Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips:Chelsea – Manchester United

Dag: söndag den 7/2 – 2016

Tid: 17.00

Plats: Stamford Bridge, London

Inför den här säsongen så skulle man kunna tro att det var ett förväntat toppmöte, men så är inte fallet. Chelsea ligger på en trettonde plats och det har inte lossnat egentligen någon gång under säsongen. Man spelade oavgjort i sin senaste omgång och i omgången innan slog man faktiskt Arsenal med 1-0, kvalitén finns kvar, men det vill sig inte som sagt. Manchester United ligger för tillfället på en femteplats och man har tappat sin chans att ta en titel i år. Laget blandar och ger, men man tog åtminstone en klar seger i sin senaste match. Det här kommer bli ett intressant möte mellan dessa två lag som har varit giganter i England på senare år.

Chelsea som spelade oavgjort mot Watford i sin senaste match. Matchen slutade 0-0 och det var en match som hade få målchanser och oavgjort var ett klart rättvist resultat. Manchester United kommer vara en svår nöt att knäcka för Chelsea. Samtidigt har laget spelat betydligt bättre mot topplagen som nu senast mot Arsenal.

Remy och Falcao finns på Chelseas skadelista. Dessutom saknar Pato matchtempo och lär inte finnas tillgänglig mot Manchester United. Pedro är lite osäker till spel, med tanke på att han dras med ljumskbesvär.

Diego Costa leder lagets interna skytteliga och står på åtta mål. Han är alltid ett hot framåt, om han är på rätt humör vill sägas. Laget har varit väldigt uddlösa och det ska mycket till att man ska börja klättra i tabellen.

Senaste mötet mellan lagen slutade 0-0 på Old Trafford och det är ett resultat som det mycket väl kan bli denna match också.

Manchester United som tog en fin skalp senast när man slog Stoke med hela 3-0. Man avgjorde matchen tidigt, Martial och Lingard gjorde mål tidigt och efter 20 minuter var matchen i princip över. Rooney utökade tidigt i andra halvlek och det var inget snack om saken vilka som skulle vinna. Man skapade mycket chanser och ägde mycket boll. Antingen var Stoke uddlösa eller så var Uniteds försvarsspel oerhört bra eftersom Stoke inte hade ett enda avslut på mål!

Manchester Uniteds skadelista är hyfsat lång och det gynnar inte laget nu när man krigar om en Champions League plats. Young, Schweinsteiger, Jones, Rojo, Valencia och Shaw är skadade. Dessutom är Fellaini osäker om han kommer till spel.

Interna skytteligan toppas av Rooney som har gjort sju mål denna säsong. Han har verkligen kommit igång nu på slutet och det är viktigt för laget att Rooney börjar komma i form för han är ju en av lagets stjärnor. Martial skuggar tätt bakom Rooney och har gjort sex mål i årets säsong.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Chelsea är favoriter enligt spelbolagen och jag är tveksam till att det kommer bli en vinnare i matchen. Jag tror det blir en jämn match och att det kommer bli ett oavgjort resultat som 3,30 pengarna. Om man ser tillbaka till senaste matchen slutade den som sagt 0-0 och det kommer nog bli något liknande. Målfattigt och få målchanser är jag övertygad att det kommer bli, under 2,5 mål är givet!

 

Hasse

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se