Hem rekar-fotboll Du är här

Svenska cupen: Regerande cupmästarna ställs mot den allsvenska nykomlingen

Så var det då äntligen dags för den svenska tävlingsfotbollen att ta fart igen. Efter en tung vinter med hårdträning är det nu hög tid att se hur formen ligger till. Först ut är regerande svenska cup-mästarna Östersund som får besök av den allsvenska nykomligen Trelleborg.

Royal Panda logo

Det är alltså grupp 5 som drar igång med en liten tjuvstart eftersom det ordinarie spelschemat för svenska cupen inte drar igång förräns nästa vecka. Men med tanke på att Östersund har motbevisat alla tvivlarna och tagit sig till slutspel i Europa League mot Arsenal så var de tvungna att tidigarelägga detta mötet mot Trelleborg.

Östersund har all press på sina axlar

Eftersom Östersund trots framgångarna i Europa League endast hamnade på en 5:e plats i förra säsongens upplaga av Allsvenskan, är de mer eller mindre piskade att kamma hem den svenska cupen för att ha möjlighet att spela internationellt även kommande säsong. Detta är absolut ingen omöjlighet för laget från norr, som ju redan har visat att de är ett oerhört vasst cuplag genom att både vara regerande mästare just i svenska cupen och att ha tagit sig ända till slutspel i Europa League.

De delar grupp med Trelleborg, Kalmar och Åtvidaberg och det är endast ettan som går vidare till kvartsfinal. Därmed lär det vara ett taggat Östersund som definitivt har både pressen och ambitionen att hamna högst upp i sin grupp.

Med tanke på att den Allsvenska premiären ligger ungefär två månader framåt i tiden brukar matcherna i svenska cupen ses lite som träningsmtacher inför just Allvenskan. Det är förmodligen så Trelleborg kommer att se på denna match då de som bekant är nykomlingar i den svenska högstaligan och det främsta fokuset kommer naturligtvis att riktas mot att försöka överleva där. Östersund däremot ligger längre fram i sina förberedelser och detta är en match de bara måste vinna, samtidigt som de har den största matchen i sina och klubbens liv när de ställs mot Arsenal om en vecka.

Det mesta talar alltså för Östersund här. De har rutinen, fått behålla nästan hela sin trupp intakt förutom Fouad Bachirou som valde att lämna för Malmö FF, samt hemmaplansfördel gentemot ett gästande Trelleborg från söder som fattas precis allt detta. Deras målkung Salif Camara Jönsson drog av hälsenan i förra träningsmatchen och utan honom kommer laget få det oerhört tufft att få till något riktigt hot offensivt sätt – även om de har värvat in duktiga Denniz Hümmet från Gefle inför denna säsong.

Hämta din bonus här

 

Vill du spela på den första tävlingsmatchen för den svenska säsongen mellan Östersund och Trelleborg i den svenska cupen, eller någon av de andra matcherna som spelas under fredagen? I så fall gör du rätt i att gå in och besöka Royal Panda, som just nu erbjuder sina nya spelare på sajten en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor.