Hem rekar-fotboll Du är här

Sverige – Danmark

Dag: lördag den 14/11 – 2015

Tid: 20.45

Plats: Friends Arena, Sverige

En ödesdiger match väntar på lördag när Sverige tar emot grannlandet Danmark i en av två kamper om vem som kommer att ta sig till EM-slutspelet 2016.  Sverige som var nära att knipa en direktplats till EM, men fall på mållinjen när man både förlorade mot klara ettan Österrike samt Ryssland där man hade allt i sina egna händer. Danmark i sin tur hade även dem det i sina egna händer att bli direktkvalificerade men förlorade i sista matchen mot Portugal. Om Danmark hade vunnit den matchen hade man vart klara för slutspelet. Tråkigt nog är det ett av grannländerna som kommer att åka ur och inte få medverka i EM. Det här kommer bli en jämn och väldigt rafflande match, en riktig nagelbitare!

Sverige som avslutade kvalet med två vinster mot Moldavien och Lichtenstein. Det är ingen jätte skalp att slå dessa lag, men det var i alla fall viktigt för självförtroendet. Innan dess hade man som sagt åkt på en stor förlust mot Österrike på hemmaplan med hela 1-4. Det är extra viktigt att vinna hemmamötet mot Danmark eftersom att det blir en svår returmatch på Parken i Köpenhamn nästa vecka.

Albin Ekdal missar mötet mot Danmark och är en viktig spelare för Sverige, han anses av många som den bästa mittfältaren i Sverige. Albin drog sitt ledband i foten och blir borta länge. En annan som brukar vara med i truppen är Pontus Wernbloom, men även han dras med skador och var tvungen att tacka nej.

Zlatan Ibrahimovic leder den interna skytteligan i laget och stod på åtta stycken mål i kvalet. Han kommer bli en viktig kugge mot Danmark eftersom det är Zlatan som är produktiv framåt. Om Sverige ska lyckas ta hem vinsten måste man hålla ihop det defensivt annars kommer man få det väldigt tufft mot Danmark.

Danmark avslutade sitt kval väldigt svagt, man tappade poäng i sina tre sista matcher. Mot Portugal förlorade man, mötena mot Armenien och Albanien spelade man oavgjort. Det var alltså ingen optimal avslutning för danskarna i kvalet. Om man kollar på tidigare möten mot Sverige borde danskarna vara favoriter eftersom man har fyra raka segrar mot svenskarna.

Man har lite bekymmer i laget med skador och en spelare som inte alls är med i truppen är Leon Andreasen som skar sig på en kniv och missar matcherna. Krohn-Dehli har varit småsjuk men kommer nog till spel och även Bendtner har dragits med sjukdom. Simon Kjaer kan bli pappa när som helst och om det blir fallet kommer han inte att spela mot Sverige.

Danmarks bästa spelare är Christian Eriksen och han kommer Sverige att få se upp med. Han har en riktigt bra fot och fasta situationer kommer bli väldigt svettigt för svenskarna att reda ut. I kvalet gjorde man bara åtta mål på åtta matcher och man släppte in fem mål, det är alltså ett lag som är väldigt målsnålt.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Matchen förmodar vi kommer bli jämn, tuff och mycket få målchanser likt ett derby. Både Danmark och Sverige har inte sett allt för vassa ut i kvalet. Det lag som har bäst dagsform kommer vinna. Vi tycker dock att Sverige är lite favoriter bara för att man har hemmaplan, men Danmark har starkast lag på pappret. Sveriges fixstjärna Zlatan Ibrahimovic tror vi kommer att göra matchens enda mål(ger 2,25 gånger pengarna) och matchen kommer att sluta 1-0 till Sverige och det ger 6,0 pengarna. Om man kollar på andra bett man skulle kunna lägga är nog inte exempelvis över 2.5 mål (det ger 2,5 gånger pengarna) särskilt bra, eftersom det är en så oberäknelig match. För varken Sverige eller Danmark är allt för kreativa där framme. Även fast Danmark har exempelvis Martin Braithwaite som ligger väldigt högt upp i franska skytteligan, Bendtner när han har sin dag och Krohn – Dehli för att nämna några. Det här kommer bli en riktig nagelbitare, för Sverige måste vinna om man ska ha chans på att ta sig till EM!

 

När-spelar-Sverige-mot-Danmark-EM-playoff-datum-här