Hem rekar-fotboll Du är här

Topptipset 25/6: Hårda bataljer om vidare avancemang i VM inleder veckan!

Den tredje gruppomgången av fotbolls-VM sparkas igång idag och det är dags att börja skicka vidare lag till åttondelsfinalerna. I Grupp A hittar vi en gruppfinal mellan värdnationen Ryssland och Uruguay, på annat håll bjuds det på ödesmatch mellan Portugal och Iran. Dessutom innehåller kupongen spännande drabbningar i Norden. Mycket nöje!

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

 

1. Saudiarabien – Egypten 2

Mästerskapet är över både för Saudiarabien och Egypten. I poängkolumnen står båda lagen alltjämt på noll inspelade poäng vilket betyder att det endast är hedern som står på spel här. Egypten har bättre spelare på pappret och sett till de två tidigare matcherna får afrikanerna ses som favoriter. Saudiarabien spottade dock upp sig mot Uruguay senast efter 5-0-debaklet i premiäromgången och bör inte underskattas. Egypten känns något vassare och ett helt okej spelvärde på tvåan gör att vi utgår från höger här.

 

2. Uruguay – Ryssland 1

En spännande gruppfinal i Grupp A är vad som väntar här. Värdnationen har inlett mästerskapet strålande där man har full pott efter två spelade matcher och en målskillnad på 8-1. Ett kryss räcker för att ryssarna ska ta hem gruppsegern tack vare just bättre målskillnad än uruguayanerna. Sydamerikanerna har även de full pott efter två raka 1-0-segrar mot Egypten och Saudiarabien, där ett solitt försvarsspel lagt grunden för båda vinsterna. Offensivt finns det dock mer att kräma ut från anfallsduon Luiz Suarez och Edinson Cavani. Ryssland nöjer sig med oavgjort så 1X spelas med en riktigt fin känsla!

 

3. Iran – Portugal 2

Iran svarade för en fin insats senast mot Spanien och var ett bortdömt mål ifrån en poäng i det mötet. Nu måste dock iranierna kamma hem tre poäng mot ett Portugal som inte övertygat spelmässigt för att ha chans på vidare avancemang. Cristiano Ronaldo har räddat sitt Portugal i de två inledande matcherna där han gjort alla lagets fyra mål, vilket bidragit till att Portugal står på fyra poäng. Sydeuropéerna behöver vinna mot Iran för att vinna gruppen, däremot räcker ett kryss för att avancera till åttondelsfinal. Tvåan streckas för hårt här så gardera portugiserna omgående!

 

4. Spanien – Marocko 1

Spanien vann mot Iran i senaste matchen, men det var som tidigare nämnt på håret. 1-0 skrevs slutresultatet till och det hade i ärlighetens namn inte varit helt orättvist med kryss i den matchen. Nu står ett avsågat Marocko på menyn och det är ett Spanien fullpumpat med motivation som går in i detta möte. Marockanerna har svarat för två fina insatser mot Iran och Portugal, men kommer inte att räcka till nu när det inte finns mer än heder att spela för. Vi spikar därför Spanien i samtliga system trots att ettan sträckas hårt.

 

5. Brage – Halmstad 2

Vi styr skutan mot Superettan där IK Brage gästas av Halmstad BK på Domnarvsvallen. De grönklädda nykomlingarna har gått starkt hela vårsäsongen och ligger inför omgång 14 på sjätte plats och bara förlorat en av de sex senaste. Topptippade Halmstad BK degraderades från Allsvenskan i fjol och inledde säsongen uselt med bara fyra inspelade poäng för de första fyra omgångarna. Nu är det dock ett helt annat go i hallänningarna som visar upp en strålande form. Tio raka matcher utan nederlag och två raka segrar mot topplagen Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna imponerar. Utgå från Halmstad-seger!

 

6. Degerfors – Falkenberg 2

Degerfors IF fick med sig en poäng från mötet mot GAIS förra måndagen. Formen är helt okej men laget har en tendens att vika ner sig när man stöter på svårare motstånd. Falkenberg gästar Stora Valla med en utomordentligt bra form. Gästerna har sju raka matcher utan förlust och har plockat 13 poäng på de fem senaste matcherna. Hallänningarna hålls därför som favoriter. Trots att tvåan streckas hårt börjar vi från höger.

 

7. Rosengård – Linköping 1

FC Rosengård gästas av Linköpings FC på Malmö IP i Damallsvenskan denna afton. Skåningarna slutade på en andraplats i fjol och har ett väldigt stjärnspäckat lag som ska vara med och slåss om guldet denna säsong. Rosengård har vunnit utan att släppa in mål i tre raka matcher, där serieledarna Piteå senast besegrades med 1-0 på resande fot. Skulle Rosengård även vinna mot Linköping idag går skåningarna upp i serieledning. Linköping är regerande mästare, men de kvalitéer laget visade upp under fjolåret är nu som bortblåst. Gästerna har inlett säsongen uselt och är inför måndagens drabbning åtta poäng bakom Rosengård. Etta!

 

8. FC Lahti – KuPS X

I den finska ligan har vi ett väldigt ovisst möte som på förhand stinker kryss, inte bara för att de tre senaste gångerna lagen ställts mot varandra slutat just oavgjort. FC Lahtis har ett fungerande försvarsspel, men ett mindre attraktivt anfallsspel. Den senaste matchen mot Ilves slutade mållös och det var Lahtis femte raka kryss så här långt. Även KuPS senaste match slutade oavgjort mot serieledarna HJK, men det såg länge ut som att KuPS skulle gå segrande ut den fighten. HJK kom dock tillbaka och kvitterade i den 93:e spelminuten. Krysset är därför en given utgång, men måla på med alla tecken tidigt!

 

 

Kassaskåpet! – Spanien

Gruppsegern kan säkras när Spanien nu ställs mot Marocko i ett väldigt tacksamt läge. Afrikanerna står på noll inspelade poäng och är således redan utslagna. Motivation kombinerat med klass kommer att bädda för en trygg Spanien-seger. Solklar etta!

 

Varningen! – Iran

Iran har varit en positiv överraskning hittills och vinner man över Portugal kommer iranierna att nå slutspel. Portugal har inte övertygat spelmässigt, så nu när sydeuropéerna streckas alldeles för hårt så målar vi på med alla tecken!

 

72 rader

 1. Saudiarabien – Egypten 2
 2. Uruguay – Ryssland 1x
 3. Iran – Portugal 1×2
 4. Spanien – Marocko 1
 5. Brage – Halmstad x2
 6. Degerfors – Falkenberg x2
 7. Rosengård – Linköping 1
 8. FC Lahti – KuPS 1×2

 

324 rader

 1. Saudiarabien – Egypten 1×2
 2. Uruguay – Ryssland 1x
 3. Iran – Portugal 1×2
 4. Spanien – Marocko 1
 5. Brage – Halmstad 1×2
 6. Degerfors – Falkenberg x2
 7. Rosengård – Linköping 1
 8. FC Lahti – KuPS 1×2

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se