Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Watford – Everton

 

Dag: lördag den 9/4 – 2016

Tid: 16.00

Plats: Vicarage Road, Watford

Lördagens möte är oklart på många sätt och vis. Watford som har duktiga spelare och var ett av de bästa lagen i höstas har åkt på en ordentlig formsvacka. Man har fyra raka förluster och till deras försvar får man säga att de har haft ett ganska tufft spelschema vilket har påverkat avsevärt, men det är ändå under en längre tid man underpresterat och det kommer man inte ifrån. Watford har åkt ner hela vägen till en 14:e plats och i höstas var man uppe och nosade på Europa spel. Everton som också är formsvaga har förlorat tre raka matcher och man har likväl som Watford haft ett tufft spelschema. Man har mött West Ham, Arsenal och Manchester United och det har inte varit jätte långt borta att man skulle knipit några poäng mot dessa lag. Laget ligger hur som helst på en 12:e plats och man borde kunna klättra någon placering om man får lite bättre form för bra spelare har man!

Watford hade inte alls mycket att säga till om i sin senaste match, när de var på besök på Emirates Stadium och mötte Arsenal. Man släppte in ett mål redan efter fyra minuter och då kändes det kört. Man kom inte alls upp i nivå och man lyckades inte ens skapa några farligheter. Man hade två skott på mål jämfört med Arsenals tolv skott. Everton är ett svårt lag att möta och det ska mycket till om den negativa trenden vänds mot Everton.

På skadelistan har Watford: Joel Ekstrand, Rene Gilmartin och Tommie Hoban. Den här trion har inte spelat någon match i år och är inget avbräck vilket är en klar fördel.

Watfords stjärnor måste snäppa upp sig och börja prestera igen. Hela laget presterade grymt bra i början av säsongen, men den formen finns inte alls nu och exempelvis har inte Ighalo gjort mål på hur länge som helst. Som tur är har Deeney gjort lite mål i Ighalos ställe, men trots det förlorar man. Man kommer att kunna säkra ett kontrakt ändå hyfsat snart och Watfords spelschema kommer bli lite enklare nu.

Everton som mötte Manchester United i sin senaste match i Premier League och det slutade med en uddamålsförlust. Det var en jämn match och det var inte alls mycket chanser som skapades i matchen. United hade två skott på mål medan Everton hade ett. Det var en match mest fylld med kamp och kändes nästan som ett derby, men i och för sig så brukar det bli ganska jämna möten lagen emellan.

På Evertons skadelista finns: Tony Hibbert, Leon Osman, Darron Gibson, Steven Pienaar, Tyias Browning och Omar Niasse. Omar Niasse kommer eventuellt till spel, han har personliga problem och är ett frågetecken.

Romelu Lukaku har gjort 18 mål och ligger trea i hela Premier Leagues skytteliga. Vi får hoppas för Everton att han stannar en säsong till, men det lär han inte göra och det kommer bli ett stort avbräck för laget. Även Barkley är i farozonen att lämna Everton nästa säsong och det är inte konstigt att Evertons två bästa spelare är eftertraktade. Lukaku och Barkley är i princip hela Evertons offensiv och de behöver börja producera nu, så man kan klättra lite igen i tabellen. Det har man absolut kapacitet till att göra, men man har haft otur nu i slutet.

Förra matchen lagen emellan slutade 2-2 en match Everton förtjänade att vinna, men man lyckades inte dra det längsta strået den gången. Det ska bli intressant att se vilka som gör det den här gången.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Denna match är också rätt svår att tippa, men jag skulle säga att Everton är det starkare laget på pappret och har en något bättre form än Watford som har sjunkit som en sten på sistone. Everton har ett vinnarodds på 2,30 pengarna och det tycker jag man ska betta på. Jag skulle även tippa på över 2,5 mål i matchen som ger 2,07 pengarna. Dessa två bett är klart spelvärda och tippa på. Sedan hade jag tippat en Wincast på att Everton vinner och att Romelu Lukaku gör ett mål. Dagsformen kan komma att avgöra matchen, men Everton känns som sagt hetare!

Watte