Hem rekar-fotboll Du är här

Topptipset 21/6: Svår uppgift för pressat Argentina

Det är en klurig uppgift som väntar för ett pressat Argentina i den andra omgången i Grupp D. På andra sidan står ett väldigt kompetent Kroatien som har ett riktigt härligt go i laget efter premiärsegern. Utöver tre matcher från Fotbolls-VM fylls kupongen på med uteslutande svensk fotboll där vi synar dagens bästa spik. Häng med!

Spelstopp: 13.59

[topptipset]

 

1. Danmark – Australien 1

Danmarks premiärseger mot Peru satt hårt inne. Tar Åge Hareides mannar ytterligare tre pinnar mot Australien är avancemanget mer eller mindre säkrat. I öppningsmatchen var det nog många som hade väntat sig att Frankrike skulle köra över Australien men The Socceroos stod upp bra och med ett solitt försvarsspel kryddat med lite jävlaranamma visade man att allt är möjligt, oavsett motstånd. Danmark går dock in som rättmätiga favoriter så vi utgår från vänster här.

 

2. Frankrike – Peru 1

Frankrike stod för en svag insats mot Australien i öppningsmatchen men det slutade ändå väl med seger 2-1 för Les Bleus. Ett straffmål från Antoine Griezmann och ett självmål som Paul Pogba ordnade fram räckte för att bärga segern. Nu måste baguetterna upp i nivå mot ett revanschsuget Peru som inte alls är ofarliga. Peru förlorade sin öppningsmatch mot Danmark där Christian Cueva brände en straff grovt. Det var förövrigt Perus första förlust sedan förlusten i VM-kvalet mot Brasilien som spelades i mitten av november 2016! Ettan streckas brutalt hårt så man gör rätt i att gardera ettan omgående!

 

3. Argentina – Kroatien X

Island stod för en av omgångens stora skrällar när laget plockade en poäng mot Argentina i landets första VM-match någonsin. Den stora snackisen efter matchen var dock Lionel Messis prestation. Messi stod för en anmärkningsvärt svag insats och som grädde på moset passade han även på att bränna en straff. Kroatien imponerade och vann öppningsmatchen mot Nigeria med 2-0 och plockar kroaterna ytterligare poäng här känns ett avancemang onekligen nära. Känslan är att det här kan sluta lite hur som helst. Utgå från kryss!

 

4. Linköping City – Karlslund 1

Linköping City, som spelade i Division 2 i fjol, har gjort det det väldigt bra i Division 1 Norra så här långt. Hemmalaget har två raka segrar och ligger inför omgång 13 på en femteplats i tabellen med 19 inspelade poäng. På Arena Linköping är östgötarna fortfarande obesegrade och visst ska man kunna vara det även efter den här omgången? Karlslund, som också är nykomlingar i Norrettan, har haft en betydligt tyngre vårsäsong. Trots en något stigande form så ligger Örebro-laget fortfarande under nedflyttningsstrecket vilket gör att ettan känns som en fullt rimlig spik.

 

5. Västerås – Forward 1

VSK, som har gjort stora satsningar, har ställt in siktet på Superettan. Västmanlänningarna toppar Norrettan med två poäng före Carlstad United och det är fem poäng ner till Akropolis som ligger på en tredjeplats inför omgång 13. BK Forward som spelade i Division 2 i fjol har helt andra krav på sig. Gästerna har dock imponerat i Norrettan och ligger fyra inför kvällens drabbning. Dessutom är formen bra med sju poäng på de tre senaste matcherna. Trots att gästerna är inne i en positiv trend så synar vi VSK utan någon större eftertanke då de dessutom streckas lågt. Dagens bästa spik!

 

6. Utsikten – Ljungskile 1

I Söderettan har Stefan Rehn haft en tung vår i Utsiktens BK. Göteborgs-klubben hade ambitioner att vara med och slåss i toppen av tabellen, men så har inte säsongen utvecklat sig. Efter 12 omgångar står laget på 13 poäng, vilket är långt under förväntan. Dessutom har “Kiken” förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Hemmalaget är dock starka hemma på Ruddalens IP, där Utsikten faktiskt vunnit tre av de fem senaste matcherna. Gästerna är bara en placering före Utsikten inför omgång 12, men formen är klart ljusare i Uddevalla-laget som har tagit sju poäng på de tre senaste matcherna. Vidöppet är känslan inför detta mötet. Utsikten får tipset, med reservation. Gardera!

 

7. Skövde – Tvååker 1

Skövde AIK har lågt ställda förväntningar på sig och ligger som väntat i botten av tabellen. Efter den knackiga inledningen med fyra raka förluster har laget dock höjt sig. Sett till de åtta senaste matcherna har faktiskt bara två av dessa slutat med förlust, dock pendlar prestationerna mellan högt och lågt. Tvååker ligger i toppen av tabellen och faktum är att gästerna bara är en pinne bakom Mjällby som toppar Söderettan inför omgång 13. Tabellen är dock oerhört jämn så man bör inte stirra sig blind på lagets placeringar. Hallänningarna bröt en fyra matcher lång segerlös svit senast, då Husqvarna besegrades med 2-0. På resande fot har dock gästerna tre raka förluster och har Skövde en bra dag så kan det här sluta hur som helst. Utgå från ettan men en tidig gardering är på sin plats även här.

 

8. Motala – Husqvarna 2

Motala ställs mot Husqvarna i Svenska Cupen. Hemmalaget spelar i Division 2 Norra Götaland, där laget ligger på en sjätteplats. Formen är bra då Motala endast förlorat en av de sex senaste matcherna. Husqvarna, som spelar i Division 1 Södra, har sämre form och ligger i bottenskiktet av tabellen. Gästerna har två raka förluster i ryggen och har under säsongen haft stora problem på resande fot. Den enda matchen Husqvarna tagit poäng i på bortagräs var 5-0 segern mot Skövde AIK. Vi räknar med att båda lagen går för segern och eftersom gästerna bara kryssat en match den här säsongen så känns en etta-tvåa rimlig.

 

Dagens spik

 

Västerås

Västerås har gjort stora satsningar och är på god väg upp mot Superettan. När en nykomling kommer på besök och ettan streckas lågt så råder det inga tvivel kring att VSK bara ska spikas!

 

Kupongens skräll

 

Peru

Att ta sig vidare från det sydamerikanska kvalet är långt ifrån någon enkel uppgift. Innan förlusten mot Danmark hade Peru gått förlustfria i över ett och ett halvt år. Om inte Frankrike presterar bättre än matchen mot Australien finns alla möjligheter till skräll här!

 

32 rader

 1. Danmark – Australien 1
 2. Frankrike – Peru 12
 3. Argentina – Kroatien 1x
 4. Linköping – Karlslund 1
 5. Västerås – Forward 1
 6. Utsikten – Ljungskile 12
 7. Skövde – Tvååker 1x
 8. Motala – Husqvarna 12

 

144 rader

 1. Danmark – Australien 1x
 2. Frankrike – Peru 1×2
 3. Argentina – Kroatien 1x
 4. Linköping – Karlslund 1
 5. Västerås – Forward 1
 6. Utsikten – Ljungskile 1×2
 7. Skövde – Tvååker 1x
 8. Motala – Husqvarna 12