Hem rekar-fotboll Du är här

Stoke-Leicester

Dag: lördag, den 19:e september

Tid: 16.00

Plats: Britannia Stadium, England

Stoke City som ligger på en 18:e plats tar emot överraskningslaget Leicester City. En match som startar klockan 16.00 och är därför med i denna omgångs stryktips. Ifall vi kollar till vad experterna på varje spelbolag har satt för odds på matchen så kommer Stoke till denna match som favoriter.

Stoke City som brukar vara svårstoppat på Britannia Stadium har inte startat denna säsong särskilt bra. Man ligger tredje sist och spelet har inte heller imponerat. Från att ha varit ett lag som slår långa bollar på en stor anfallare till att nu försöka spela sig igenom motståndarlaget. Som vi ser i tabellen så har inte det funkat hitintills.

Stoke har ännu inte tagit någon trepoängare i årets Premier League. Men har ändå skrapat ihop två poäng på fem matcher Två oavgjorda matcher mot Tottenham och Norwich. Senaste matchen man spelade var mot Arsenal borta. Där förlorade de med 2-0 och en vänding kom inte för Stoke. Då man hade Ibrahim Afellay avstängd.

Stoke har endast gjort tre mål i upptakten av säsongen, två mål av Mame Diouf och ett av Marko Arnautovic. Tre mål gjorda och sju insläppta förklarar till viss del varför an ligger där man ligger.

De har värvat friskt denna sommar då Xherdan Shaqiri anslöt från Inter. En prestigevärvning enligt många. Man har även plockat in Ibrahim Afellay gratis från FC Barcelona. Två kantspelare som kan göra stor skillnad den resterande säsongen.

Charlie Adam och Ibrahim Afellay fick båda rött kort mot West Bromwich för två matcher sedan. De är fortsatt avstängda och får se matchen från läktaren. På skadelistan har vi Stokekaptenen Ryan Shawcross som ska genomgå en ryggoperation. Glen Johnson och Jonathan Walters är osäkra till spel.

Leicester City har startat denna säsong riktigt bra då man ligger två i tabellen och plockat in elva poäng på fem matcher. Något som har överraskat många men man har inte heller mött några jättebra lag. Men man har ändå mött lag som Tottenham och West Ham.

Man har hittills vunnit tre matcher, två oavgjorda och inga förluster. Elva mål har man gjort och Riyad Mahrez har stått för fyra och Jamie Vardy för tre mål. Man har dock släppt in sju mål och det har sett en aning svajigt ut i försvaret. Undrar hur det ser ut när man möter de riktiga storlagen?

Senaste matchen låg man under med 0-2 hemma mot Aston Villa fram till den 72:a minuten då högerbacken, Ritchie de Laet reducerade till 1-2. Tio minuter senare kvitterade Jamie Vardy till 2-2 efter ett vackert anfall. I 89:e fastställde nyförvärvet Nathan Dyer slutresultatet till 3-2 och Leicester tog tre viktiga poäng.

För tillfället har Leicester bara en spelare på skadelistan. Det är Mattew James som drog korsbandet innan sommaren.

Förra matchen de här båda lagen möttes på Britannia Stadium gick Leicester vinnande ur kampen med 0-1. Matchens enda mål gjordes av Leonardo Ulloa i 64:e matchminuten. Det var en match som Stoke förde och hade massvis med chanser. Leicester hade endast ett skott på mål medan Stoke hade sex avslut på mål.

Vårt speltips:

Leicester är i en riktig bra form och har inte förlorat en match på de fem första omgångarna. Stoke är helt tvärtom och har hittills inte vunnit en match. Hos bet365.com kan man spela på att Leicester vinner till ett odds på 3,00.

Att den formstarke Riyad Mahrez gör mål anytime ger 4,00 gånger pengarna. Han har startat säsongen riktigt bra och är inblandad i allt som Leicester skapar framåt. Han har hittills gjort fyra strutar och det kan mycket väl vara utökat efter lördagens match.

Att Leicester gör två mål i matchen ger ett odds 2,62 hos bet365.com. Som sagt ett formstarkt lag med Jamie Vardy och Riyad Mahrez som spottar in mål.

1410620886049_wps_10_Stoke_City_s_Peter_Crouch

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se