Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Turkiet – Sverige

Dag: torsdagen den 24:e mars

Tid: 19.45

Plats: Antalya Arena, Turkiet

Då var det dags för lite vänskapsmatcher för de svenska herrarna. Man börjar med att möta Turkiet på bortaplan, något som på förhand får ses som en tuff uppgift. Erik Hamren har gått ut och sagt i media att Zlatan Ibrahimovic kommer vilas till denna match, vilket gör denna match ännu svårare. Det kommer dock bli ett bra genrep för det svenska herrlandslaget inför kommande slutspel i EM.

Sverige kvalificerade sig vidare till slutspelet i EM efter att ha slutat på en tredjeplats i sin grupp. De spelade i Grupp G där Ryssland och Österrike gick direkt till EM-slutspel. Sverige var tvungna att spela playoff-matcher och då mötte man Danmark. Efter två spelade matcher gick man alltså vidare till slutspelet.

Senaste matchen för Sverige spelades den 10:e januari. Då mötte man Finland och vann väldigt enkelt med 3-0. Denna match mot Turkiet tror jag kommer bli mycket tuffare.

John Guidetti är den enda skadade spelare som det svenska landslaget har. Han har problem med en vadskada. Förövrigt så vilas också Zlatan Ibrahimovic och är inte med i denna match.

Turkiet kvalificerade sig också vidare till EM-slutspel. De spelade i Grupp A och slutade precis som Sverige på en tredjeplats i sin grupp. De spelade ihop 18 poäng under 10 matcher i sin grupp. Island och Tjeckien gick direkt vidare från denna grupp.

Turkiet har fyra spelare på sin skadelista. Det är Burak Yilmas, Serdar Aziz, Onur Recep Kivrak och Hakan Balta som alla är skadade. Dessa spelare ser ut att missa matchen mot Sverige.

Senaste matchen lagen spelades den 5:e mars 2014. Den matchen spelades också i Turkiet på Ankara 19 Mayis Arena. Matchen slutade då 2-1 till Turkiet som vann matchen rättvist. Mevlut Erding och Olcan Adin gjorde målen för Turkiet. Sveriges enda mål i matchen gjordes utav Ola Toivonen. Denna match säger inte så värst mycket eftersom den spelades för mer än två år sedan. Det är många nya namn i båda lagen och det blir därför en helt ny tillställning.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com

Jag tror Sverige kommer få det tufft denna match. Att Turkiet vinner denna match har ett odds på 1,95 och känns som det bästa spelet. Den senaste matchen slutade med över 2,5 mål och det tror jag även denna match kommer att göra. Att det blir över 2,5 mål i matchen har ett odds på 2,25. Jag tror också att båda lagen kommer göra mål och det har ett odds på 2,00. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och att Turkiet vinner matchen, vilket har ett odds på 4,75 gånger pengarna. Jag tror att Hakan Calhanoglu kommer göra mål för Turkiet i denna match och det har ett odds på 3,60. Målet för Sverige tror jag görs utav Markus Berg och det har ett odds på 4,50. Mitt sista speltips är att spela på resultat, vilket är en chansning. Det mest rimliga resultatet till mig är 2-1 till Turkiet, precis som det förra mötet mellan lagen slutade. Att det blir 2-1 till Turkiet har ett odds på 9,00 på bet365.com.

 

svergigeturkiet

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se