Hem rekar-fotboll Du är här

Svenska cupen: Två krislag gör upp om en plats i Europa

Det är hög tid att avgöra vem av Djurgårdens IF och Malmö FF som ska få lyfta årets första titel och därmed också få chans att visa upp sig ute i Europa. Klockan 15.00 är det finaldags i Svenska cupen på ett kokande Tele2 Arena denna Kristi himmelfärdsdag.

SverigeKronan logga

Fullsatt Tele2 Arena väntas

Det lär vara ett grymt tryck från läktarhåll då inte mindre än 23 000 biljetter är sålda till dagens cupfinal. Det är två lag som inte fått titulera sig som cupmästare på lång tid och därför lär detta bli något alldeles extra.

Djurgården har inte vunnit en titel sedan säsongen 2005 då de vann både Svenska cupen och SM-guldet. Mycket har hänt sen dess och nu är det upp till en ny generation spelare att sätta klubben på kartan igen. Andreas Isaksson är den enda spelaren i laget som var med under den senaste framgångsrika perioden, dock lämnade han klubben inför säsongen -05 för en lång och framgångsrik karriär ute i Europa. Nu när han är tillbaka där allt tog fart lär han vara väldigt sugen på att få vinna med sitt kära Djurgården innan målvaktshandskarna läggs på hyllan för gott.

Uppladdningen inför dagens final hade dock kunnat vara bättre, både för Isaksson och hans lagkamrater. I förra matchen mot nykomlingen BP blev det förlust med 1-0 efter att den gamle landslagsmålvakten svarat för en riktigt tavla vid matchens enda mål. I och med förlusten ligger Djurgården på tionde plats med åtta poäng efter åtta spelade matcher i allsvenskan. Özcan Melkemichel har inte alls fått spelet att stämma, då laget trots stort bollinnehav i matcherna haft det väldigt svårt att sätta dit bollarna. Mycket av det kan förklaras med att lagets största stjärna Kerim Mrabti varit skadad, men ser nu ut att vara tillbaka i spel till dagens final med förhoppningen om att lösa upp vissa offensiva knutar.

MFF har inte vunnit en cuptitel sen -89

Även Malmö FF har haft en tuff inledning på säsongen. Magnus Pehrsson har en väldigt stor press på sig att kamma hem klubbens första cuptitel sen 1989 med tanke på hur det gått i den allsvenska inledningen. De regerande mästarna parkerar på en blygsam åttonde plats med elva inspelade poäng efter åtta omgångar, vilket inte är bra nog för en klubb som sett till ekonomiska muskler borde jogga hem allsvenskan. Det blev förlust i genrepet mot IFK Göteborg på hemmaplan i måndags med 2-1 efter en ny svag insats där spelet återigen präglades av idéfattig fotboll från MFF:s sida, så en vinst idag är absolut nödvändig för att få krisstämpeln att försvinna åtminstone tillfälligt.

Djurgården och Malmö har hunnit mötas två gånger redan denna säsongen. Första mötet utspelade sig för drygt tre veckor sen på Tele2 och det blev ingen rolig historia för Malmö, som fick vända hemåt med en 3-0-förlust i bagaget. När Djurgården i sin tur gästade Malmö för sju dagar sen var det Malmö som drog det längsta strået och vann med 1-0. Detta möte känns alltså helt vidöppet.

Hämta bonus hos Sverigekronan här

Inget av lagens försvarsspel är speciellt vasst. På de åtta matcher lagen spelat hittills har de bara hållit nollan två gånger och Malmö har släppt in näst flest mål i serien tillsammans med Dalkurd och Sirius. Därför känns det som att detta kan bli en svängig historia med böljande spel och målchanser åt båda håll.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.86 hos Sverigekronan. Alla nya medlemmar får dessutom ta emot en välkomstbonus på upp till 250 kronor.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se