Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Stuttgart – Dortmund

Dag: 9/2 -2016

Tid: 20.30

Plats: Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

Då var det dags för kvartsfinal i tyska cupen även kallad DFB pokal. Det är två formstarka lag som gör upp i kvartsfinalen. Stuttgart som har haft ett rätt tufft år hittills, har den senaste tiden radat upp trepoängare och från att ha legat i bottenträsket tagit sig upp på säker mark. Dortmund går som vanligt riktigt bra och ligger på en klar andraplats i Bundesliga, dock för många poäng bakom Bayern München för att man ska kunna slåss om titeln. Det ska bli en intressant match med tanke på att Stuttgart gått riktigt bra det senast och ska bli roligt att se om man kan klara av att besegra starka Dortmund!

Stuttgart som i sin senaste match man spelade besegrade Frankfurt med 2-4 på bortaplan. Man ledde med 0-2 redan i halvtid och det var inget snack om saken att man skulle vinna. Blev väl lite oroligt i laget när Didavi fick rött kort, men annars var det inga konstigheter. Man har fyra raka segrar i bagaget och kommer med stort självförtroende till mötet mot Dortmund. Dessutom är det inga bottengäng man har slagit, man har slagit exempelvis Wolfsburg och Köln som är etablerade på den övre halvan.

Stuttgart har bara en spelare på skadelistan och det är Ginczek som dras med ett diskbråck och har varit borta länge. Didavi som fick ett rött kort senast i ligan kommer att komma till spel mot Dortmund eftersom att det inte var i cupen!

Daniel Didavi som jag hittills har nämn mycket om i texten är ju Stuttgarts viktigaste och bästa spelare. Han leder lagets interna skytteliga och har gjort nio mål hittills, han är en stor del varför laget har klättrat ur bottenträsket. Timo Werner är en spelare med mycket talang i sig och är endast 19 år gammal, men har ändå mäktat med att göra fyra mål i år och det är ett bra facit från hans sida. Någon av dessa spelare kan mycket väl finnas med i målprotokollet på tisdag!

Borussia Dortmund som gjorde tämligen en ganska svag match mot svåra Hertha Berlin senast och fick bara med sig ett 0-0 resultat. Trots stort bollinnehav lyckades man knappt skapa några chanser alls och det var nästan Berlin som hade de vassaste chanserna. Laget har ändå en fin form, man besegrade nyligen Mönchengladbach och det är ett svårt lag att möta till exempel.

Sven Bender som är en riktigt bra fotbollsspelare kommer med största sannolikhet att missa matchen, han dras med en krånglande fotled och kommer inte finnas tillgänglig. Nuri Sahin är det ett frågetecken på också, eftersom att han saknar matchtempo i sig.

Hela Bundesligas skytteliga toppas av en Dortmund spelare. Nämligen Aubameyang som har varit extremt viktig för Dortmund och gjort hela 20 mål! Har gjort mer mål än exempelvis Lewandowski. Man har gjort mest mål i hela Bundesliga och Reus är även han en bidragande orsak till det han har gjort nio stycken mål såhär långt.

Det första mötet mellan lagen den här säsongen slutade med en Dortmund kross och man vann med 4-1 på hemmaplan!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Trots Stuttgarts starka form på slutet tror jag man kommer få oerhört svårt att stoppa starka Dortmund. Jag tror att Dortmund kommer att vinna ganska enkelt och det tror spelbolagen också, man har väldigt låga odds på 1,50. Det känns som det kommer bli en ganska målrikmatch och ett bett som är givet är över 2,5 mål som ger 1,40 pengarna. Jag tycker att man kan spela ett handikappsbett på att Dortmund kommer vinna, för man kommer säkerligen med någon eller några baljor. Potentiella målskyttar i Dortmund är framförallt de jag nämnde förut Aubameyang och Reus, de har stått för över häften av lagets produktion framåt så varför inte igen? Jag tror på ett slutresultat på 1-3 till Dortmund!

 

Borussia-Dortmund-v-VfB-Stuttgart-Bundesliga

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se