Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Tottenham – Sunderland

 

Dag: lördag den 16/1 – 2016

Tid: 13.45

Plats: White Hart Lane, London

Tottenham som tar emot Sunderland nu på lördag! Matchen är mellan ett topplag och ett bottenlag och det borde vara en självklar seger för Tottenham. I senaste matchen åkte man dock på en förlust mot Leicester och det var inget vidare formbesked. Sunderland har i sin tur tagit två raka segrar och det är ovanligt för laget den här säsongen. Tottenham ligger på en fjärde plats och Sunderland ligger på en svag 18:onde plats.

Tottenham som sagt förlorade mot Leicester med 0-1 efter ett sent mål av Leicester i minut 83. Tottenham ägde stora delar av matchen och hade kanske förtjänat att vinna, åtminstone ett oavgjort resultat hade varit rättvist. Det var en svår match mot Leicester på förhand och det blev det också, men ett bottenlag som Sunderland är en måste match för Tottenham!

Man har få skador i laget och de ända som missar matchen är Pritchard, N´jie och Ryan Mason. Mason stukade fotleden nyligen och blir borta från matchen.

Lagets bästa målskytt är Harry Kane, som dock inte har gjort mål på några matcher nu och behöver komma i form igen om man vill stabilisera sin position i toppen.  Unge Dele Alli har haft en riktigt bra säsong hittills och förlängde precis sitt kontrakt. Alli står på fem mål och gjorde ett snyggt mål mot Everton nyligen.

Sunderland som har haft en tuff säsong har tagit sex viktiga poäng i sina två senaste matcher. Det har i och för sig varit mot sina bottenkonkurrenter Swansea och Aston Villa, men väldigt viktigt för laget i kampen om överlevnad. I senaste matchen mot Swansea vann laget med 2-4 och det var en jämn match till en början. Dock tog laget ledningen genom Defoe redan i tredje minuten. Efter ungefär 20 minuter kvitterade Swansea. Swansea hann få ett rött kort och tog även 2-1 ledning inför andra halvleken. Det röda kortet skulle vara viktigt för Sunderlands del, man kom ut som ett nytt lag och kvitterade snabbt i andra halvlek. Ledningsmålet kom inte långt efter det och det var inget snack om saken vilka som skulle vinna efter det. Defoe gjorde tre mål och var riktigt het, viktigt för laget så man kan ha någon att förlita sig på gällande målskyttet.

På skadelistan finns Kaboul, Matthews och Sebastian Larsson. Svensken kan komma till spel, men ytterst tveksamt. Yedlin får inte spela mot Tottenham, det står i låneavtalet.

Defoe har som sagt varit väldigt het, speciellt i senaste matchen och Tottenham får ha ett vakande öga på honom om han fortsätter så. Defoe har gjort nio mål den här säsongen. Man har flera spelare som borde kunna komma upp i nivå som har spelat i storklubbar som borde visa framfötterna om man ska klättra i tabellen. Frågan är om det vänder nu efter de senaste vinsterna?

I senaste matchen lagen emellan vann Tottenham med 0-1 och det resultatet skulle mycket väl kunna upprepa sig.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Tottenham är stora favoriter och man borde ta hem matchen. Oddsen på en Tottenham vinst ligger på 1,36 pengarna och det är väl inte jättehöga odds. Jag tror även att det kommer bli över 2,5 mål i matchen som ger 1,66 pengarna. Det känns som bägge lagen kommer att göra mål och att det kommer bli en vinnare i matchen, därav över 2,5 mål. Harry Kane kommer att göra mål igen och Defoe blir nog mållös mot Tottenhams tajta defensiv. Det enda hindret på vägen för Tottenham mot Sunderland är väl att man har haft svårt att avgöra sina matcher och kryssat en hel del matcher. Jag tror ändå att Tottenham kommer ta hem den här matchen och tre viktiga poäng.

Tottenham Hotspur's Emmanuel Adebayor (centre) in action against Sunderland