Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Schalke – Hertha Berlin 17/10

Dag: Lördagen den 17:e Oktober

Tid: 15.30

Plats: VELTINS-Arena, Tyskland

Då var det dags för Bundesliga igen efter landslagsuppehållet och det har väl alla längtat efter. Bundesliga leds som väntat utav Bayern München med sina 24 poäng, sju poäng före tvåan Borussia Dortmund som ligger på sjutton poäng efter åtta matcher. Den matchen jag hade tänkt skriva om nu är Schalke mot Hertha Berlin och det lär bli en jämn och underhållande match då båda lagen har inlett Bundesliga väldigt bra. Den här matchen avgör mycket då Schalke ligger trea i Bundesliga och Hertha Berlin ligger på en fjärdeplats i ligan. Schalke har sexton poäng och Hertha Berlin har fjorton poäng, Schalke får ses som favoriter inför denna match då de är ett mer rutinerat lag med mer kvalité bland sina spelare. Hertha Berlin kom på en femtonde plats förra året och har över presterat sig själva detta år, jag tror de kommer åka ner i tabellen efter ett tag av säsongen och lär bli ett mittenlag. Schalke är revanschsugna detta år då de bara lyckades komma på en sjätteplats i ligan förra året, med det resultatet kom man till Europa League.

Schalke hamnade på en sjätteplats i förra årets upplaga av Bundesliga och är givetvis inte nöjda med det resultatet, efter dem kom på den placeringen lyckades de bara kvalificera sig till Europa League. Schalke lär vara riktigt revanschsugna till detta år, då det är ett lag som bör spela i Champions League varje år. Schalke har inlett säsongen väldigt bra och ligger på en tredjeplats efter åtta spelade matcher, bara en poäng efter ligatvåan Borussia Dortmund, men hela åtta poäng efter Bayern München som leder tabellen. Schalke spelar i Europa League detta år efter ett sämre år i Bundesliga. Schalke spelar i grupp K, där spelar också Sparta Prag, Asteras Tripolis och APOEL FC. Schalke leder den här gruppen övertygande med sex poäng efter två spelade matcher. Man har en målskillnad på plus sju och lär vinna den här gruppen rätt lätt. Schalke kommer senast från en vinst i Europa League och en förlust i Bundesliga. I Europa vann man väldigt stabilt mot Asteras Tripolis med 4-0 på hemmaplan. Franco Di Santo gjorde tre mål i den matchen, Klaas Jan Huntelaar gjorde också mål i matchen. I Bundesliga spelade man också på hemmaplan och då förlorade man stort mot Köln. Man förlorade med hela 0-3 och Kölns mål gjordes utav Anthony Modeste, Yannick Gerhardt och Simon Zoller. Leroy Sane är den bästa målskytten i Bundesliga med sina tre mål. Schalke har många viktiga spelare borta och Marco Höger, Matija Nastasic, Atsuto Uchida och Fabian Giefer är alla skadade inför denna match. Klaas Jan Huntelaar är ett frågetecken till denna match.

Hertha Berlin var ett av bottenlagen i förra årets upplaga av Bundesliga och man lyckades bara hamna på en femtonde placering förra året. I år har de startat mycket bättre och man ligger nu på en fjärde plats i Bundesliga efter åtta spelade omgångar. Man har lyckats spela ihop fjorton poäng och man ligger bara två poäng efter trean som är just Schalke. Vinst för Hertha Berlin i den här matchen gör att man avancerar upp på en tredjeplats och går därmed förbi Schalke. Man kommer också upp på en direktplats till Champions League om man vinner denna match. Hertha Berlin kommer närmast från en stor vinst mot Hamburg där Albin Ekdal spelar. Man vann den matchen med 3-0 och Salomon Kalou gjorde ett av målen, Vedad Ibisevic gjorde två mål. Albin Ekdal spelade 90 minuter i den matchen för sitt Hamburg. Hertha Berlins bästa målskytt i Bundesliga är Vedad Ibisevic som har gjort fyra mål i ligaspelet. Hertha Berlins skadelista ser ut som följande, Niklas Stark, Thomas Kraft, Peter Pekarik, Sami Allagui, Anis Ben-Hatira och Julian Schieber är alla skadade och kan inte medverka i denna match. Per Ciljan Skjelbred är osäker till spel.

Schalke och Hertha Berlin drabbades samman två gånger förra året och de båda matcherna spelades i Bundesliga. Det slutade med en vinst för Schalke och en oavgjord match mellan lagen. Den första matchen spelades den 18 oktober 2014 på Schalkes hemmaplan och den matchen vann Schalke med 2-0. Målen i den matchen gjordes utav Klaas Jan Huntelaar och Julian Draxler som har lämnat för Wolfsburg. Den andra matchen spelades på Hertha Berlins hemmaplan den 14 mars 2015 och den matchen slutade 2-2. Anis Ben-Hatira och Genki Haraguchi gjorde målen för Hertha Berlin. Schalkes mål gjordes utav Leroy Sane och Joel Matip.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Även om Hertha Berlin har börjat den här säsongen lovande så tror jag att Schalke kommer vinna matchen rätt så komfortabelt. Att Schalke vinner matchen har ett odds på 1,75 och är ett säkert spel. Men för att höja oddsen lite så är det bättre att spela på en kombination, att Schalke vinner och att båda lagen gör mål känns som ett bra spel och det har ett odds på 3,50 gånger pengarna på Bet365. Franco di Santo har varit i bra form för Schalke och att han gör känns rätt så troligt, det har ett odds på 2,30. En chansning kan vara att tippa på att han gör första målet i matchen och det ger ett mycket högre odds, 5,50 gånger pengarna på Bet365. Att Franco Di Santo gör minst två mål kan också vara värt att chansa på och det har ett odds på 8,00 på Bet365. Mitt sista tips är att spela på resultat då det alltid ger höga odds. Jag skulle tippa på att det blir 3-1 och det har ett odds på 13,00 gånger pengarna på Bet365.

 

schalke-vs-hertha

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se