Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Watford – Tottenham 28/12

Dag: måndag den 28.e december.

Tid: 16:00

Plats: Vicarage Road, England

Det är ett mycket tätt spelschema i Premier League runt jul och nyår med tre matcher på drygt en vecka. ”Boxing Day” är en speciell matchdag för engelsk fotboll och samtliga lag i ligan spelar. Det var den 26:e december som och nu bara två dagar senare skall alltså de flesta lagen spela igen. Båda lagen kommer från en stark insats. Watford som är i en fantastisk fin form och spelar bra fotboll fick med sig ett 2-2 resultat borta mot regerande mästarna Chelsea. Ett Chelsea som är på väg uppåt i tabellen igen efter sin katastrofala inledning. Tottenham såg rätt knackiga ut för ett par omgångar sedan och spelade inte alls bra, men nu har de rest sig rejält de två senaste matcherna och tagit två stabila segrar. Det ska även nämnas att detta i princip är ett derby då Watford inte alls ligger långt från Tottenham som har sin hemmaplan i norra London. Det står även mycket på spel då lagen ligger på ungefär samma ställe i tabellen, men Tottenham har varit lite starkare då de ligger på den omtalade fjärdeplatsen som innebär Champions League-spel. Watford har ju som sagt sett starka ut och placerar sig bara tre poäng efter, på en sjunde plats.

Efter Leicester är det säkerligen Watford som har skrällt mest hittills denna Premier League säsongen. De har inte förlorat på fyra matcher och det är inte bara bottenlag de har mött heller. De har hunnit med att piska Liverpool ordentligt då de vann hemma med klara 3-0, och i den senaste matchen som spelades borta mot Chelsea krigade man till sig ett oavgjort resultat.

Chelsea har spelat under all kritik hittills den här säsongen och styrelsen fick för en dryg vecka sen nog och sparkade den omtalade tränaren José Mourinho. Guus Hiddink tog över och i sin debut skulle han ställas mot svårslagna Watford. Diego Costa gav hemmalaget ledningen efter en fast situation i den 32:a matchminuten. Bortalaget hade skapat ett par hyggliga målchanser och fick till en kvittering strax innan halvtid då Troy Deeney retfullt rullade in bollen från elva meter bakom Thibaut Courtois i Chelsea-målet. Tio minuter in i den andra halvleken skulle Watford även göra 1-2 genom en av ligans absolut hetaste spelare för tillfället, Odion Ighalo. Chelsea skulle få sin kvittering och det var samme man som stod för den, Diego Costa. De flesta trodde nog att hemmalaget skulle ta hem alla tre poängen när domaren Andre Marriner gav en straff åt Chelsea efter att Hazard blivit kapad, men Oscar halkade och bollen flög upp till 29:e bänkraden och matchen slutade 2-2.

Det var inte alls ovanligt att Troy Deeney och Odion Ighalo gjorde målen för Watford. Så har det i princip sett ut hela säsongen och många är nog eniga om att de just nu är ligans hetaste anfallspar. De har tillsammans gjort 19 mål av 23 för klubben och de brukar även assistera till varandra. Odion Ighalo är den som gjort flest baljor då det blivit hela 13 stycken för honom, de betyder att han ligger på en delad andraplats i Premier Leagues skytteliga.

På skadelistan hos ”The Hornets” finner vi en svensk faktiskt. Joel Ekstrand är det och han har varit skadad väldigt länge nu så ännu har han inte gjort någon Premier League match. Även Rene Gilmartin och Tommie Hoban är skadade. Annars ser det ljust ut på den fronten för Watford.

Tottenham har efter halva säsongen spelat bra och ligger på den placering man länge velat vara på, nämligen fjärdeplatsen. När Manchester United och Liverpool gått rätt svagt har Tottenham radat upp oavgjorda och vunna matcher. De har bara förlorat två matcher den här säsongen och kanske är detta det året alla Spurs fans har längtat efter? Kommer Tottenham orka hela vägen och ta sig till Champions League. Ifall de spelar som de gjorde senaste talar mycket för detta, kanske kan de till och med blanda sig in i striden om ligatiteln då de bara är sex poäng upp till Leicester som jag har svårt att se ska hålla hela vägen samt fyra poäng till Arsenal och tre till Man City.

Senaste mötte de Norwich och det såg faktiskt ut som de hade väldigt roligt ute på planen. Bortalaget skulle öppna matchen bäst och hade några möjligheter att ta ledningen men Hugo Lloris i Tottenham-målet gjorde ett par fina räddningar. Spurs tog över spelet mer och mer. När Harry Kane blev fälld av Norwich målvakt David Rudd innanför straffområdet tvekade inte domaren Mike Jones en sekund innan han pekade på straffpunkten. Kane tog hand om straffen själv och slog den mitt i målet till en 1-0 ledning. Harry Kane skulle även göra 2-0 för sitt kära Tottenham då hans kliniska avslut letade sig in i mål via stolpen. Resultatet stod sig länge och Tottenham hade stor kontroll över de mesta. Den spännande talangen och egna produkten Thomas Carroll satte sedan slutresultatet till 3-0 med ett mycket fint långskott.

Harry Kane har kommit igång efter den tröga inledningen och gör mål i princip i varje match. Han börjar närma sig Jamie Vardy i toppen av skytteligan med sina elva gjorda ligamål och detta gör han självklart till lagets bäste målskytt.

Två spelare saknas till detta derby mot Watford för de liljevita. Alex Pritchard och Clinton N’jie är fortsatt skadade annars ser det även här ganska bra ut.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com.

Jag tror det kommer bli en jämn match med mycket mål i. Båda lagen är vassa framåt dock skall det sägas att Spurs även har en stark defensiv då de har släppt in ynka fjorton mål vilket gör att det har släppt in minst utav alla lag i ligan, men jag tror de kommer få problem med på Deeney och Ighalo därför är mitt tips att spela på över 2.5 mål i matchen till ett odds på 2.00.

Det kommer som sagt bli en jämn match och jag vet att Watford är väldigt starka på hemmaplan. Jag tror trots allt att bortalaget har kvalitén att vinna i slutändan och oddset på det är 2.10.

Att Ighalo gör mål i matchen är väldigt troligt då han är inne i ett bra sting och ständigt är ett mot försvarana. Oddset på att han gör mål i matchen ligger på 3.20.

ighalo-4x3286-2224016_478x359