Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Valencia – Barcelona

Dag: 10/2-2016

Tid: 21.00

Plats: Mestalla, Valencia

Då var det dags för returmatch i Copa del Rey, i första matchen mellan lagen slutade det hela 7-0 till Barcelona. Valencia har ingen chans att gå vidare eftersom man möter världens bästa lag, men man har ändå hedern att spela för efter förra mötets katastrofala resultat. Valencia har inte gått alls bra i år och ligger för tillfället på en trettondeplats och poängmässigt är man inte jättelångt från bottenträsket i ligaspelet. Barcelona går som tåget i ligan som vanligt och man ligger först, bra form och flera klara segrar den senaste tiden.

Senaste matchen som Valencia spelade var mot Real Betis, där man återigen gjorde en svag insats och förlorade med 1-0. Det var en väldigt tråkig match och det var få målchanser och man såg att de var två formsvaga lag som mötte varandra. När Valencia mötte Barcelona i Copa del Rey senast var man riktigt usla. Suarez hade redan avgjort matchen efter 12 minuter och då var det kört för Valencias del. Man hade bara ett enda skott på mål och bara 27% i bollinnehav. Mustafi hann få ett rött kort också, men då stod det redan 3-0 till Barcelona.

Det är fem spelare som kommer missa matchen för Valencia på grund av skada. Spelarna det rör sig som är Siquiera, Bakkali, Perez, Alcacer och Fuego. Paco Alcacer är ett rejält avbräck då han har stått för väldigt mycket produktion framåt för laget. Mustaffi är som sagt avstängd efter det senaste röda kortet han fick. Gaya som fick ett rött kort i senaste La Liga matchen kommer till spel i Copa del Rey.

Valencia är som sagt inne i en rejäl svacka och har inte tagit en trepoängare i ligan på väldigt länge och man kommer med största sannolikhet inte slå Barcelona i cupen heller. Frågan är när tränaren Gary Neville får avgå? Han kan mycket väl få avgå snart om det blir några mer poängtapp i ligan så småningom.

Egentligen så är det bara två spelare som har stått för produktionen framåt i år för Valencia. Det är anfallaren Alcacer som är skadad och han har gjort nio mål av lagets mål. Den andra spelaren som har varit extremt viktig är Daniel Parejo som har gjort fem av lagets mål i ligaspelet. Man har spelare som har kvalité i laget, men de levererar inte. Som exempel Negredo har endast bidragit med tre mål och det var ju inte många säsonger sen han var i City och spelade om stora titlar. En sådan spelare borde man kunna begära mer av.

Senaste mötet mellan lagen slutade som sagt 7-0 till Barcelona och det ska till en bragd om Valencia ens kommer vinna matchen. För gå vidare i cupen kommer man inte göra i alla fall!

Barcelona som i sin senaste match gjorde ett tidigt mål mot Levante och segern var väl betryggande. Barcelona hade dock lite svårt att få hål på Levante trots ett enormt bollinnehav och flera farliga chanser som man hade. Det var inget snack om saken som sagt och man fortsätter gå som ett tåg, ska mycket till om Barcelona inte tar hem La Liga i år! Mot Valencia senast gjorde man historien kort som sagt. Man avgjorde matchen i princip innan den hade börjat. Suarez visade upp sig från sin bästa sida och gjorde hela fyra mål i matchen. Även anfallskamraten Messi var på spelhumör och gjorde tre mål. Det ville sig inte för den tredje ”tres amigon” Neymar som brände en straff i matchen, men gjorde ändå två assist och var het! En grym form på Barcelonas anfallare helt enkelt.

Det är skönt för Barcelonas del nu att man har endast en spelare på skadelistan och det Rafinha som har varit skadad länge. Han dras med en skada i främre korsband.

Lagets interna skytteliga för säsongen toppas av Suarez. Suarez leder även skytteligan i La Liga och har gjort 20 mål där. Det är svårt att lyfta någon speciell i Barcelona eftersom alla i princip är världsstjärnor. De har spelare som avgör matcherna, spelare som är väldigt bra defensivt och två riktigt bra målvakter. Bästa spelaren för Barcelona i år har nog varit Neymar som varit en stor bidragande orsak till att man gör så mycket mål i laget och visade framfötterna ordentligt när Messi var skadad i höstas.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Valencia kommer inte ha mycket att sätta till mot Barcelona. Det spelar ingen roll att man spelar på sin hemmaplan Mestalla och har publiken i ryggen. Barcelona vinst är given och de har faktiskt hyfsat höga odds på 1,57 pengarna. När Barcelona inte har spelare borta på grunda av skador och liknande är man nästan oslagbara. Över 3,5 mål känns troligt och ett riktigt målkalas igen, jag tror inte att Valencia kommer kunna få stopp på Barcelona offensiv. Det kan vara bra att spela ett handikapps bett som höjer oddsen lite. Jag tror på ett slutresultat som är 0-4 till Barcelona som ger 21,0 pengarna och Suarez kommer att göra matchens sista mål!

 

 

SNusk

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se