Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Swansea – West Bromwich

Dag: lördag den 26/12 – 2015

Tid: 16.00

Plats: Liberty Stadium, Swansea

Swansea som har haft ett tufft år hittills tar emot West Bromwich på Liberty Stadium på lördag. Swansea återfinns på plats nummer 18 i tabellen och ligger på en nedflyttningsplats. Man spelade oavgjort mot West Ham i sin senaste match. West Bromwich ligger på en trettonde plats och man kommer från en förlust mot Bournemouth, trots att man har vart stabila och gjort flera bra matcher det senaste. En oerhört viktig match för Swansea, man behöver nämligen börja plocka poäng.

Swansea som kommer från en oavgjord match mot West Ham som slutade 0-0. Laget borde ha kammat hem alla tre poäng men man har varit så uddlösa framåt i år och det spegla sig även i matchen. Man skapade mycket lägen och bollinnehavet var stort, men lyckades inte sätta dit den. Swansea har haft ett tufft spelschema nu på slutet och tre av de senaste förlusterna har kommit mot Manchester City, Leicester och Liverpool.

Lopes är skadad och missar garanterat matchen. Man har även två frågetecken i Routledge som är knäskadad och Rangel som har en stukad fotled. Annars är laget friskt och man har en stark trupp på pappret.

Andre Ayew toppar lagets interna skytteliga och har gjort sex mål hittills i år och är en viktig kugge för Swanseas anfallsspel. Gomis har gjort fem mål och även han är viktig framåt för laget tillsammans med Sigurdsson. Det är i princip bara dessa tre spelare som kan göra mål och fler spelare måste kunna prestera bättre i det här laget. Man borde inte ligga så långt ner i tabellen som man gör och man underpresterat kraftigt i år. Man har inte släppt in så mycket mål, men svårt att göra det extra som gör att man vinner matcherna.

West Bromwich som åkte på en sur förlust mot Bournemouth i senaste omgången med 1-2. Man fick dessutom två stycken röda kort och det var inte bra, det är två duktiga och viktiga spelare som man tappar. Man fick spela drygt 60 minuter med en man mindre och man gjorde det bra under matchens gång. Bournemouth avgjorde sent, men sen blev även Rondon utvisad och det är ett tungt avbräck till matchen mot Swansea.

Förutom Rondon och McClean som bägge fick rött kort saknas det bara Yacob inför matchen mot Swansea. Han är inte skadad utan borta på grund av personliga skäl.

Man gör heller inte så mycket mål framåt och man har ingen riktig målskytt i laget. Det är tre spelare i laget som har gjort tre mål var, dessa spelare är Rondon, Berahino och Morrison. Fletcher är lagets viktigaste spelare och styr på ett strålande sätt. Laget har som sagt spelat bra det senaste och ska bli intressant hur man hanterar Swansea.

Förra säsongen vann West Bromwich på deras hemmaplan med 2-0 och Swansea vann när de hade hemmaplan med 3-0.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det känns som vändningen för Swansea kommer snart och jag tror den kan komma redan mot West Bromwich. Man har ju haft flera tuffa matcher nu i slutet och när man inte fått ut sitt spel att klicka tillräckligt bra vinner man inga sådana matcher. Dessutom har Swansea hemmaplan så jag tror de blir farliga och tar hem matchen. Swansea vinst ger 1,90 pengarna. Det är som sagt två målsnåla lag som möts, men jag tror även det kommer lossna här och att det blir över 2,5 mål i matchen som ger 2,35 pengarna. Resultatet i matchen blir 3-1 till Swansea som ger 21,0 och två stycken målskyttar i Swansea är givna i Gomis och Ayew.

darren-fletcher2