Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips – Serie A

Serie A är nog den liga som har förändrats mest under sommaren. Man ser att denna liga vill tillbaka och slåss om de fina platserna ute i Europa. Visst, Juventus kom till Olympiastadion i Berlin och mötte FC Barcelona i Champions League finalen men de andra lagen var inte i närheten av vad Juventus hade åstadkommit ute i Europa. Inget lag tog sig ens vidare från gruppspelet. Men oj vad lagen har rustat upp i år.

Roma är det lag som har fått in mest spelare med klass till sin trupp detta transferfönster. Då ska ändå tilläggas att alla de tunga namnen är på lån från andra klubbar, vilket kommer vara bra på ett kortsiktigt plan. Roma utmanar absolut om titeln detta är och det visade man när man slog Juventus med 2-1 på hemmaplan.

Juventus däremot har tappat sina två nyckelspelare Carlos Tevéz och Arturo Vidal (även Andrea Pirlo). Och inte riktig värvat in den spetskvalitén som fanns med Tevéz men visst Mandzukic är också en riktigt bra spelare som oftast befinner sig på rätt plats. Och även det stora framtidsnamnet Paulo Dybala som kommer från Palermo. Han kommer att tillföra fart och spets i Juventus anfall.

Napoli är det lag som floppade under sommaren när det gäller transfermarknaden. Största namnet man värvade in under sommaren var Vlad Chiriches från Tottenham vilket var en bra värvning men jag hade velat se någon rutinerad spelare av rang på innermittfältet. Napoli med deras trupp tror jag inte kommer hålla varken i Europa eller Serie A.

Sedan får vi inte glömma bort Inter som jag tycker har värvat bäst och smartast under denna sommar. Miranda som gjorde succé i Atletico Madrid har anslutit under sommaren vilket jag ser som en riktigt bra värvning. Man här även fått in en spelar som spelar med hjärta vilket jag tror att inter behöver, jag pratar om Felipe Melo. Geoffrey är en riktig prestigevärvning som man snodde framför ögonen på Milan. Han är en riktig talang som jag tror kommer utvecklas mycket om han får vara skadefri. Sedan så är Stevan Jovetic inget dåligt namn man har plockat in, han hade det svårt i Manchester City. Fast jag tror inte att det var någon liga som passade honom, senast han var i Serie A och spelade för Fiorentina var det hans namn som gick på de flesta läpparna när man snackade om Serie A. Jag tror att denna liga passar honom perfekt.

Vinnare av Serie A Speltips

Inter tror jag kommer att göra avtryck i år både spelmässigt och även poängmässigt men någon serieseger tror jag inte på. Det tror jag Juventus och Roma är för starka för. Jag tror att de i alla fall kommer att sluta på en topp 3 placering.

Juventus står som klara favoriter och är ett lag med klass, de har tappat sina två nyckelspelare (Carlos Tevés och Arturo Vidal) som tillförde mycket under förra säsongen. Ifall vi kollar på förra säsongen så var Juventus helt klart en klass för sig. Denna säsong tror jag Juventus får det betydligt tuffare. Alla lag i ligan vill slå de regerande mästarna. Men man kan trots allt inte blunda för att Juventus kommer att vara det topplaget som man alltid har varit och att de är favoriter till att vinna titeln.

Roma tror jag kommer bli mycket farliga i år. Alla deras värvningar kompletterat med de spelarna klubben har kvar från förra säsongen så kommer Roma bli livsfarligt lag för de andra i serien. Det visade man bara i deras 2-1 vinst hemma mot de regerande mästarna Juventus. Jag tror på att Roma kommer knipa Serie A mitt framför ögonen på Juventus och Inter. Ett vågat spel men jag ser inga konstigheter till att de vinner ligan.

  1. Roma
  2. Juventus
  3. Inter
  4. Milan
  5. Napoli

Årets skyttekung Serie A speltips:

Årets skyttekung är alltid svår att tippa. Jag tror att Roma kommer gå bra i år och en målskytt som Edin Dzeko som alltid är på rätt plats vid rätt tid. Han gjorde det bra i Manchester City men fick sällan speltid. Han är en underskattad spelare enligt mig. När han spelade gjorde han oftast mål. Jag tror det kommer bli så i Roma också. Frågan kvarstår, kommer han passa in i Serie A?

Sedan så tror jag att Carlos Bacca kommer att hitta målformen även i Milan, för oj vad bra han gjorde det i Sevilla förra säsongen. Han har farten, tanken och ett distinkt avslut. Får han än bra start på säsongen så är han rätt spelare att tippa på.

Stevan Jovetic är ett namn som kan få en nystart i denna liga igen. Det hade inte varit helt fel att satsa pengarna på honom heller.

Nedflyttning Serie A speltips:

Jag tror att de båda nykomlingarna från Serie B, Carpi och Frosinone kommer åka ur den högsta ligan efter den här säsongen. Bologna är tillbaka i högsta divisionen igen och det är där dem hör hemma, de åker inte ut denna säsong. Mbakogu i Carpi gjorde 15 mål förra säsongen och kommer bli en intressant spelare att hålla koll på. Den tredje nedflyttningsplatsen känns rätt så öppen. Empoli kändes svaga förra säsongen, det gör dem detta år också. Atalanta är också ett hett tips men det känns som att det är en chansning. Väldigt svårt att tippa det tredje laget.

Serie-A-Speltips

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se