Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Southampton – Leicester City

Dag: lördag den 17 oktober

Tid: 16:00

Plats: St Mary´s Stadium

Nu är det dags för Premier League igen efter landslagsuppehållet. I den nionde omgången så tar Southampton emot Leicester. Southampton ligger på en tionde plats i tabellen. De kommer senast från en övertygande seger med 3-1 mot fjolårsvinnarna Chelsea på bortaplan. Målen gjordes av Steven Davis, Sadio Mane och Graziano Pelle. Även Leicester kommer från en seger, de vann med 2-1 borta mot nykomlingarna Norwich.

Southampton ligger på en nionde plats i tabellen. Med tre segrar 3, 3 oavgjorda och två förluster. De startade säsongen riktigt dåligt med 2 poäng på de inledande tre matcherna. Deras första seger kom mot Norwich. Matchen slutade 3-1.
De båda anfallarna i Southampton. Graziano Pelle och Shane Long gjorde riktigt bra ifrån sig på landslagssamlingarna. Då de stod för var sitt mål. Pelles gjorde segermålet i matchen mot Norge. Shane Longs mål gjorde de avgörande 1-0 målet mot världsmästarna Tyskland. De gjorde att Irland kom på en kvalplats till EM. Han fick dock utgå med en skada i den andra kvalmatchen mot Polen.
På deras skadelista så hittar vi målvakten Fraser Foster som har en knäskada och är borta säsongen ut. Backen Florin Gardos har varit borta sedan augusti och förväntas att var tillbaka i spel i februari nästa år. Den skadan som Shane Long drog på sig mot Polen har bekräftats som en vristskada och han förväntas att vara tillbaka i spel i slutet av oktober.

Leicester öppnade den här säsongen succé artat. De ligger för tillfället på en fin femte plats i ligan. Där de har storlag som Chelsea, Liverpool och Tottenham bakom sig. Något som har kännetecknat Leicester spel detta år att de bara är full fart framåt och de har lönat sig. 17 mål hare det blivit på åtta matcher. De offensiva tänket har dock straffat sig defensivt då de har släppt fjärde mest mål i ligan denna säsong, 15 stycken.
Deras stora utropstecken detta är har varit den engelska anfallaren Jamie Vardy och den algeriske yttern Riyad Mahrez. Vardy har stått för sju mål och en assist och Mahrez fem mål och tre assist. De båda var uttagna till landslagssamlingarna som var och Jamie Vardy stod för en assist Englands seger över Estland med 2-0.
På Leicester skadelista så hittar vi bara mittfältaren Matthew James som är borta men en korsbandsskada och beräknas att var tillbaka i spel tidigt i februari 2016.

Senast lagen möttes var i maj 2015 och de slutade matchen 2-0 till Leicester. Målen kom genom mittfältaren Riyad Mahrez.

Speltips

Odds från Unibet

Leicester som ligger på en femteplats i liga. Har ett odds på 4.85 gånger pengarna på att de blir vinst. Det känns förvånansvärt högt då de har imponerat och visat att de är att räkna med. Så ett riktigt värt bett. Att Jamie Vardy ska göra mål i matchen ger oddset 3.40. Han har öst in mål så har längt på säsongen och det finns inget som visar på att han har någon negativ trend. De känns även troligt att Southamptons skyttekung Graziano Pelle ska göra mål. De ger oddset 2.33. Han har redan stått för fem mål i ligan och kommer tillbaka med bra form från landslagssamlingen.
De har varit riktigt målrika matcher när lagen har spelat i år så en chansning kan vara att spela att de blir över 4.5 mål i matchen och de ger oddset 5.60 gånger pengarna.
_82884262_mahrez2_getty

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se