Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: West Bromwich – West Ham

Dag: lördag den 30/4-2016

Tid: 16.00

Plats: The Hawthorns

Nu är det endast ett fåtal matcher av Premier League kvar och det är egentligen bara West Ham som har någonting att spela för i den här matchen. West Bromwich ligger nämligen i mitten av tabellen på en 13:e plats och kan varken åka ner eller klättra flera placeringar. West Ham i sin tur har haft en tendens att spela mycket oavgjorda matcher på slutet och det har gjort att lagen underifrån har kommit ikapp. Man ligger för tillfället på en 6:e plats och har tre poäng upp till Manchester United som har femteplatsen som innebär Europa League. Sjätteplatsen ger kvalmöjligheter till Europa League, men man är ett jagat byte i serien och Liverpool är endast en poäng bakom.

West Bromwich imponerade i sin senaste Premier League match när man spelade oavgjort med titelkandidaten Tottenham. Större delen av matchen försvarade man, men Tottenham var faktiskt oväntat ganska uddlösa framåt och skapade inte alls mycket. Olsson o co i försvaret gjorde ett mycket bra jobb och såklart det är svårt att möta Tottenham på White Hart Lane. En match som förmodligen gav laget mycket självförtroende inför kommande omgångar. Alla Matchens mål gjordes av WBAs ytterback Dawson som både gjorde mål och gjorde ett självmål. Innan matchen mot Tottenham hade man tre raka förluster och var i en usel form, men samtidigt hade man ganska många tuffa matcher just då och det var svårt för laget.

På skadelistan har man: Foster, Berahino, Pritchard, Brunt och Morrison.

Målskyttet i laget är ganska utspritt, men den interna skytteligan toppas av Rondon som har gjort sju mål. Det är inte speciellt mycket för en anfallare, men samtidigt har målskyttet varit ganska utspritt och det visar på en bra bredd istället. West Bromwich har ett helt okej bra lag på pappret och har gjort en bra säsong. Det ska bli intressant att se om man kan skaka om West Ham.

Om inte West Ham hade kryssat så mycket som man har gjort på slutet hade man varit med och slagits om en Champions League plats, men dit når man inte riktigt i år. Man mötte Watford i sin senaste match och äntligen blev det inte ett kryss för laget utan en seger som var extremt viktig. West Ham hade bra koll på matchen och man skapade mycket chanser. Carroll satte 1-0 redan i 11:e minuten. Sedan hann Noble utöka två gånger på straff till 3-0 och man slappnade av lite. Watford reducerade och i 90:e minuten missade Watford en straff, men närmare en så kom aldrig Watford. En mycket skön seger för West Ham och tre viktiga poäng.

West Ham har bara en spelare på skadelistan och det är Jenkinson. Viktigt för laget att ha i princip alla tillgängliga.

West Ham som överraskat alla i år fortsätter att spela riktigt bra och är ett svårspelat lag att möta. Man kan vinna mot alla samtidigt som man kan tappa poäng mot alla. Andy Carroll har varit het på slutet och har stått för en hel del mål. Payet har stått för en bra säsong året igenom och West Bromwich försvar får verkligen hålla koll på fransosen.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det är väldigt bra odds i den här matchen och den är ganska oviss på förhand, men samtidigt finns det ett lag på banan spelar för någonting och det andra laget bara för heder. Jag tycker att West Ham har väldigt bra odds på 2.10 och när de har det laget som de har så tycker jag man absolut ska tippa på West Ham. Spelar ingen roll att WBA kryssade mot Tottenham utan det känns mer som en engångsföreteelse samtidigt som att Tottenham spelade ganska statiskt och inte alls fick till det som man brukar. West Ham vinner alltså. Matchen kommer ändå bli jämn och slutresultatet kommer att bli 1-2 till West Ham som ger 9.50 pengarna. Jag skulle även lägga en slant på att Andy Carroll kommer att göra mål, eftersom han är i ett bra stim. En wincast på Carroll och West Ham vinst tror jag väldigt mycket på, ska bli roligt att se hur WBA lyckas stå upp i den här matchen.

 

Werre

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se