Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Wolfsburg – Dortmund 6/12

Dag: söndagen den 6:e december

Tid: 18.30

Plats: Volkswagen Arena, Tyskland

Det är dags för den 15:e omgången i detta års upplaga av Bundesliga och tabellen leds utav Bayern München med 40 poäng efter 14 spelade matcher. Den matchen jag kommer skriva om i denna text är Wolfsburg som tar emot Borussia Dortmund på Volkswagen Arena. Det här blir en väldigt spännande match då tvåan i tabellen möter trean i tabellen, ett riktigt toppmöte. Borussia Dortmund ligger tvåa i tabellen med sina 32 poäng och Wolfsburg ligger på en tredjeplats med sina 25 poäng efter 14 spelade matcher. En väldig spelvärd match som även kommer bli mycket spännande att kolla på.

Wolfsburg ligger på en tredjeplats i Bundesliga med sina 25 poäng efter 14 spelade matcher. Wolfsburg är väldigt stabila bakåt och är näst bäst i ligan på att inte släppa in mål, det är bara Bayern München som är bättre. De har släppt in 15 mål bakåt och gjort 23 mål framåt, vilket ger dom en målskillnad på plus 8. Wolfsburg har inte förlorat en enda match på sina senaste tre omgångar.

I Champions League har det gått väldigt bra för Wolfsburg och man leder grupp B till följd av detta. På fem spelade matcher har de lyckats spela ihop 9 poäng och man leder gruppen med en poäng före Manchester United. Den sista matchen i gruppspelet möter man just Manchester United och den matchen avgör väldigt mycket hur denna grupp slutar. Även i Champions League släpper man in lite mål bakåt och tillsammans med Manchester United har man bara släppt in fyra mål. Man har också gjort sex mål framåt och detta ger dom en målskillnad på plus 2.

Senaste matchen för Wolfsburg var i Bundesliga och då mötte man Augsburg på bortaplan. Matchen slutade oavgjort och inga mål gjordes heller, 0-0 blev slutresultatet. Dante fick rött kort i den 85:e matchminuten och är avstängd i nästa match. Den senaste matchen för dom i Champions League var mot CSKA Moskva och då vann man med 0-2. Igor Akinfeev gjorde självmål för CSKA Moskva och Andre Scurrle gjorde mål för Wolfsburg.

Wolfsburg har bara en enda rapporterad skada och det är Felipe Lopes. Julian Draxler och Luiz Gustavo är frågetecken inför denna match. Dante fick rött kort i förra matchen och är avstängd till matchen mot Borussia Dortmund. Bas Dost är den bäste målskytten i Wolfsburg denna säsong med sina sju fullträffar.

Borussia Dortmund ligger på en andra placering i Bundesliga med sina 32 poäng efter 14 spelade matcher. De är ett lag som gör extremt mycket mål framåt och man har gjort hela 40 mål på 14 spelade matcher. Det är bara Bayern München som är bättre i Bundesliga med sina 42 mål. Dom har släppt in 19 mål, vilket ger dom en målskillnad på plus 21.

I Europa League går det också väldigt bra för Borussia Dortmund då de leder grupp C. De har på fem spelade matcher fått ihop 10 poäng. Även i Europa League gör dom väldigt mycket mål och man har gjort 10 mål på fem matcher. De har bara släppt in fyra mål och det ger dom en målskillnad på plus 6. FC Krasnodar har också tio poäng, men de har en sämre målskillnad än vad Borussia Dortmund har.

Senaste matchen för Borussia Dortmund var mot Stuttgart och då vann man med 4-1. Pierre-Emerick Aubameyang gjorde två av målen för Borussia Dortmund, Gonzalo Castro gjorde ett. Georg Niedermeier gjorde självmål för Stuttgart. Stuttgarts enda mål i rätt bur gjordes utav Daniel Didavi.

Senaste matchen i Europa League för dom var mot FC Krasnodar och då förlorade man med 1-0. Matchens enda mål gjordes utav Pavel Mamaev.

Senaste mötet mellan de båda lagen spelades den 30:e maj 2015 i DFB-pokal. Den matchen slutade med att Wolfsburg vann med 1-3. Wolfsburgs mål gjordes utav Luiz Gustavo, Kevin de Bruyne och Bas Dost. Borussia Dortmunds enda mål gjordes utav Pierre-Emerick Aubameyang efter fem minuter.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att denna match kommer vinnas utav Borussia Dortmund och det har ett odds på 1,75 gånger pengarna. De har väldigt bra form och gör väldigt mycket mål, därför tror jag dom kommer vinna. Jag tror också att båda lagen kommer göra mål, vilket har ett odds på 1,53 gånger pengarna på Bet365. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och att Borussia Dortmund vinner matchen, vilket har ett odds på 3,10 gånger pengarna på Bet365. Aubameyang leder skytteligan i hela Bundesliga och att han även gör mål i denna match känns rätt så troligt. Att han gör mål i matchen har ett odds på 1,90 gånger pengarna. En chansning kan vara att tippa på att han gör minst två mål, vilket har ett odds på 5,00 gånger pengarna på Bet365. Bas Dost är den mest trolige målskytten för Wolfsburg och att han gör mål i matchen har ett odds på Bet365. Det här blir säkert en målrik match och över 2,5 mål känns som ett bra spel, detta har ett odds på 1,53. Mitt sista speltips är att tippa på resultat och det mest troliga resultat i denna match tycker jag är 3-1 till Borussia Dortmund, vilket har ett odds på 12,00 gånger pengarna. En chansning kan då vara att spela på att Borussia Dortmund vinner matchen med en vinstmarginal på två mål och det har ett odds på 5,00 på Bet365.

day33_bundesliga_Wolfsburg_Borussia_Dortmund

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se