Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips West Bromwich – Sunderland

Dag: lördag den 17 oktober

Tid: 16:00

Plats: The Hawthorns, England

Då är de dags för den nionde omgången av Premier League. West Bromwich tar emot Sunderland. De är två formsvaga lag som möts. West Bromwich ligger på en 17: de plats i tabellen och Sunderland på en 18: de plats. Lagen kommer dessutom från svag insatser från deras senaste matcher. Sunderland tappade en 2-0 ledning mot West Ham till 2-2 och West Bromwich åkte på en klar förlust med 2-0 mot Crystal Palace.

West Bromwich ligger fjärde sist i ligan. De har vunnit två matcher, spelat lika två och förlorat fyra. De har endast gjort sex mål så här lång. Och de är helt klart underkänt på åtta matcher. För att vara ett bottenlag så har de släppt in förvånansvärt lite mål, bara elva stycken. En anledning till det kan vara att de har Tony Pulis som tränar. Han har varit med länge i branschen och är känd för att spela ett lågt och kompakt försvarsspel. Den enda svensken i laget är mittbacken Jonas Olsson. Han har spelat sex matcher totalt men bara fyra från start. På deras skadelista så hittar vi förstemålvakten Ben Foster som är långtidsskadad och förväntas att var tillbaka i slutet av 2015. Jonny Evans är borta med en lårskada osäker när han är tillbaka. James Morrison drog på sig en fotledsskada under den skotska landslagssamlingen. De är inte bekräftat när han ska var tillbaka i spel. Jonas Olsson har fått en muskelbristning i baksidan lår och blir borta mellan sex till åtta veckor.

 

Sunderland som har varit ett bottenlag de senaste tre säsongerna. De har varit på håret att de har åkt ur varje år men alltid klarat att hålla sig kvar. Den här säsongen har inte Sunderland vunnit en match. De har spelat lika tre och förlorat fem. Deras målskillnad är inte så smickrande då de har gjort åtta mål och släppt in 18 mål. Deras bästa målskytt är den holländske yttermittfältaren Jeremain Lens. Han har gjort två mål. Till denna säsong så lånade Sunderland in den svenska landslagsmannen Ola Toivonen från franska Rennes. Han har spelat fem matcher vara fyra från start. Den andra svensken i laget är mittfältaren Sebastian Larsson, Sebastian Har haft de tuff i år och har endast startat två matcher, och varit inhoppare i fyra. Efter matchen mot West Ham så, sa deras tränare Dick Advocaat upp sig från sitt uppdrag. Han ville redan avgå efter förra säsongen med Sunderland övertalade han att stanna. Den som tar över som tränare är Sam Allardyce. Han kommer närmast från West Ham där han var i fyra år innan han fick spaken efter förra säsongen. Sunderland har två avstängda till lördagens match, Jeremain Lens och Sebastian Coates. På deras skadelista så hittar vi Ola Toivonen, Yann M´Villa och Younes Kabul de är osäkra till matchen. Adam Matthewes och Tom Beadling är långtidsskadade men de har inte kommit något datum när de ska vara tillgängliga för spel igen.

När lagen möttes förra året i Premier League så slutade de 2-2 på hösten. West Bromwich mål gjordes av Saido Berahino och Sunderlands av Lee Cattermole och Sebastian Larsson. På våren så slutade matchen mållöst.

Speltips

Odds från Unibet

De båda lagen kommer till matchen med dålig form. Men de är West Bromwich som har hemmaplan och de kan var till stor fördel. Så det är värt att satsa på en seger På West Bromwich och de ger oddset 2.00. De är två lag som har svårt att göra mål som möts så vi kan inte räkna med så många mål. Så ett bettingtips kan vara spela att de blir under 2.5 mål i matchen och de ger 1.63 gånger pengarna. Chansningen till lördagens match är spela på vinnare av de halvlekarna och oddset på X/1 ger oddset 5.30.

west-brom-vs-sunderland