Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Stoke – Liverpool

 

 

Dag: tisdag den 5/1 – 2016

Tid: 21.00

Plats: Britannia Stadium, Stoke

Svårspelade Stoke tar emot Liverpool i en spännande drabbning i den första av två semifinaler lagen emellan. Man brukar inte använda sitt ordinarie spelarmaterial, men nu när det nalkas semifinal i Capital One Cup tror jag vi kommer få se starka lag på banan från bägge håll. I den andra semifinalen möts Everton och Manchester City. Stoke tog sig till semifinalen genom att slå Sheffield Wednesday med 2-0 i kvartsfinalen. Liverpool i sin tur vann med hela 1-6 mot Southampton och tog sig vidare väldigt enkelt. Det kommer bli intressant och se vem som klarar av detta dubbelmöte bäst!

Stoke som sagt slog Sheffield Wednesday med 2-0 i sin senaste match i Capital One Cup. Den matchen ägde man från start till slut och frågan är om inte 2-0 var i underkant. Målen gjordes av Afellay och Bardsley. Stoke som har haft en fin form på slutet, men åkte nu i senaste matchen i Premier League på en sur förlust. Evans satte 2-1 på tilläggstid för West bromwich och förlusten var ett faktum. Vill påpeka att det nog var det röda kortet som sänkte Stoke i den matchen och att en poäng hade varit rättvist.

Laget har inte alltför många skador i laget och det är väldigt positivt. Det är egentligen bara Shay Given, Marc Muniesa och Stephen Ireland. Geoff Cameron som blev utvisad i Premier League är även han spelklar, eftersom det röda kortet inte håller i sig.

Hetast i laget i år har Marko Arnautovic varit som har stått för flera viktiga mål och producerar väldigt mycket för laget framåt. En annan spelare som är riktigt viktig för Stokes offensiv är Bojan Krkic som även han har stått för flera mål och är väldigt kreativ. Shaqiri som har spelat i en rad stora klubbar verkar ha hittat rätt och gör det riktigt bra i år. Defensiven är som vanligt bra för Stoke, även fast man kanske släppt in lite fler mål än vanligt, men samtidigt har man producerat bra framåt istället. Man har även en stabil sista utpost i Butland som har stått för flera riktigt bra ingripanden i år.

Liverpool som pulveriserade Southampton totalt med 1-6 i kvartsfinalen. Southhampton gjorde ett tidigt mål med bara minuten spelad kom 1-0 målet för Southampton. Sedan tog det dock tvärstopp och Sturridge gjorde två snabba mål och efter det var det bara uppvisning. Origi gjorde ett hattrick och även unge Ibe hann göra ett mål. Formen är fram och tillbaka i Liverpool man blandar och ger rätt mycket. Senast i Premier League åkte man på en 2-0 förlust mot West Ham. I den matchen hade man till exempel bara ett skott på mål och man var ganska uddlösa framåt.

Senaste matchen lagen emellan på Britannia Stadium som spelades i augusti vann Liverpool med 0-1. Om man dock kollar tillbaka och ett möte från maj 2015 i slutet av förra säsongen, vann Stoke med 6-1, så man blandar och ger.

Några viktiga spelare som saknas i Liverpool är lagkapten Henderson, Origi och Skrtel, som alla har blivit skadade hyfsat nyligen. Sedan tidigare är även Rossiter, Ings, Gomez och Flanagan borta. James Milner och Daniel Sturridge är frågetecken inför matchen, men förmodligen lär man inte chansa med dessa spelare i Capital One Cup.

Nu när både Origi och Sturridge är borta och som gjorde flera mål var senast i Capital One Cup kvartsfinalen är borta. Måste den som leder interna skytteligan i Premier League kliva fram, nämligen Benteke. Benteke har även han varit lite upp och ner den här säsongen och han borde kunna producera lite fler mål för laget. Coutinho har gjort näst mål och han har heller inte vart på topp nu i slutet även om han har varit den bästa spelaren i årets Liverpool överlag. Det här kommer bli en tuff match för Liverpool för man vet nästan aldrig hur laget känns, man har antingen höga toppar eller djupa dalar oftast.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här kommer bli en jämn match och vi kommer att få se två lag som gärna vill vinna. Vinsten behövs extra mycket eftersom det är ett dubbelmöte och då kan man spela mer på resultat i nästa match och det är en klar fördel. Stoke tycker jag har gjort riktigt fina prestationer på sistone och jag tror faktiskt att Stoke kommer att stå som segrare på tisdag. Det ger 2,87 pengarna och det är bra odds, men Stoke är vassa nu om man startar med sin starka trio med Arnautovic, Shaqiri och Bojan Krikic. Jag tror även att speciellt Arnautovic kommer att finnas med i målprotokollet efter matchen, han har visat en grym form nu på slutet och bidrar mycket för Stoke. Liverpool gjorde en så uddlös match senast i ligan mot West Ham, så jag tror faktiskt inte att laget reser sig efter den förlusten utan att man även förlorar mot Stoke. Liverpools anfallspel var ju katastrof den matchen och det behövs nog slipas på en hel del detaljer innan det sitter mot lag som är så defensivt skickliga som Stoke är. Arnautovic har 3,40 pengarna att han gör mål och det ser jag verkligen som ett bra bett och det kan mycket väl sitta om man säger så. I Liverpool borde Benteke vara favorit att göra mål framåt och det 3,0 pengarna, det är ett hyfsat bett. En högoddsare som jag tror kan finnas med i målprotokollet är Emre Can, som har ett farligt skott och jag tror även fast han inte har gjort något mål i år, att det kan lossna för honom snart och det ger 9.00 pengarna ifall han sätter en. Jag tror dock inte att Liverpool kommer göra några mål i den här matchen, utan tror mer på att Stoke håller nollan. Slutresultatet tror jag kommer bli 1-0 till Stoke och det känns som ett typiskt Stoke resultat och det ger 8,0 pengarna. Under 2,5 mål borde också vara ett bett som funkar då det känns som att det kommer bli en målfattig match.

Liverpool's Daniel Agger handles the ball to concede a penalty during the Barclays Premier League match at Anfield, Liverpool. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Saturday August 17, 2013. See PA story SOCCER Liverpool. Photo credit should read: Peter Byrne/PA Wire. RESTRICTIONS: Editorial use only. Maximum 45 images during a match. No video emulation or promotion as 'live'. No use in games, competitions, merchandise, betting or single club/player services. No use with unofficial audio, video, data, fixtures or club/league logos.