Hem rekar-fotboll Du är här

Topptipset 20/6: Från VM till hela vägen till svenska division 2

Kupongens stora favoriter är inte helt oväntat Spanien och Uruguay. De sistnämnda ställs mot Saudiarabien som bör vara en smaskig mumsbit för Luis Suarez och Edinson Cavani. Fotbolls-VM rullar vidare som bekant, men det gör även den svenska fotbollen där fem matcher synas från Division 1 och Division 2. Mycket nöje!

Spelstopp: 13.59

[topptipset]

 

1. Portugal – Marocko 1

Cristiano Ronaldo bjöd på en rejäl show i öppningsmatchen mot Spanien och gjorde alla Portugals mål i den rafflande 3-3-matchen. Marocko gjorde det spelmässigt sett helt okej mot Iran i öppningsmatchen och förtjänade åtminstone ett oavgjort resultat, men ett snöpligt självmål gav Iran segern i den 90:e minuten. Portugal är naturligtvis favoriter, men alldeles för stora är känslan sett till streckningen. Har Ronaldo en dålig dag kan Marocko alla möjligheter att rubba ett lag som Portugal. Utgå från ettan men tryck in så många tecken som möjligt.

 

2. Uruguay – Saudiarabien 1

Här finns det chans för målrassel. Uruguay må ha gjort en spelmässigt ganska svag insats mot Egypten, men det blev trots allt seger och med lite mer skärpa från Luis Suarez hade de ljusblå vunnit med större marginal. Saudiarabien såg helt hopplösa ut i premiären och förlorade med 0-5 mot värdnationen Ryssland, som inte på något sätt övertygade trots resultatet. Sydamerikanerna är bättre på varenda position, har betydligt mer rutin och vinner det här utan tvekan. Solklar etta.

 

3. Iran – Spanien 2

Iran drog tillslut det längsta strået i premiären och leder i skrivande stund Grupp B. Defensiven är med Irans mått mätt ramstark, med ett par offensiva pjäser som har potential att avgöra matcher. Spanien gjorde en spelmässigt fin insats mot Portugal och är en av de främsta utmanarna till VM-titeln. Det ska vara klasskillnad här. Tvåa.

 

4. Karlskrona – Torns IF 2

Över till Sverige där Karlskrona gästas av Torns IF i Division 1 Södra. Karlskrona har bara mäktat med en poäng på de fyra senaste matcherna. Senast åkte laget på en tung 3-4 förlust mot Kristianstad där mittbacksgeneralen Jesper Gustafsson fick syna det röda kortet och är således avstängd här. Nykomlingen Torns IF har gjort en strålande säsong hittills och är på samma poäng som seriefavoriten Mjällby som toppar tabellen inför omgång 12. Gästerna är obesegrade i fyra raka matcher och här bör man ha goda chanser att förlänga den sviten. Utgå från en tvåa.

 

5. Lunds BK – Mjällby 2

Mjällby toppar som sagt Söderettan efter 12 omgångar trots att laget haft stora problem på resande fot. Hemma på Strandvallen har däremot Sölvesborg-klubben varit mer eller mindre felfria. Senast spelade Mjällby 1-1 hemma mot tabelltvåan Oskarshamn AIK, där gästerna kvitterade med matchens sista spark. Det målet innebar Mjällbys första poängtapp på hemmaplan denna säsongen. Lunds BK har två raka segrar och på Klostergårdens IP trivs skåningarna ganska bra. Men när man ställs mot serieledarna får ändå gästerna råda som favoriter. Knapp tvåa!

 

6. Karlberg – Lidingö 1

I Division 1 Norra Svealand väntar en tuff uppgift för Lidingö. Gästerna kommer från en seger mot Sundbyberg, men dessförinnan hade Lidingö fyra raka förluster. Karlbergs BK, som ligger en poäng före Lidingö i tabellen, har betydligt bättre form. På Stadshagens IP är hemmalaget obesegrade den här säsongen och dessutom har Karlberg totalt nio raka matcher utan förlust. Given etta i vår bok!

 

7. AFK Linköping – Värmbol 1

Både AFK Linköping och Värmbols FC står på 13 pinnar efter elva spelade omgångar. AFK Linköping som är nykomlingar i Division 2 Södra Svealand har en 0-3 förlust mot Enskede i ryggen. Värmbol är utan tvekan överkomligt motstånd så chansen att hitta tillbaka till vinnarspåret finns definitivt här. Gästerna kommer också från en förlust, hemma mot Haninge med 0-1, men Värmbol har bara tagit två av sina 13 poäng på hemmagräs. Det är ganska lätt att konstatera att gästerna är ett betydligt starkare bortalag. Utgå från vänster men gardera omgående!

 

8. Nosaby – Hässleholm 1

Sista matchen hämtas från Division 2 Östra Götaland, där Nosaby IF gästas av IFK Hässleholm på Nya Vallbjörka. Hemmalaget ligger på en tredjeplats inför omgång 12 men laget har sladdat lite på slutet. De två senaste matcherna har slutat med nederlag, där Nosaby dessutom misslyckats med att göra mål båda gånger. Hässleholms form är dock inte mer smickrande. Gästerna har bara en seger på de sex senaste matcherna och på bortagräs har laget haft det förtvivlat svårt. 1X bör räcka här.

 

Dagens Spik

 

Uruguay

Om Saudiarabien ska ta några poäng i sommar så måste de höja sig ett antal nivåer från premiären mot Ryssland. Uruguay är på pappret den svåraste matchen i gruppen och det finns egentligen ingenting som talar för Saudiarabisk framgång i detta möte.

 

Kupongens skräll

 

Marocko

Marocko var bra spelmässigt mot Iran och förtjänade åtminstone en pinne. Nordafrikanernas ramstarka defensiv bör kunna ställa till problem för Portugal och Cristiano Ronaldo. Om så blir fallet bör Marocko ha hyfsade chanser här, i alla fall betydligt större chanser än vad streckningen visar. Utmärkt kupongrensare!

 

32 rader

 1. Portugal – Marocko 1x
 2. Uruguay – Saudiarab. 2
 3. Iran – Spanien 1
 4. Karlskrona – Torns IF x2
 5. Lunds BK – Mjällby 2
 6. Karlberg – Lidingö 1x
 7. AFK Link. – Värmbol 12
 8. Nosaby – Hässleholm 1x

 

144 rader

 1. Portugal – Marocko 1×2
 2. Uruguay – Saudiarab. 1
 3. Iran – Spanien 2
 4. Karlskrona – Torns IF x2
 5. Lunds BK – Mjällby x2
 6. Karlberg – Lidingö 1x
 7. AFK Link. – Värmbol 1×2
 8. Nosaby – Hässleholm 1x