Hem rekar-fotboll Du är här

Toppmöte i Championship väntar

Tvåan Derby County tar emot femman Bristol City på fredagskvällen när den 28:e omgången av engelska andraligan drar igång.

 Mobilebet

Hemmalaget Derby ska försöka ta tillvara på att gästande Bristol City är mitt uppe i en formsvacka när de båda topplagen drabbas samman på Pride Park. ”The Rams” kommer fullpumpade med självtroende inför matchen och laget innehar för närvarande andraplatsen efter lite mer än halva säsongen gången. Dock är trean Cardiff City endast två poäng efter och kommer givetvis göra allt för att komma ikapp, vilket gör att det inte finns rum för några onödiga poängtapp för Derby som satsar på att gå direkt upp i finrummet Premier League denna säsong. Än så länge ser det lovande ut och förra ligamatchen mot Birmingham vanns komfortabelt med tre mål gjorda och noll insläppta. Dessvärre blev det respass i FA-cupen matchen innan då Manchester United blev en för hård nöt att knäcka, även om man stod för en bra insats mot de röda djävularna från Manchester. Tränare Gary Rowett har också förstärkt ett redan slagkraftigt lag genom att plocka in två rutinerade pjäser i form av Tom Huddlestone och Curtis Davis i jakten på en av de eftertraktade Premier League-platserna.

Fem raka utan seger för bortalaget

Bristol City har ett mer prekärt läge. För några omgångar sedan var det dem som hade lagt vantarna på andraplatsen, men har efter det klappat ihop fullständigt och har nu inte lyckats vinna på fem raka matcher. Däribland åkte laget som trots allt ligger femma på en 5-0-förlust mot Aston Villa. De har också åkt ur både Carabao Cup (2-1-förlust mot Manchester City) och FA-cupen (3-0-förlust mot Watford) inom loppet av dessa fem matcher. Visserligen är det två mycket bättre lag som ställdes på andra sidan, men förluster ger nästan alltid självförtroendet en törn. Senaste matchen utspelade sig på hemmaplan mot Norwich och även denna slutade med förlust för laget, då slutresultatet skrevs till 0-1. Med allt detta i bagaget bör dock inte Bristol City låta sig underskattas eftersom kvalitén finns där för att utmana om en direktplats till högstaligan, vilket de visat ett antal gånger tidigare under säsongen. Därmed är det ett ypperligt läge för de rödklädda att visa prov på denna kvalité och göra en bra insats mot Derby för att ge sig själva möjligheten att avancera i ligasystemet.

Hämta din bonus här

Vill du spela på matchen mellan Derby County och Bristol City eller någon av de andra matcherna som spelas under fredagskvällen går det utmärkt att göra det hos Mobilebet. Spelbolaget delar ut en grym välkomstbonus för dig som är ny medlem på sidan. Bli medlem och ta del av den redan nu!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se