Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Swansea – Leicester

Dag: lördagen den 5 december

Tid: 16:00

Plats: Liberty Stadium, Wales

Det är dags för den 15 omgången i Premier League. Swansea som ligger på en 15:e plats i tabellen tar emot andra placerade Leicester på hemma plan. I Swanseas senaste match så mötte de Liverpool på bortaplan, där det blev förlust med 1-0. Målet kom på straff genom kaptenen James Millner. Leicester mötte Manchester United på hemmaplan, matchen slutade 1-1. Leicesters mål gjordes av deras skyttekung Jamie Vardy. Bastian Schweinsteiger gjorde sitt första Premier League mål för United.

Swansea är har haft det tungt i årets Premier League. Det har bara blivit tre segrar på de 14 matcher som de har spelat. Deras senaste seger kom den 24 oktober, då de besegrade Aston Villa med 2-1 på bortaplan. Swansea har haft det riktigt svårt med målskyttet. 14 mål på 14 matcher är alldeles för dåligt. Lagets bästa målskytt den här säsongen har varit vänsteryttern Andre Ayew som har gjort 6 mål så här långt. Det som kan vara lite positivt är att det inte släpper in så mycket mål och man jämför med bottenkonkurrenterna. Det har bara blivit 19 insläppta så här långt i ligan. Swansea har en svensk i laget och det är målvakten Kristoffer Nordfeltdt. Men det har dock inte blivit några matcher för han i Premier League den hör säsongen. På deras skadelista så hittar vi bara dem lårskadade Franck Tabanou.

Leicester som har imponerat stort den här säsongen och ligger på en andraplats i tabellen. I deras förra match mot United så slog anfallaren Jamie Vardy, det tolv år gamla rekordet på antal matcher i rad att göra mål. Det var den förra United anfallaren Ruud Van Nistelrooy som hade det rekordet med tio matcher i rad. Men nu är det utraderat då Vardy har gjort mål i elva matcher i rad. Totalt under Premier League säsongen så har Vardy gjort 14 mål. En annan som går mot en succé år är yttern Riyad Mahrez som har gjort sju mål och fem assist så här långt. Vardy och Mahrez har gjort 21 mål av de totala 29 som Leicester har gjort i år. Så de är oerhört viktiga för laget.
Leicester har för närvarande inga skador eller avstängningar.

Senast lagen möttes var i april i år och då slutade det men en 2-0 seger för Leicester. Målen gjordes genom Andy King och J.L Ulloa

Speltips

Odds från Unibet.se

Det är ett formstarkt Leicester som åker till Swansea, och med en glödhet anfallare så känns det fullt möjligt att det blir en seger för Leicester. Oddset på en seger för Leicester är riktigt bra för vara ett topplag då det ligger på 2.85 gånger pengarna.  Att Jamie Vardy ska fortsätta att göra mål känns givet han har snittat ett mål per match den här säsongen och oddset för att han även gör mål i dagens match ligger på 2.38. Chansningen till denna match är att slutresultatet bli 2-1 till Leicester och det ger oddset 9.50

jamie-vardy