Hem rekar-fotboll Du är här

Stoke – Manchester City

 

Dag: lördagen den 5/12 – 2015

Tid: 13.45

Plats: Britannia Stadium, Stoke

Stoke som tar emot Manchester City på hemmaplan kan nog komma att bli en jämn match. Stoke som är känt för att varken göra eller släppa in många mål är extra svårspelade på sin hemmaplan Britannia Stadium. Stoke ligger på en tolfte plats i serien och i sin senaste match förlorade man med 2-0 mot Sunderland borta. Manchester City tog en viktig seger mot Southhampton, där man gick segrande med ett 3-1 resultat. Stoke har ett bra läge att klättra i tabellen och Manchester City måste vinna för att säkra sitt tabelläge.

Stoke som i sin senaste match stod för ett svagt resultat mot Sunderland och bättre borde man kunna prestera mot Sunderland. Laget skapade endast sju stycken målchanser gentemot Sunderlands 18, det beskriver matchen och lite av hur Stoke spelar. Svårt att skapa målchanser framåt. De tre lag som har släppt in minst mål i Premier League har släppt in 14 stycken mål och två av lagen möts på Britannia Stadium, Stoke och Manchester City.

Crouch, Odemwingie och Given är tre spelare som är långtidsskadade. Marc Muniesa är ytterst tveksam och kommer nog inte till spel. Mittbacken Shawcross är avstängd efter två gula kort mot Sunderland.

Arnautovic, Diouf och Krkic leder Stokes interna skytteliga. Alla dessa spelare står på tre mål och är viktiga för produktionen framåt. Laget behöver dock göra fler mål för att avancera i tabellen för man har ett rätt bra lag på pappret. Man har gjort minst mål i serien. Vid vinst är man uppe och nosar på Europa plats i den jämna tabellen.

Manchester City som efter sin plattmatch för två omgångar sen när man åkte på en stor förlust mot Liverpool, kom tillbaka starkt mot Southhampton där man vann med 3-1. Man tog hem de tre poängen lätt i matchen och det var en säker seger. Nu ligger man på en delad förstaplats med överraskningslaget Leicester. Förra mötet lagen emellan slutade 4-1 till Manchester City.

På skadelistan i laget finns Fernando, Navas, Zabaleta, Kompany och Nasri. Man har även lite frågetecken på Aguero, Hart och Mangala. Det två först nämnda är ett stort avbräck om de missar matchen.

Interna skytteligan toppas av Aguero på sju mål och efter han är det De Bruyne och Sterling som står på flest fyra till antalet. Man har gjort flest mål i Premier League och har ett väldigt kreativt lag. Stoke är ett av de svåraste lagen att göra mål på, men Manchester City borde kunna lösa det.

Vårt Speltips:

Alla odds från bet365

Manchester City har ett odds på 1,66 pengarna och man borde ta hem matchen. Man borde ändå varna för Stoke eftersom de är ett svårspelat lag och svåra att göra mål på. Ett säkert tipp skulle jag säga är X2. Under 2,5 mål tror jag det kommer bli och det ger 2,07 pengarna och det känns även det rätt säkert. Stoke kommer förmodligen stå emot bra i, det gör de alltid i matcher de är underdogs. Potentiellmålskyttar är framförallt Aguero om han kommer till start, men man har även flera andra och i princip alla offensiva spelare kan göra mål. Jag tror dock att om Stoke spräcker Manchester Citys nolla i matchen är det Arnautovic som kommer att stå för målet. Det kommer bli en intressant match på lördag.

Sterre