Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Stoke – Everton

 

Dag: lördag den 6/2 – 2016

Tid: 16.00

Plats: Britannia Stadium, Stoke

Dags för mittenmöte i Premier League när formsvaga Stoke tar emot Everton på hemmaplan. Stoke ligger på en tiondeplats för tillfället och Everton ligger på en elfte plats. Stokes negativa trend kan vara en anledning av att man har haft riktigt tuffa matcher och man har mött flera av topplagen. Everton vann faktisk senast, men innan hade man det rätt tufft att ta trepoängare och även Everton har mött flera topplag på slutet. Laget har kryssat hela elva matcher och det är mest i hela Premier League. Nu möter man Stoke också som också är känt för att spela många oavgjorda matcher. Luktar kanske kryss?

Stoke som i sin senaste match mötte Manchester United och förlorade klart. Man levde inte alls upp till det man kan prestera och man var riktigt uddlösa. United gjorde historien kort och avgjorde matchen redan efter 20 minuter. Stoke hade inte ett enda skott på mål och det kan väl beskriva hur uddlösa man var. Man förlorade tillslut med 3-0. Det var lagets andra raka 3-0 förlust och vi får hoppas att man lyckas vända den trenden för det går inte bra för laget just nu.

På Stokes skadelista finns Wollscheid, Wilson, Adam, Shawcross, Cameron och Given. Alla dessa spelare kommer inte finnas tillgängliga mot Everton.

Stokes bästa målgörare heter Marko Arnautovic och han har gjort sju mål i år och varit en viktig kugge i Stoke. Bästa spelaren hittills har nog dock Shaqiri varit som har växt och utvecklats som bara den i Stoke. Bojan Krkic är lagets nästa bästa målskytt och har gjort fem mål och han har även han blommat ut till en bättre spelare i Stoke och är ofta ett hot framåt. Laget som har blivit känt för att spela många oavgjorda matcher och släppa in få mål, har i år släppt in lite mer mål och spelat färre oavgjorda matcher. Men samtidigt har man fått igång en bra offensiv som man inte har haft tidigare. Stoke är ett lag som kan ställa till det för alla lag!

Everton tog en skön seger mot Newcastle i sin senaste match och det var en klar och betryggande seger dessutom med 3-0. Man ledde länge med 1-0 efter mål av Lennon och det tog lång tid innan man avgjorde helt och hållet. Nämligen i minut 88 gjorde Barkley mål på straff och säkrade segern. Barkley han även göra ett till straffmål på tilläggstiden. Det var Evertons match och man förtjänade verkligen att vinna, skapade mest och farligast lägen och hade mest bollinnehav. Innan den matchen mot Newcastle har man som sagt haft det rätt tungt och man har haft flera poängtapp, så man har tappat lite mark i tabellen. Segern mot Newcastle kan dock ha varit en stor självförtroende höjare och Stoke får nog passa sig på lördag!

Skadeläget i Everton är sådär eftersom att man har några viktiga spelare som kan missa matchen och det är dessutom några viktiga som inte ens kommer att komma till spel mot Stoke. Spelare som missar matchen är John Stones, Tim Howard, Besic, Browning och Hibbert. Lukaku och Mirallas är de spelare som är lite tveksamma till spel, men kan ändå komma till spel. Lukaku lider av smärta i ländryggen och Mirallas dras med en knäskada.

Evertons interna skytteliga toppas av just nämnda Romelu Lukaku som har gjort 15 mål och är en stor och bra target player. Han är en stark bidragande orsak till att laget har gjort så mycket mål som man har gjort i år. Man har gjort hela 43 mål och ändå så ligger man på en elfteplats. Näst bästa målskytt är Barkley som har varit riktigt vass i år.

Senaste matchen mellan lagen blev det faktiskt 3-4 till Stoke och det var en rätt så vild match. Ett oavgjort resultat i den matchen skulle nog ha varit rättvist. Vi får nog se ett revanschsuget Everton på lördag.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Bägge lagen har väldigt höga odds och på förhand kommer det bli en väldigt jämn match. Stoke har fördelen av att de har hemmaplan och Everton har la fördelen att de har en bättre form för tillfället och har självförtroende. Jag är helt säker på att det kommer garanterat bli X2 i matchen och frågan är om inte Everton tar hem det. Det ger 2,80 pengarna i så fall och det är bra odds. Förra matchen mellan lagen blev som sagt väldigt målrik och det blev hela sju mål i den. Jag kommer att lägga ett bett på över 2,5 mål och det 2,0 pengarna. Det känns rätt säkert, Everton gör mycket mål och släpper in lite och Stoke kommer säkerligen släppa in något mål med tanke på deras senaste underlag, som slutade 3-0 till United. Lycka till med bettingen!

Football Soccer - Everton v Stoke City - Barclays Premier League - Goodison Park - 28/12/15 Stoke's Marko Arnautovic scores their fourth goal with a penalty Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.