Hem rekar-fotboll Du är här

Toppmöte när Djurgården tar emot Malmö FF

Ikväll är det toppmatch på Tele2 när Malmö FF kommer på besök hos värdlaget Djurgården. Om det inte vore för AIKs vinst igår mot Sirius så hade det här varit en seriefinal, men AIK gick åter om Djurgården. Återstår att se om Djurgården kan kliva om ännu en gång när vi summerar den här matchen.

 

Dif nära poäng sist

När lagen möttes senast blev det 3-2 till MFF nere i Malmö. Djurgården var värda poäng, men diverse diskutabla domslut möjliggjorde fullpotten för Malmö. DIF tog ledningen i den 65:e minuten genom Gustav Engvall men 10 minuter senare kvitterade Jo Inge Berget till 2-2. I den 86:e minuten gjorde Yotun 3-2 genom ett riktigt drömmål, det kontroversiella var att han egentligen borde ha fått röttkort och blivit utvisad, strax innan målet för en ful armbåge på Mange Eriksson.

 

Men nu är det nya tag. Djurgården gjorde processen kort med AFC senast då man vann med 2-1. Badji gjorde sitt första mål, men var inte allt för delaktig i spelet.
Gustav Engvall har ännu inte återkommit från Bristol utan det är fortfarande oklart om Bosse kan lösa ett nytt lån eller rent av köpa anfallaren.
Ett stort avbräck för DIF ikväll är Jonas Olsson som tränade på sidan i helgen. Tydligen ska det vara ljumskarna som spökar igen för den reslige försvararen.

Dominerar utan att imponera

Malmö leder serien med 10 poäng och det är mycket som talar för att serien redan är avgjord. Men laget har inte spelat allt för bra och det känns som att man inte nått sin potential. Trots det har man alltså ett sånt stort försprång. Truppen har varit sanslös och man har snudd på kunnat forma två slagkraftiga startelvor.

Under säsongen har många segrar suttit långt inne även om man kontrollerat spelet. Mot Sundsvall imponerade man inte exempelvis.Men det kan ha att göra med inställning och motivation. När de nu ställs mot Djurgården uppe i Stockholm som är ett topplag så är det nog fullt ös och hjärnan påkopplad från start.

Med tanke på att Jonas Olsson är borta och Engvall har lämnat skutan tror jag det blir svårt för Djurgården här. Malmö står just nu i 2.20 och har droppat lite sen det blev klart att mittbacken Olsson missar. Det finns fortfarande värde och jag tror Allsvenskan i stort sett avgörs ikväll. Du hittar oddset hos ComeOn!

Spela på Allsvenskan hos ComeOn!

comeon_black-200135-no-bgr