Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Southampton – Chelsea

Dag: lördag den 27/2 – 2016

Tid: 16.00

Plats: St´Marys Stadium, Southampton

Formstarka Southampton tar emot Chelsea I lördagens drabbning. Southampton som har span på Europa spel har gått som tåget det senaste och har visat en ruskig form och inte släppt in ett mål på väldigt länge. Chelsea blandar och ger som man gjort hela säsongen och oklart var laget står sig. Southampton ligger på en sjätteplats i tabellen och har bara en poäng upp till Manchester United som har en Europa League plats i nuläget. Chelsea ligger på en 12:e plats och har i alla fall säkrat sitt kontrakt, men kommer inte kunna klättra särskilt högt.

Southampton tog en skön seger mot Swansea på bortaplan i senaste matchen. Man vann med 0-1 efter ett mål av Shane Long. Det var en jämn match och Swansea kanske förtjänade ett bättre öde, men Southampton har bra flyt för tillfället och är en svår nöt att knäcka för varje lag. Man är det lag efter Tottenham som har bäst form och det är starkt. Dessutom har man inte släppt in mål på länge och då har man ändå haft flera svåra matcher exempelvis Manchester United och Arsenal.

På skadelistan har laget Rodriguez, Gardos och Seager. Dessutom är Wanyama avstängd och missar mötet mot Chelsea.

Graziano Pelle och Shane Long är lagets främsta målskyttar i ligaspelet och bägge spelarna har gjort sex stycken mål hittills. Spelarna blir även dem formstarkare och bägge spelarna kan finnas med i målprotokollet mot Chelsea. Southampton är mer ett kollektiv och gör inte särskilt mycket mål i sina vinster ofta 1-0 vinster. Defensiven håller också högklass som sagt och det bäddar för vinsterna!

Senaste matchen mellan lagen som då spelade på Stamford Bridge slutade 1-3 till Southampton, laget gjorde en bra match då, samtidigt som Chelsea underpresterade rätt rejält.

Chelsea gjorde en grym match senast mot Newcastle och man avgjorde i princip matchen innan den börjat. Det stod hela 3-0 efter 17 minuter och man visade framfötterna rejält i början. Sedan slog man av något på takten och Newcastle tilläts spela mer och komma upp i banan. Det var dock aldrig något hot utan det blev en bekväm seger. Chelseas målskyttar var Pedro x2, Costa, Willian och Traore. Slutresultatet blev 5-1 till Chelsea och det var först i 90:e minuten som Newcastle reducerade.

På Chelseas skadelista finns de bägge mittbackarna Terry och Zouma som är rejäla avbräck för Chelseas mittlås. Dessutom är Falcao skadad, men han har väl inte gjort något större väsen av sig i år och är inget jättestort avbräck.

Diego Costas form är på uppgång och nu har han gjort flera mål på slutet och totalt har han gjort tio mål i årets upplaga av Premier League. Chelsea har haft flera svåra matcher på slutet och faktiskt inte förlorat någon av dem och man har ändå en helt okej form, men man saknar det där sista för att vinna dem matcherna. Det kommer bli en väldigt intressant match, eftersom bägge lagen är formstarka, men det blir ofta målsnålt när dessa lag spelar. Undantag senaste matchen då Chelsea var väldigt framgångsrika med målskörden.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här är en oerhört svår match att tippa på. Chelsea brukar alltid spela bra mot de bra lagen och är svåra att möta när de inte behöver äga matchen. Bägge lagen har dessutom riktigt bra defensiv och därför tror jag att det här mötet kan bli mållöst. 0-0 ger 8,50 pengarna och det känns fullt rimligt trots Southamptons form. Ett oavgjort resultat ger 3,25 pengarna och det är bra odds. Under 2,5 mål är också given och det ger 1,70 pengarna.

 

graziano-pelle-stamford-bridge-southampton-chelsea-goal_3359133