Hem rekar-fotboll Du är här

Tippa på Lyon – Valencia CF 29/9!

Dag: Tisdag

Tid: 20:45,  29/9

Plats: Stade de Gerland, Lyon, Frankrike

Tisdagen den 29 september är det dags för Valencia CF att gästa Lyon i andra omgången av gruppspelet i Champions League. Det kommer säkerligen bjudas på bra fotboll på Stade de Gerland inför Lyons hemmapublik. Det är som sagt andra omgången av gruppspelet i ligan och lagen spelar i grupp H. En grupp där FC Zenit har plockat hem ledningen med 3 poäng dock så har ju endast en match spelats än så länge. Om man kollar på hur det ligger till i de inhemska ligorna så ligger Lyon på en åttonde placering i den franska ligan med 12 poäng efter 8 spelade matcher. Även Valencia ligger på en åttonde placering i La Liga med 9 poäng efter 6 spelade matcher. Vad kan vi dra för slutsatser av detta? – Jo att det antagligen kommer bjudas på bra fotboll!

Olymique Lyonnais som deras fullständiga namn är, ligger 2:a i gruppen med 1 poäng efter att dom spelade lika mot Gent den 16:e september på bortaplan. Matchen var jämn och aningen dramatisk och det var inget av de båda lagen som utmärkte sig särskilt, bollinnehavet i matchen var i princip identiskt endast en minimal fördel för Lyon. Lyon fick dock i slutminuterna av matchen en straff som Alexandre Lacazette missade. Det delades ut två stycken röda kort och hela fyra stycken gula, Gent tilldelades två röda och ett gult, medans Lyon fick tre varningar, alltså har inte Lyon några avstängda spelare inför tisdagens match mot Valencia.

Valencia spelade i sin första match mot Zenit på hemmaplan vilket resulterade i en förlust för dem. Matchen visade sig vara en spännande och händelserik uppvisning och slutresultatet när klockan slår 90 minuter plus 6 tilläggsminuter blev 3-2 till Zenit. Det var redan 8 minuter in i matchen som Hulk gjorde 1-0 för Zenit och det dröjde inte länge förens det andra målet kom för Zenit. Första målet för Valencias del kom i den 54:e minuten och det var João Cancelo som stod för detta, 20 minuter senare kvitterade Andre Gomez till 2-2, dock så fick Zenit in 3-2 målet bara minuterna senare. Det var inte den starten på ligan som Valencia hade hoppats på men nu har dem tisdagens match att ändra på detta. Även i denna match fick domaren slänga upp kortet ett antal gånger, Valencia tilldelades 3 stycken gulakort, och har alltså ingen avstängd spelare inför mötet med Lyon.

De båda lagen har inte mött varandra sedan år 2000 då dom möttes två gånger samma år. Dessa två matcher vann Valencia båda gångerna, det är såklart svårt att dra någon slutsats från detta då det självklart inte är samma lag som det var för 15 år sedan. Men om man kollar på de fem senaste spelade matcherna för de båda lagen så har Lyon en vinst, en förlust och tre lika matcher i bagaget. För Valencias del så har dom två vinster två förluster och en lika match bakom sig. Valencias matcher har varit relativt mållösa och det har endast gjorts ett mål i fyra av deras fem spelade matcher och endast gjort tre mål fram till den sjätte omgången i La Liga.

Vårt speltips:

Odds enligt Bet365.

Valencia har visat att dom i sina tidigare matcher har haft svårt att hitta nätet och därför tror jag att det kommer bli en ganska så målfattig fotboll ifrån Valencias sida. Oddsen för att Valencia vinner matchen är enligt Bet365 2.75.

Oddsen för att matchen slutar oavgjord ligger på 3.30. Båda lagen har presterat likvärdigt om man kollar till placeringen i de inhemska ligorna, och det finns en chans att matchen slutar oavgjort.

Jag tror dock att Lyon kommer plocka hem segern, och att matchen kommer sluta 2-1 till Lyons fördel. Detta grundar jag på att Lyon har haft det lättare att komma till avslut och göra mål i deras tidigare matcher, dom har visat upp bättre fotboll och dom har en hemmapublik som stöttar dom. Oddsen för en vinst till Lyon ligger på 2.80 gånger pengarna.

 

Prediksi-Lyon-vs-Valencia-30-September-2015

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se