Hem rekar-fotboll Du är här

Swansea-Everton

Dag: Lördag, 19 September

Tid: 16:00

Plats: Liberty Stadium, Storbritannien

Då var det återigen dags för Premier League, och för det åttaplacerade Swansea att ta emot Everton, på deras hemmaplan Liberty Stadium. Everton ligger just nu på sjunde placeringen i ligan.  Swansea kommer direkt från en 1-0 förlust, där dom enligt försvararen Neil Taylor hade 100 saker dom gjorde fel med prestationen mot Watford. Everton däremot kommer från en 3-1 vinst på hemmaplan, i deras senaste match mot det 17 placerade Chelsea.

Everton har totalt spelat 5 matcher i Premier League, där dom har vunnit 2 matcher, förlorat 2 matcher och spelat lika en av matcherna. Och ligger som sagt därmed på en sjunde placering efter den prestationen. Swansea har 2 vinster, 2 oavgjorda matcher och 1 förlust med sig i bagaget. Och båda lagen har därmed lika många poäng i tabellen.

Everton har dock en del skador i truppen, bland annat den nyvärvade mittfältaren Tom Cleverley som tidigare spelade i Manchester United har problem med en fotledsskada. Även Baines har problem med sin fotled och ska opereras för denna, vilket kommer medföra ett 3 månaders spelaruppehåll för Leighton Baines. Även den Bosniska mittfältaren Bešić har en skada att dras med, denna i form av en muskelbristning i baksidalår, det är dock oklart hur statusen på skadan är för tillfället.

Swansea har inga rapporterade skador i truppen för tillfället.

Dessa två lag har spelat jämnt den senaste perioden båda lagen har vunnit 2 av de senaste 6 matcherna och det ser ut som lördags matchen kan bli en jämn kamp mellan lagen. Swansea har en stark vinst mot tabell 3:an Manchester United med sig i bagaget. Evertons senaste vinst va en övertygande vinst mot ett inte lika starkt Chelsea.

I det senaste mötet som spelades i April 2015 så blev det en jämn match där slutresultatet blev 1-1. Om man tittar på lite längre sikt och ser över hur de 5 senaste matcherna mellan lagen sett ut så har Everton knipit två vinster medan Swansea har vunnit en av dessa matcher och de två återstående matcherna har slutat oavgjort.

Vårt speltips.

Swansea – Everton.

Lagen har spelat jämnt under de tidigare omgångarna och det ser enligt mig ut att bli en jämn och målfattig match. Everton har även en del skador i laget vilket antagligen kommer medföra till ett lite lugnare tempo i matchen.

Oddsen enligt bet365 är följande:

Swansea 2.30                             Oavgjort 3.25                               Everton 3.10

Enligt oddsen så är det mest troligt att matchen kommer sluta oavgjort, och näst mest troligt att Everton kommer plocka segern. Men att döma av Evertons skick i truppen och hur de senaste matcherna har gått för de båda lagen så tror jag att denna match kommer sluta oavgjort. Båda lagen har spelat likvärdigt i de senaste matcherna och därför tror jag att det kommer bli en jämn match.

swansea-vs-everton-preview