Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Roma – Fiorentina

Dag: fredagen den 4:e mars

Tid: 20.45

Plats: Stadio Olimpico, Italien

Då var det dags för 28:e omgången i detta års upplaga av Serie A. Det vankas stormöte i Serie A då Roma tar emot Fiorentina på sin hemmaarena Stadio Olimpico. Båda lagen ligger på samma poäng och de fajtas med varandra om tredjeplatsen och därmed en kvalplats till Champions League. Det här är både en härliga match att kolla på och att betta på. Det är fina odds som erbjuds inför denna match och det återstår hur matchen slutar.

Roma ligger för tillfället på tredjeplatsen i Serie A, precis med samma poäng som Fiorentina. Efter 27 spelade omgångar har man lyckats spela ihop 53 poäng. Spalletti har verkligen gjort ett bra jobb med Roma efter att Rudi Garcia fått sparken. Roma har tillsammans med Napoli gjort flest mål i hela Serie A, nämligen 55 stycken. De har också släppt in 28 och detta ger dom en målskillnad på plus 28. Roma har väldigt bra form i Serie A och man har vunnit sex raka matcher.

Senaste matchen för Roma spelade man på bortaplan i Serie A. Man mötte Empoli och man vann matchen rätt så komfortabelt. Matchen slutade 1-3 till Roma. De som gjorde målen för Roma var Miralem Pjanic och Stephan El Sharaawy som gjorde två mål. Empolis enda mål i matchen var ett självmål av Roma.

Roma har fem spelare som inte kan vara med mot Fiorentina. De som inte kan vara med på grund av skada är Radja Nainggolan, Daniele De Rossi, Norbert Gyomber, Ezequiel Ponce och Elio Capradossi. De bästa målskyttarna för Roma denna säsong är Miralem Pjanic och Mohamed Salah som har gjort nio mål vardera.

Fiorentina ligger för tillfället fjärdeplatsen i Serie A, precis med samma poäng som Fiorentina. Efter 27 omgångar så har de lyckats spela ihop 53 poäng. De har inte gått lika bra nu på senare tid som man gjorde i början av säsongen. Fiorentina har gjort 48 mål framåt och släppt in 27 mål bakåt, detta ger dom en målskillnad på plus 21. Fiorentina har också bra form i ligan då man inte förlorat på sina sju senaste matcher.

Senaste matchen för Fiorentina spelades i Serie A på hemmaplan. Man spelade mot titeljagande Napoli och gjorde en väldigt bra match. Fiorentina tog ledningen genom Marcos Alonso i den 6:e minuten. Napoli kvitterade genom Gonzalo Higuain efter försvarsmiss av just Marcos Alonso. Det tog bara några sekunder för Napoli att kvittera.

Fiorentina har bara två spelare på sin frånvarolista. De som inte kan medverka mot Roma är Mauro Zarate som är avstängd. Yohan Benalouane är skadad och är på så vis inte med mot Roma. Den bäste målskytten för Fiorentina denna säsong är Nikola Kalinic som har gjort elva mål i Serie A.

Senaste mötet mellan lagen spelades den 25:e oktober på Fiorentinas hemmaplan. Det här var en match där Fiorentina dominerade stor del utav matchen men det var Roma som lyckades vinna matchen. Det blev 1-2 till Roma och de som gjorde målen för Roma var Mohamed Salah och Gervinho. Det enda målet för Fiorentina gjordes utav Khouma Babacar.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com

Jag tror att ett formstarkt Roma kommer vinna denna match också, vilket har ett odds på fina 2,10. Jag tror precis som i förra mötet att båda lagen gör mål och det har ett odds på 1,95. Det slutade också med tre mål förra matchen och så blir det även i denna match, vilket har ett odds på 1,70. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och att Roma vinner matchen. Det har ett odds på 4,00 och är klart värt att spela på. Stephan el Sharaawy har visat god form på senaste tiden och jag tror han gör mål även i denna match, det har ett odds på 3,10 gånger pengarna. Nikola Kalinic är den bästa målskytten för Fiorentina och att han gör mål i denna match har ett odds på 2,87. Jag tror dock det kommer bli en väldigt jämn match och att Roma vinner med uddamålet. Därför kan du spela på att Roma vinner med en vinstmarginal på ett mål och det har ett odds på 3,75 gånger pengarna. Mitt sista speltips är att spela på korrekt resultat, vilket alltid ger stor utdelning. Det mest rimliga resultatet enligt mig är att det blir 2-1 till Roma. Att matchen slutar 2-1 till Roma har ett odds på 8,50 gånger pengarna på bet365.

Roma's Radja Nainggolan (R) and Fiorentina's Joshua Brillante in action during the Italian Serie A soccer match AS Roma vs ACF Fiorentina at Olimpico stadium in Rome, Italy, 30 August 2014.
ANSA/ALESSANDRO DI MEO

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se