Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Roma – Bayer Leverkusen

Dag: onsdagen den 4:e november

Tid: 20.45

Plats: Stadio Olimpico, Italien

Då var det dags för den fjärde omgången i Champions League gruppspelet och det kommer att spelas sexton matcher under tisdags och onsdagskvällen, vilket alla fotbollsälskare gillar. Det är i denna omgång som de första returmötena kommer att spelas och den matchen jag kommer skriva om är Roma som tar emot Bayer Leverkusen på Stadio Olimpico i Italien. Roma och Bayer Leverkusen spelade lika i den matchen de möttes i för bara några veckor sedan, den matchen slutade 4-4 och spelades på Bayer Leverkusens hemmaplan. De här båda lagen spelar i Grupp E tillsammans med FC Barcelona och FC Bate Borisov och denna grupp leds utav FC Barcelona som har spelat ihop sju poäng på tre spelade matcher. Bayer Leverkusen ligger tvåa i gruppen med fyra poäng och Roma ligger faktiskt sist i gruppen med endast två poäng efter tre matcher spelade.

Roma som är hemmalag i denna match har inlett gruppspelet i Champions League väldigt dåligt och man ligger sist i Grupp E. Man har bara spelat ihop två poäng och dom kom mot dom svåraste lagen i denna grupp nämligen mot FC Barcelona och Bayer Leverkusen. I ligaspelet har det däremot gått bättre för Roma som i nuläget ligger på en tredjeplats i Serie A med 23 poäng efter elva spelade omgångar. Man ligger bara en poäng efter serieledande Inter och Fiorentina som båda har 24 poäng. Roma är ett lag som gjort väldigt mycket mål nämligen 25 till antalet och det är man bäst i ligan med. Roma kommer senast från en förlust i Serie A med 1-0 mot Inter på bortaplan. Matchens enda mål gjordes utav Gary Medel i den 31:e minuten. Senaste matchen för Roma i Champions League var en målrik sådan, man spelade lika mot Bayer Leverkusen på bortaplan och matchen slutade hela 4-4. Romas mål i matchen gjordes utav Miralem Pjanic, Iago Falque och Daniele De Rossi gjorde två mål i matchen. Miralem Pjanic, Mohamed Salah och Gervinho är de bästa målskyttarna i Roma och alla har gjort fem mål vardera. Francesco Totti, Seydou Keita, Elio Capradossi och Kevin Strootman är de skadade spelarna i Roma och kan inte medverka i denna match.

Bayer Leverkusen är bortalag i denna match och man ligger på en andraplats i denna grupp med fyra poäng efter tre spelade matcher. Man har gjort flest mål i denna grupp då man har gjort nio mål på tre matcher, vilket ger ett snitt på tre mål per match. I nuläget ligger de på en slutspelsmatch i gruppen och den här matchen mot Roma blir väldigt viktig för deras del. Bayern Leverkusen som slutade på en fjärdeplats förra året i Bundesliga har inlett den här säsongen lite sämre i ligaspelet. Man ligger i nuläget på en sjundeplats i Bundesliga med sjutton poäng efter elva spelade matcher i ligan. Man har gjort tretton mål och släppt in fjorton mål såhär långt i säsongsinledningen av Bundesliga och det är inte ett godkänt resultat för deras del. Deras senaste match i Bundesliga var mot Wolfsburg på bortaplan och då förlorade Bayer Leverkusen med 2-1, Wolfsburgs mål gjordes utav Nicklas Bendtner och Julian Draxler. Bayer Leverkusen enda mål gjordes utav Chicharito. Senaste matchen i Champions League var mot just Roma och den matchen slutade oavgjort med slutresultatet 4-4. Bayer Leverkusens mål gjordes utav Kevin Kampl, Admir Mehmedi och två mål gjordes utav Chicharito. Chicharito är också den bästa målskytten med sina tre fullträffar för Bayer Leverkusen. Lars Bender, Tin Jedvaj, Roberto Hilbert och Charles Aranguiz är de skadade spelarna för Bayer Leverkusen.

De båda lagen har redan mötts en gång det här året i Champions League och matchen slutade oavgjort mellan lagen. Matchen spelades den 20:e oktober 2015 på BayArena i Tyskland och slutresultatet skrev till 4-4 i denna match. Romas mål gjordes utav Iaqo Falque, Miralem Pjanic och två av målen gjordes utav Daniele De Rossi. Bayer Leverkusens mål gjordes utav Kevin Kampl, Admir Mehmedi och två av målen gjordes utav Chicharito. Vi får hoppas på att denna match blir lika målrik och underhållande som den förra matchen då de mötte varandra.

Vårt speltips

Alla odds är från Bet365

Det här är två väldigt jämna lag och de spelade oavgjort deras förra match, det tror jag även blir så i denna match. Att det blir oavgjort i denna match har ett odds på 3,70 gånger pengarna och är ett mycket bra odds. Jag tror dock inte det blir lika målrikt i den här matchen då jag tror att båda tränarna vill se att deras lag inte släpper in lika många mål i den här matchen. Under 2,5 mål har ett odds på 2,20 gånger pengarna på Bet365 och kan vara att spela på. Jag tror ändå att båda lagen kommer göra mål då de båda har bra offensiva krafter. Att matchen slutar oavgjort och att bådalagen gör mål har ett odds på 4,33 och det är värt att chansa på enligt mig. Edin Dzeko är en van målskytt och han spelar allt som oftast från start för Roma, jag tror han kommer göra mål i denna match och det har ett odds på 2,25 gånger pengarna. Chicharito har varit het för Bayer Leverkusen de senaste och jag tror även han gör mål i denna match, vilket har ett odds på 3,20 gånger pengarna och det är mycket värt att satsa pengar på. Mitt sista tips är att spela på resultat då det oftast ger väldigt höga odds och det resultatet som jag tycker är mest troligt är 1-1, vilket har ett odds på 6,50 gånger pengarna på Bet365.

 

Roma-Bayer-Leverkusen1-1024x577

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se