Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: West Ham – Arsenal

Dag: lördag den 9/4-2016

Tid: 13.45

Plats: Boleyn Ground, London

Återigen ett London derby för West Ham och återigen har man hemmaplan. Förra veckan tog man emot Crystal Palace på Boleyn Ground och denna vecka tar man emot ett svårare motstånd i form av Arsenal. West Ham ligger för tillfället på en sjätteplats har bara sju poäng upp till trean som är Arsenal. Det är främst Champions League platserna de här lagen slåss om. West Ham har tre poäng upp till Champions League plats och det kan gå. Arsenal hamnade alldeles för långt bakom Leicester i guld-racet och är avhängda eftersom man har hela elva poäng upp till skräll gänget. Båda lagen har rätt så bra form, West Ham som inte blivit slagna på länge, men han har istället haft några onödiga kryssmatcher. Arsenal har två övertygande segrar i rad innan denna match och formen verkar vara stigande, dock hade man en period innan det som var bedrövlig.

West Ham som nu har två stycken 2-2 matcher i rad mot London konkurrenterna Chelsea och Crystal Palace. Senaste matchen var mot Crystal Palace. Crystal Palace tog ledningen, men Lanzini kvitterade bara någon minut senare. Det var klar fördel för West Ham under första halvlek och man hade ett enormt bollinnehav och tryckte på framåt. Utdelningen kom strax innan halvtidsvilan när Payet som är en av världens absolut bästa frisparksläggare stegade fram och gjorde ett snyggt frisparksmål. 2-1 till West Ham i halvtid. I andra halvlek tilläts Crystal Palace att trycka på framåt och mycket var Kouyates fel eftersom han fick ett rött kort. Det tog bara åtta minuter efter utvisningen innan Crystal Palace hade kvitterat. Ett väldigt tungt resultat för West Ham som hade behövt poängen i kampen om Champions League platsen, men man får hoppas att man kan slå Arsenal istället i denna match och det lär bli ett tufft möte. I första matchen mellan lagen på Emirates Stadium vann faktiskt West Ham med 0-2 och sen dess har man haft mycket lättare för topplagen en vissa mindre skickliga lag, så det blir en väldigt intressant match på många sätt och vis.

Det är fyra spelare som inte är tillgängliga emot Arsenal. Den så viktiga innermittfältaren Kouyate som fick ett rött kort som sagt. Utöver Kouyate är det Collins som har en sträckning, Henry som också har en sträckning och Byram som har en oklar skada.

West Ham är svårslagna och det kommer bli tufft för Arsenal att knäcka detta lag. Samtidigt är kanske lagets viktigaste spelare borta och det kan komma att avgöra. Samtidigt har man exempelvis Payet som gör flera viktiga mål för laget och till och med frisparkarna från långt håll är en rejäl fara när han står bakom bollen. West Ham är ett bra kollektiv och om man vill vinna måste hela laget prestera och jag tror att detta lag kan göra det. Eftersom de har en sjukt bra moral i laget främst i de svåra matcherna.

Arsenal som har två raka vinster som sagt, gjorde ett fint framförande i förra matchen när Watford enkelt besegrades. Watford hade inte mycket att säga till om och Arsenal visade vad skåpet skulle stå direkt i inledningen. Redan efter fyra minuter var Sanchez framme och satte 1-0. Sedan dröjde det faktiskt enda till den 38:e minuten då talangen Iwobi satte 2-0. Man hade ett enormt övertag och kanske var 2-0 i underkant. Andra halvlek fortsatte som den första slutade, man satte 3-0 tidigt genom Bellarin och där var matchen verkligen avgjord om den inte till och med var det tidigare. Bollinnehavet var fortsatt stort och man skapade trots sin ledning flera farliga chanser en mycket bra match från Arsenals sida. Walcott putsade till resultatet ytterligare i slutet och slutresultatet skrevs till 4-0.

Om West Hams skadelista var relativt kort är Arsenals desto längre. Man har hela åtta spelare på skadelistan och flera av dessa är tongivande för laget. Rosicky, Ramsey och Flamini har lårskador. Wisherer har brutit ett ben och har varit borta länge. Oxlade – Chamberlain och Cazorla dras med knäskador. Arteta en vadskada och Carl Jenkinson har dragit korsbandet.

Även fast man har flera tongivande spelare borta lär det inte vara allt för stort problem för truppen är stark och det är ett namnkunnigt lag, med flera skickliga individer. Iwobi har imponerat stort det senaste och har till och med petat Giroud i flera matcher. Man har Özil som har briljerat stort i år och den farlige chilenaren Alexis Sanchez som ständigt är ett hot framåt. Cech har kommit in och bidragit med mycket erfarenhet samtidigt som han är en av världens bästa målvakter och Arsenal har tidigare år haft svårt att få fram en etablerad första målvakt som inte gör massa tavlor. Lagets bästa målskytt är Giroud som har gjort tolv stycken mål hittills. Laget lär vara revanschsuget efter förra nederlaget mot West Ham.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

I den här matchen har bägge lagen höga odds och det är en väldigt svårtippad match med tanke på bra form för lagen. Det känns som att dagsformen kommer att avgöra och Arsenal lär inte underskatta West Ham den här matchen som man kanske gjorde i första mötet. Jag tror inte att West Ham kommer att lyckas besegra Arsenal utan Kouyate som har varit en riktig städgumma i år för West Ham och bidragit både offensivt, men framförallt defensivt. Arsenal har ett odds på 2,0 pengarna och det är bra odds, men samtidigt är det inte säkert. Jag skulle mer tippa på ett oavgjort resultat som ger 3,75 pengarna, vilket är fullt möjligt. Möjligtvis kan man tippa X2 också för jag håller ändå Arsenal som favoriter med knapp marginal och allt är möjligt i matchen. Därför känns kryss bäst. Båda lagen har gjort en hel del mål i år och att tippa på att bägge lagen gör mål ser jag som klart spelvärt, jag tror att slutresultatet kommer att bli 1-1 i denna match och det ger 7,50 pengarna. West Hams mål kommer antingen göras av Andy Carroll eller Payet. I Arsenal tror jag det står mellan Iwobi och Sanchez vem som kommer att hitta nätmaskorna. Varför inte lägga en Wincast på att Payet gör mål och det blir oavgjort i matchen som ger hela 36,0 pengarna?

 

Ramsey

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se