Hem rekar-fotboll Du är här

Svenska Cupen: Är det dags för Cupajäveln att återigen bli himmelsblå?

På söndag är det dags för svenska cupen att äntligen dra igång på riktigt. Redan i fredags drog den igång när Östersund mötte trelleborg. En tillställning som slutade med en 3-0 vinst för laget från den Jämtländska skogarna. Anledningen till detta var att Östersund på torsdag har en viktig match i Europla League. Det är ingen mindre än Arsenal som kommer ställa upp på andra sidan planhalvan.

Går malmö rent i år?

Malmö har inlett säsongen strålande och har på fyra matcher gått rent. Man mötte under inledningen Amager i en rostig tillställning. Matchen slutade däremot 1-0 vilket var en enorm lättnad för alla himmelsblå supportrar.

Om vi sedan blickar till laget senaste träningsläger som ägde rum i florida så var det otroligt skönt att man äntligen lyckades få igång maskineriet på riktigt. I den senaste matchen mot DC United så såg det länge ut att bli säsongens första förlust. Istället visade Carlos Strandberg att han blir att räkna med under säsongen.

Hämta en grym välkomstbonus hos Mobilebet här!

Han byttes in i slutskedet av matchen och stod för både kvitteringen samt lagets ledning. Dessa två målen blev dessutom det sista som hände i matchen och därför har man nu på fyra matcher gått rent. Och i ärlighetens namn så känns det som man iår kan avögra säsongen bra mycket tidigare än man gjorde förra säsongen.

Sydsvenskans Max Wiman gjorde också ett intressant uttalande när han skrev att Kapten Rosenberg just nu är tredjeanfallare. Detta uttalande var främst baserat på att såväl Strandberg och Jeremejeff gjort stora framsteg i deras utveckling. Även Oskar Lewicki har gjort stora framsteg, vilket Magnus Pehrsson var tidig med att uttala.

Just nu har man allsvenskans i särklass starkaste trupp och det ska mycket till för att guldet återigen inte ska komma hem till malmö igen.

AIK har värvat intressant

Om det mot förmodan skulle vara något slag som kunde utmana om titeln så är det just AIK. Laget har under säsongsinledningen värvat otroligt spännande. Däremot har man åkt på en rad förluster, exempelvis mot FC Midtjylland och Shakhtar Donetsk där man förlorat med 3-1 resp. 2-0. Men på lördag är det dags för de Svartgula att spela sin första riktiga tävlingsmatch mot Syrianska i Svenska Cupen.

AIK har haft en större utdelning den senaste tiden gällande Svenska Cupen med fyra titlar sedan mitten av 90-talet. Nu är det dags för ”Di blåe” att knappa in.

I övrigt så har vi i veckan otroligt soännande matcher i Champions- & Europa League. I Champions League är det Juventus- Tottenham vi ser mest framemot. Och i Europa League är det nog många svenskar som längtar efter att äntligen få se matchen mellan Östersund – Arsenal.

Vill du spela på någon av matcherna i dessa turneringar, eller känner du för att spela på något av utbudet i de Olympiska spelen så rekommenderar vi att du gör det hos Mobilebet. Just nu får du som ny kund en välkomstbonus på 300% upp till 200 kronor. Exempelvis. Om du sätter in 200 kronor så får du spela för hela 800 kronor. Schysst va?

Mobilebet Widget Index