Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Sevilla – Barcelona

Datum: lördag den 3/10

Tid: 16.00

Plats: Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla

Ett Sevilla som inte alls har motsvarat förväntningarna i år. Man ligger på en 16:e plats och man spelar trots allt i Champions League så man borde prestera bättre. Man tog dock sin första trepoängare i ligan förra matchen. Barcelona ligger på en andraplats i tabellen en poäng efter Villareal. Som vanligt är man med i toppen, men man har inte spelat lika övertygande inledningsvis som man brukar göra. Hoppas att Sevilla kommer med självförtroende nu efter vinsten och kan ge Barcelona en kamp om segern.

Sevillas senaste ligamatch var mot Rayo Vallecano och där tog man sin första trepoängare med nöd och näppe. Man började matchen väldigt starkt och fick hål både en och två gånger i den första halvleken på deras målvakt Tono. En tempofylld fotboll med mycket anfall och få chanser för Rayo Vallecano. Som vanligt för Sevilla lyckades man inte att säkra matchen då utan man släppte in två mål och det var kvitterat. I denna match kom dock det förlösande 3-2 målet i slutskedet av matchen och första trepoängaren var säkrad. Det kan mycket väl vara vändningen för den svaga inledningen, men nu nästa match får man en svår nöt att knäcka när Barcelona kommer på besök. Sevilla har släppt in rätt mycket mål och man har haft svårt att göra mål. Förhoppningsvis släpper det för bland annat Gameiro nu när han gjorde mål senast. Ett riktigt piggt inhopp gjorde ukrainaren Konoplyanka som satte sista målet och gjorde att Rayo fick en utvisning. Man har en del skador på bland annat Adil Rami och Llorente som är två rutinerade herrar. Just målskyttet som jag skrev har varit ett problem och om man lyckas få Llorente i målform när han kommer tillbaka kommer man att få en till dimension och man kan klättra i tabellen. Fast då måste givetvis defensiven slipas till så att man inte snittar i princip att släppa in två mål per match. Senaste matchen man spelade mot Barcelona på Ramón Sánchez Pizjuán spelade man faktiskt 2-2 och det var när Barcelona hade en grym form. Sevilla är ett av få lag i La Liga som kan ta poäng av Barcelona speciellt på deras hemmaplan. Om Sevilla vill nå en Champions League plats i år måste man verkligen börja ta poäng och gör man det mot Barcelona kommer det bli ett bra bevis för laget, att man är på uppgång.

Det är ett skadedrabbat Barcelona som kommer till Ramón Sánchez Pizjuán. Nu i slutet har man i princip åkt på en skada per match och man har en väldigt tunn trupp för tillfället. Även fast man har så många otroligt duktiga spelare borta levererar man ändå vinster. I början av den här säsongen har både Neymar och Suarez sett tröga ut, men nu när Messi är skadad måste man ta större ansvar för att bära Barcelonas offensiv. Suarez har nu det senaste varit väldigt het och gjorde ett riktigt klassmål senast mot Bayer Leverkusen. Just i senaste matchen klarade man sig efter att länge vart i underläge mot Bayer Leverkusen, men man vände matchen på bara två minuter och vann med 2-1. Dock hade man svårt att tränga igenom tyskarnas försvar, man hade 65% bollinnehav och hade hela 19 avslut utan att avgöra tidigare. Det var viktiga poäng för Barcelona som dessförinnan hade kryssat mot Roma i Champions League gruppspelet. Bästa målskyttar i ligaspelet är tres amigos, Suarez, Neymar och Messi. Alla står på lika många mål tre stycken till antalet. Skadelistan är lång och består av flera viktiga spelare framförallt Messi och Iniesta. Förra året på Barcelonas hemmaplan krossade man Sevilla med 4-1. Tveksamt om Barcelona kan återupprepa just det slutresultatet med tanke på att flera viktiga och kreativa spelare är borta.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Barcelona är en av de svåraste matcherna i La Liga för alla lag och Sevilla kommer inte ha en chans i slutändan, Barcelona är alldeles för starka för Sevilla. Barcelona har hela 2,0 pengarna och det är väldigt bra odds, klart värt att spela på. Om man ska spela på målskytt tycker jag man ska spela på antingen Neymar 1,83 eller Suarez 2,00 och i Sevilla varför inte tippa på att heta Konoplyanka 4,0 ska göra ett, efter hans insats förra matchen lär han starta. Tror att vi kommer se ett slutresultat på antingen 3-1 eller 3-0 till Barcelona, dels för att Sevilla har haft en tendens att släppa in mycket mål i början och dels eftersom man har haft svårt att göra mål. Det säkra bettet är Barcelona vinst eftersom det är så höga odds och sen en liten skräll är väl mindre än 2,5 mål i matchen.

Sevilla-vs-Barcelona

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se