Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: West Ham United-Stoke City 12/12

Dag: lördag den 12:e december

Tid: 16:00

Plats: Boleyn Ground, England

Då har vi kommit till ännu en lördag fylld med fotboll. Det är Londonklubben West Ham United som tar emot Stoke City på hemmaplan. Stoke kommer med en riktigt stark vinst från förra veckan när de då mötte Manchester City. De rödvit klädda börjar nu ta några steg i tabellen och man ligger i nuläget på en 11:e plats med 22 poäng. Vid en vinst mot West Ham skulle de även ta sig förbi dem poängmässigt. För ”The Hammers” har det dock gått tuffare nu på senare tid, men inte senast då de fick med sig ett bra resultat, 0-0 borta mot Manchester United. I och med den poängen klättrar de förbi Liverpool och man befinner sig just nu på en stark 7:e plats. Matchen visas på viasat sport, men är inte tillgänglig för de som har parabol.

West Ham United som fick en sådan bra start på säsongen har haft det lite tuffare efter alla skadorna man fått. Man har nu inte vunnit på fem matcher och det blir en väldigt viktig match för Slaven Bilic och hans män. En stor anledning till att man inte vunnit tror jag är bland annat Dimitri Payets skadefrånvaro.

West Ham åkte alltså senast till Manchester för att spela mot de som spelar i rött. Det är sällan lätt att ta poäng på Old Trafford, men ”The Hammers” lyckades stå emot. United förde helt klart matchen och skapade flest lägen. Men det var dock West Ham som skapade kanske det bästa när Zarate var bara några meter från målet och sedan missade hela målet. I slutminuterna blev det lite nervöst för West Ham försvaret, men man lyckades stå emot och 0-0 blev slutresultatet.

Lagets bästa målskytt är nyförvärvet Dimitri Payet som nätat fem gånger. Han har kommit in i laget fantastiskt bra och klivit fram som en av nyckelpersonerna i klubben. Ett annat nyförvärv som har varit riktigt bra är Manuel Lanzini. Tråkigt för klubben är att han också skadat sig.

De har haft en väldig otur gällande skador för klubben. Flera av deras nyckelspelare är borta, som är en stor anledning till att man inte spelat lika bra som i början av säsongen. Winston Reid, Victor Moses, Manuel Lanzini, Diafra Sakho och Dimitri Payet är alla skadade till matchen. Det är fortfarande osäkert kring Enner Valencia då han drabbats av en fotledsskada för ganska länge sedan.

Stoke City har haft en väldigt lyckad säsong hittills på säsongen. Man vann senast och spelade riktigt bra, men man har dessvärre varit väldigt ojämna under säsongen. Flera spelare är i storform, i form utav bland annat Shaqiri, Arnautovic och Butland. Enligt mig är man kanske lite småfavoriter till matchen.

Det blev alltså en skräll när Stoke vann helt välförtjänt med 2-0 hemma mot Manchester City i lördags. De rödvit klädda gjorde en fulländad insats och det finns nog egentligen ingenting att klaga på. Alla Stokespelarna visade hög klass, en väldigt bra kemi och de visade även att de har en krigsvilja. Shaqiri visade varför han spelat i Bayern München och i Inter och Arnautovic gjorde kanske sin bästa match någonsin i Stoketröjan. Första målet kom i den 7:e minuten genom Arnautovic efter ett fantastiskt bra förarbete från Shaqiri. Bara åtta minuter senare kom 2-0, också genom Arnautovic. Återigen ska Shaqiri ha cred för målet efter sin otroligt fina passning. I och med de två målen från Arnautovic är han nu Stokes bästa målskytt i nuläget.

”The Potters” har endast två spelare på skadefronten vilket är väldigt positivt för klubben. Spelarna det handlar om är Peter Crouch, då han har problem med baksida lår samt Shay Given då han drabbats av en knäinflammation.

Den senaste matchen lagen möttes, även då på Boleyn Ground, slutade 1-1. Målskyttar var Cresswell och Arnautovic. De fem senaste matcherna har Stoke vunnit två, två oavgjorda och en West Ham seger. I de tio senaste matcherna har Stoke och West Ham vunnit tre gånger vardera och då fyra oavgjorda. En vanlig målskytt när lagen möts är Arnautovic.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Mitt första speltips är att Stoke ska vinna matchen. De har faktiskt ett högre odds än West Ham och enligt mig är det mycket större chans till att Stoke vinner. På grund av alla skadorna West Ham har, har också Stoke ett mycket bättre lag på pappret. De har flera spelare i storform och i de sex senaste matcherna har man endast förlorat en gång. Om man kollar till de senaste gångerna lagen mötts har Stoke också en fördel. Oddset på detta är 2,90 i nuläget.

Eftersom Stoke har en sådant bra försvar och kommer med en sådan bra form anser jag att det kan vara väldigt spelvärt att tippa på att Stoke ska vinna och att de ska hålla nollan. Man har lyckats hålla nollan sex matcher av 15 vilket är mer än godkänt för ett mittenlag. Stokes mittbacksgigant Ryan Shawcross har spelat i 407 minuter och då har man inte släppt in ett enda mål. Skönt för klubben att man fått en riktig ledare som styr upp försvaret på ett mycket bra sätt. Om du spelar på detta ger det dig ett odds på 4,50 i nuläget. Ett resultat som jag tror kan gå in under matchen är 1-0 och oddset på det är 8,50 i nuläget.

Mitt sista speltips är att tippa på en speciell målskytt. Den jag tror kommer göra mål är Xherdan Shaqiri. Han har visat på en hög kvalite på sistone och det känns som att det bara är ett mål som fattas. Senast tycker jag han verkligen var värd ett mål, men fick aldrig in bollen. Schweizaren har visat att han har ett väldigt fint samarbete med Arnautovic och de kommer säkert vara oerhört farliga mot West Ham. Han har faktiskt inte gjort något mål ännu i Premier League, men det är bara en tidsfråga innan han gör det. 5,00 är oddset på detta i nuläget, vilket är ett ganska så högt odds enligt mig. Det är något som verkligen kan hända.

West Ham United's Winston Reid challenges Stoke City's Peter Crouch after a foul by Peter Crouch on Matthew Taylorduring the Barclays Premier League match at the Britannia Stadium, Stoke.