Hem rekar-fotboll Du är här

Svenska cupen: Östersund väntas ta tre färska ikväll

Åtvidaberg ställs mot regerande mästarna Östersund denna kyliga måndagskväll i slutet av februari. Det är ett viktigt möte för framför allt gästerna från Jämtland som måste vinna om de vill ha allt i egna händer inför den sista gruppspelsmatchen mot Kalmar.

Mr Green Sports bonus odds

Det är ett Åtvidaberg som har lämnat ett fruktansvärt tungt år bakom sig. Den klassiska Östgötaklubben slutade på jumbopositionen i Superettan förra hösten och därmed var också degraderingen till division 1 ett faktum. Nu blir det alltså seriespel på allt mindre arenor mot allt mindre lag och utan tv-kameror som står på schemat denna säsongen. Det blir en omstart på många sätt för klubben då bland annat hela deras ekonomi var körd i botten redan förra säsongen.

Kan Åtvidaberg störa även Östersund?

Men året 2018 och omstarten har dessvärre inte börjat speciellt bra. De har spelat två träningsmatcher vilket har resulterat i lika många förluster. I första träningsmatchen mot division 2-laget AFK Linköping blev det förlust med 2-1 och när de efter det ställdes mot seriekonkurrenten Oskarshamn AIK blev det förlust med hela 3-0 – verkligen ingen optimal start med andra ord.

Därför var det inte heller många som trodde att Åtvidaberg skulle ha något att hämta när de reste ner till Kalmar för att spela den första tävlingsmatchen för säsongen i Svenska cupen. Men nykomlingarna i division 1 stretade emot på ett bra sätt och trots att Kalmar hade det mesta av bollinnehavet och målchanserna kunde Åtvidaberg hålla tätt. Matchen slutade 0-0 och Åtvid fick med sig en meriterande poäng hem till Östergötland.

Nu ställs de mot ett ännu tuffare motstånd i form av regerande cupmästarna Östersund som har en mycket roligare säsong och resultat bakom sig. De lyckades sätta lilla Östersund på kartan genom att helt sensationellt ta sig vidare från gruppspelet i Europa League efter att ha slutat tvåa i sin grupp bland lag som Hertha Berlin och Athletic Bilbao. Dessvärre för dem åkte de på en av de tuffaste motståndarna som var möjligt att få när de lottades mot Arsenal i den första slutspelsomgången.

Det första mötet för drygt två veckor sedan hemma på Jämtkraft Arena blev heller ingen speciellt rolig tillställning för jämtlänningarna som helt förståeligt visade alldeles för mycket respekt inledningsvis. Efter att ha släppt in två mål tack vare individuella misstag blev uppförsbacken lite för brant när de i andra halvleken kom på att Arsenal faktiskt inte var speciellt bra. De spelade upp sig något men matchen slutade 0-3 till slut efter att Tom Pettersson bränt en straff i 91:a minuten.

I returmötet på Emirates gick Östersund ut på plan med en helt annan inställning och de visade noll respekt för det mer namnkunniga motståndet. De gick också upp till en tidig 2-0-ledning men det ville sig tyvärr inte för Östersund denna gång, utan deras äventyr i Europa tog slut i London med ett sammanlagt 4-2-resultat till fördel för ”Gunners”. Graham Potter och hans spelare ska dock ha all cred för att de faktiskt åkte till Emirates och vann rättvist med 2-1.

Nu är givetvis siktet inställt på ytterligare en cuptitel och nya bravader i Europa för Östersund och vägen dit går genom just Svenska cupen. De är ett erkänt bra cuplag med tanke på att de är regerande mästare i densamma och därför ligger all press på deras axlar. Första matchen i gruppen mot allsvenska nykomlingen slutade med en planenlig 3-0-seger och skulle laget ta ytterligare tre poäng i kvällens match har de allt i egna händer inför sista gruppspelsmatchen mot Kalmar.

Hämta din bonus här

Skulle du vara sugen på att spela på kvällens möte i Svenska cupen mellan Åtvidaberg och Östersund, eller någon av de andra matcherna som spelas idag, kan vi rekommendera dig att besöka Mr Green. Där hittar du fin, fina odds på många olika sporter och dessutom får du som ny spelare på sajten ta del av deras generösa välkomstbonus.