner sig fortfarande Ryan Mason men han kan vara tillbaka redan nu på lördag. Utöver honom så hittar vi även Nabil Bentaleb som har problem sin fot. Moussa Dembélé är också fortsatt osäker till spel då han inte var med senast mot Crystal Palace men han är möjligtvis tillbaka i spel så småningom.

Christian Eriksen matchas in i spel och är nyckelspelaren i Tottenham detta är. Förra matchen fick han lira 24:a minuter och förhoppningsvis startar han på lördag.

Manchester City kommer till White Hart Lane med två förluster. Senast i Premier League med 1-2 mot West Ham och innan det i Champions League mot Juventus med samma siffror. Ett formsvagt Manchester City som kommer att behöva bevisa vad man går för i lördagens drabbning.

Senaste matchen man spelade var i Capital One Cup och det var mot Sunderland. De vann som sagt med 4-1 och Sergio Aguero, Kevin de Bruyne gjorde sitt andra mål i Citytröjan och slutligen gjorde Raheem Steerling Manchester Citys sista mål.  Ett mål räknades som självmål. Ola Toivonen kvitterade i 83:e minuten men till ingen nytta. Matchen avgjordes i första halvlek då man ledde med 4-0 efter 36 minuter.

De har egentligen bara mött Chelsea som har tippats att komma på en topp fem placering. Men den matchen klarade man galant och vann med 3-0 hemma på Eitihad Stadium.

City har ingen speciell målgörare som man kanske hade trott att Sergio Aguero skulle varit så här långt utan man har många spelare som har gjort mål. Hela tio spelare har gjort mål så här långt och det är inte dåligt. Det visar att man har en stor bredd i laget.

Manchesterklubben har ett hyfsat skadedrabbat lag då man har: Vincent Kompany, Fabian Delph, Gaël Clichy, Pablo Zabaleta, Eliaquim Mangala, David Silva och Samir Nasri på skadelistan. Dock så kan de tre sistnämnda kanske vara med på lördag.

Vårt speltips:

Tottenham har hittills inte spelat bra och varit illa ute i flera matcher. De har inte heller fört någon match. Manchester City var i en nedåtgående form och förlorade två matcher i rad. De vann dock med 4-1 mot Sunderland i Capital One Cup i veckan och kändes riktigt starka. Manchester City vinner denna match till ett odds på 1,90 gånger pengarna.

Jag tycker det känns som att Tottenham kommer att göra ett mål och det kan mycket väl vara det första. Men City kommer att vinna matchen och oddset på att de vänder och vinner är 9,00 gånger pengarna. Högt odds och en chansning att gå in men ett värt spel att chansa på.

Att Sergio Aguero gör mål ger ett odds på 1,90. Han har bara gjort ett mål i ligan och det känns som att det kommer lossna för honom. Han gjorde dock ett mål i Capital One Cup senast och känns som att vara i en bra form. Han är ju trots allt Manchesters City stora målskytt.

Tottenham-vs-Manchester-City-540x315

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se