Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Tottenham – Watford

Dag: lördag den 6/2-2016

Tid: 16.00

Plats: White Hart Lane, London

Till helgen tar Tottenham emot skrällgänget Watford på White Hart Lane. Tottenham som hade en liten svacka i början av året och man tappade viktig mark upp i tabellen har nu på senaste tiden börjat gå bra igen. Man är i högsta grad med om en ligatitel om man fortsätter ligga i och spela bra. För tillfället ligger laget på en tredjeplats och vid vinst mot Watford kommer man knappa in på lagen ovanför, Manchester City och Leicester möts nämligen. Watford är inne i en lite tyngre period och kommer förmodligen få det rätt tufft på lördag, men samtidigt har man ett duktigt lag som ofta levererar. Man ligger nia i tabellen och tog poäng av Chelsea i senaste omgången.

Tottenham som har tre klara segrar i rad och visar en fin form. I senaste omgången slog man Norwich med 0-3 och man hade bud på mer. Man tog ledningen redan i andra minuten när Alli satte 0-1. Kane hann även sätta en balja i minut 30 och då var matchen avgjord. Kane gjorde även sent ett mål och blev tvåmålsskytt. Man skapade mycket och ägde mycket boll och Norwich hade inte mycket att säga till om i den matchen.

Man har inte många spelare på skadelistan för tillfället utan det är endast tre spelare. Två av dem har varit långtidsskadade Clinton N´jie och Mason. Jan Vertonghen blev skadad nyligen och det är ett stort avbräck för Tottenham, han har varit en stor anledning varför laget har släppt in så få mål.

Bästa målskytt för Tottenham är Harry Kane och han skuggar Vardy i skytteligatoppen nu. Han har gjort 15 mål hittills och gjorde två mål senast och är i en bra form. Man har släppt in få mål i år och har till och med släppt in minst i år. Defensiven har varit seriens bästa och man har gjort väldigt mycket mål framåt. Det enda som har satt lite käppar i hjulet för laget är att man har haft svårt att avgöra vissa jämna matcher. Istället för att ta tre poäng har man spelat många onödiga oavgjorda matcher.

Watford som spelade 0-0 mot Chelsea i senaste matchen och det var en jämn match med ett rättvist resultat. Man har som sagt varit inne i en liten tyngre period nu på slutet, men de två senaste matcherna har man i alla fall tagit fyra poäng igen. Dock så möter man Tottenham och det är en av de svåraste matcherna för alla lag och det kommer bli oerhört tufft att slå dem.

Laget har nästan alla gubbar tillgängliga och det är viktigt nu om man vill komma upp och kriga om en Europa plats. De spelare som är på skadelistan är Joel Ekstrand, Gilmartin och Hoban. Det är även ett frågetecken på Britos, han har blivit sjuk och osäkert om han kommer till spel.

Odion Ighalo är Watfords bästa målskytt och har gjort 14 mål i år. En bidragande orsak till varför man ligger så högt upp som man gör. Ighalo har gjort över hälften av Watford mål i år och han är en sådan spelare laget måste ha frisk för att inte börja sjunka neråt i tabellen. Troy Deeney har gjort sex mål och kompletterar Ighalo bra.

Senaste matchen lagen emellan slutade 1-2 till Tottenham.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Med tanke på vilken form Tottenham är i så kommer nog Watford få det ganska svårt. Dessutom spelar man på White Hart Lane och där är Tottenham svårslagna. Tottenham vinst ger 1,44 pengarna och det känns väldigt säkert och ett klart värt bett. Harry Kane har gjort mycket mål på slutet och lär säkert finnas med i målprotokollet mot Watford. Jag tror på ett 3-0 resultat som ger 10,0 pengarna och att Watfords Ighalo faktiskt blir mållös. Över 2,5 mål är given också, det känns som Tottenham kommer göra flera mål.

 

Kaneee

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se