Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Roma – Real Madrid

Dag: onsdag den 17/2 – 2016

Tid: 20.45

Plats: Olympiastadion, Rom

Då var det dags för Champions League även för dessa lag, några lag tjuvstartade redan igår. Roma tar alltså emot hemma på Olympiastadion och det kan ju givetvis vara en nackdel att ha hemmaplan i första matchen. Det kommer att bli en spännande match, Roma spelade exempelvis 1-1 med Barcelona i gruppspelet och är inte ett alltför lätt motstånd för Real Madrid. Roma kom på en andraplats i sin grupp och Real Madrid vann sin strax före PSG. Real Madrid övertygade stort i gruppspelet och vann den lätt, man är förövrigt det enda lag som har slagit PSG i år!

Romas senaste Champions League match var ett oavgjort resultat mot Bate och det var ett tag sen och säger givetvis inte hur formen står sig idag. Man har nämligen visat upp en bra form förtillfället i ligaspelet och har fyra raka segrar. Man siktar givetvis på att komma topp tre som ger Champions League spel även nästa säsong och om man bibehåller den stabila form som laget har för tillfället kommer kunna åstadkomma detta. I senaste matchen slog man Carpi med 1-3 och det satt ändå hyfsat långt inne. Det stod 1-1 länge innan man gjorde två snabba mål i 85:e och 86:e minuten genom Dzeko respektive Salah. Man ägde extremt mycket boll och skapade flertalet farliga chanser och man var klart värda segern.

På Romas skadelista finns Gyomber, Torosidis, Ponce, Capradossi och Strootman. Strootman som är en viktig spelare för Roma har hittills inte spelat i år och det är ett stort avbräck. Han ska göra ett nytt ingrepp i sitt knä och vi får se om han kommer till spel något mer i år.

Roma har gjort mycket mål i Serie A i år och de spelare som främst har bidragit med mål i ligan är Salah som har gjort sju mål och Pjanic som har gjort åtta stycken mål. De har varit väldigt viktiga för laget hittills och ska bli roligt att se hur Real Madrids försvar tar hand om dessa spelare.

Real Madrids senaste Champions League match var mot Malmö FF. Malmö blev totalt förnedrade av den spanska giganten och Real Madrid vann med hela 8-0. Frågan är om den formen står sig, man har hur som helst gått bra i La Liga det senaste och för tillfället har man tre raka segrar. Man ligger på en tredjeplats och har fyra poäng upp till Barcelona som ligger först. I senaste matchen mötte man ett starkt Athletic Bilbao som dock hade några viktiga spelare på skadelistan. Real Madrid tog ledningen redan efter tre minuter, men Bilbao svarade snabbt och hade kvitterat efter tio minuter. Sedan var det inget snack om saken vilka som förtjänade att vinna. Real Madrid vann tillslut med 4-2 och gjorde en stabil match. Målskyttarna i Madrid var: Ronaldo x2, Kroos och Rodriguez.

Pepe och Bale kommer att missa mötet mot Roma. Bale kommer bli spelklar så småningom, men hinner inte bli klar tills ikväll. Marcelo har problem med sin axel och ett sent test avgör om han ska spela. Kommer förmodligen till spel!

I La ligas skytteliga ligger han på en andra plats och har 21 gjorda mål där, i Champions League leder han skytteligan och har gjort hela elva mål. Det är givetvis Cristiano Ronaldo jag snackar om och om detta lag vill ta hem CL i år så måste portugisen vara frisk!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Den stora frågan är egentligen hur Roma kommer stå emot Real Madrid i detta dubbelmöte. Man har egentligen rätt mycket kvalité i Roma och borde ändå kunna hota Real Madrid lite grann i alla fall. Största fördelen för laget är att det är hemmaplan och det är givetvis en nackdel att spela på bortaplan i sista matchen, men om man kan lägga en grund och ett bra resultat kan man mycket väl skaka Real Madrid. Jag tror faktiskt vi kan få se en liten skräll idag om man kollar oddsen. Real Madrid har 1,80 vid vinst och det finns en stor chans att det blir så. Jag tror dock att Roma kommer streta emot väldigt bra, speciellt hemma på Olympiastadion och jag kommer att tippa på ett oavgjort resultat som ger 4,00 pengarna. Jag tror även att det kommer bli ett målsnålt möte mellan lagen och att det kommer bli under 2,5 mål och det ger hela 2,25 pengarna. I Real Madrid är det framförallt Ronaldo eller Benzema som kommer finnas med i målprotokollet och för Romas del tror jag det kommer bli Salah. Ett 1-1 resultat som ger 7,50 pengarna tycker jag är fullt möjligt!

gareth-bale-radja-nainggolan-real-madrid-as-roma-150718_i5ig0vlwkz51a6m6nayvx87m

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se