Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Rennes-Nice

Dag: söndag den 18:e oktober

Tid: 21:00

Plats: Roazhon Park, Frankrike

Fjärdeplacerade Rennes tar emot åttondeplacerade Nice på Roazhon Park. Båda dessa lag har öppnat starkt i Ligue 1 sett till förväntningarna och Nice har gjort flest mål av alla lag i ligan hittills trots en match mindre spelad. Det tyder på en väldigt stark offensiv. Rennes har samlat ihop 16 poäng på nio matcher och Nice 14, men då med åtta spelade matcher som sagt.

Hemmalaget Rennes har öppnat förvånansvärt starkt och parkerar på en fjärde plats i tabellen. Förra säsongen slutade de på en nionde plats i tabellen och spelade väldigt många oavgjorda matcher. Det har de även gjort i inledningen av denna säsong då de kryssat fyra matcher av nio möjliga. Endast en förlust har det blivit vilket tyder på ett förbättrat försvarsspel.

De kommer från ett 1-1 möte mot Monaco på bortaplan där Rennes var nära att ta med sig alla tre poäng, men missade en straff i andra halvlek. Det var ända ett klart godkänt resultat då Monaco varit ett topplag i fransk ligafotboll de två senaste åren.

Rennes kallas för ”svenskklubben” på grund av att det funnits så många svenskar i klubben genom åren, hela sju stycken. De senaste tio åren har klubben haft fem stycken. De är Kim Källström, Andreas Isaksson, Erik Edman, Petter Hansson och Ola Toivonen, samtliga dessa spelare har spelat eller spelar i landslaget. Säsongen 2005/2006 spelade tre av spelarna här och det är även den säsongen det gått bäst för det rödklädda laget från västra Frankrike. Då nådde de nämligen till Europa Leagues gruppspel. Det blev dock ett stort fiasko, Rennes slutade sist i gruppen med noll poäng inspelade. Just nu finns det dock ingen svensk i klubben då Ola Toivonen har lånats ut till Sunderland säsongen ut.

Rennes har som sagt kryssat hela fyra gånger och de kryssen hittar vi i deras fyra senaste matcher. Samtliga matcher har konstigt nog slutat 1-1 och i några av matcherna har de kvitterat i slutminuterna. Giovanni Sio har räddat poäng åt dem ganska många gånger och det är även han som stått för mest mål hittills den här säsongen (4). En annan spelare som varit riktigt bra är Paul-Georges Ntep som gjort två mål och två assist på fem matcher vilket är riktigt bra. Med farten han har i benen får många försvarare svårt att hinna ikapp honom. Han är dock för tillfället skadad vilket han inte är ensam om, Rennes har hela åtta spelare skadade där ibland flera nyckelspelare.

Nice kommer från en avbruten match mot Nantes vilket gör att de inte spelade den nionde omgången av Ligue 1. Ställningen var 2-2 men kunde inte fortsätta spelas då det regnade alldeles för mycket och planen blev i och med det helt ospelbar. Trots detta har alltså Nice gjort flest mål av alla lag än så länge den här säsongen, hela 20 stycken. Tio av deras mål kommer från deras två senaste matcher. Först slog de Bordeaux på hemmaplan med 6-1 och sedan Saint Etienne borta med 4-1.

I de här två matcherna har även Hatem Ben Arfa gjort fyra mål vilket tyder på att han är i storform. Det har varit väldigt mycket strul runt honom och han var nära att lägga skorna på hyllan under den förra säsongen. Men som tur var gjorde han inte det och nu ser ju alla vilken fantastisk fotbollsspelare han faktiskt är. Han leder skytteligan i hela ligan med sex gjorda mål vilket är väldigt bra för en spelare i ”nummer-tio” rollen strax bakom anfallaren Valere Germain. Även han har varit riktigt bra i inledningen av säsongen och gjort fyra mål.

Under 1950-talet var Nice överlägsna i den Franska fotbollen och laget lyckades ta hela fyra ligatitlar och två cuptitlar. Det är dock de enda gångerna som Rennes tagit några ligatitlar.

En svensk finns med i truppen, Niklas Hult som kom till Nice 2014. Han har dragits med skadeproblem sedan han kom till Nice och är nu förvisad till åskådarplats på grund av en skada i baksida lår. Även sex andra spelare saknas troligvist för Nice till den här matchen, bland annat är två av deras målvakter skadade vilket är mycket olyckligt.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.

Nice har som sagt gjort flest mål utav alla lagen i hela ligan och är i väldigt bra form, samtidigt har Rennes inte vunnit på fyra matcher. Med Hatem Ben Arfa i storform tror vi att Nice kan ställa till det lite för Rennes. Att Nice tar en vinst här skulle i nuläget ge er oddset 3.75.

Att just Ben Arfa gör mål skulle inte vara någon skräll då han som sagt leder skytteligan som vi skrev om längre upp i raderna. Ifall han gör sitt sjunde mål för säsongen i denna match får ni ett odds på 4.75 vilket är riktigt bra. Det är absolut värt att spela på.

Det har nästan blivit alldeles för många kryss de senaste matcherna för hemmalaget Rennes. Tar Rennes för femte matchen i rad med sig en poäng skulle det ge er oddset 3.25. Ett odds som kan vara talande då båda lagen kommer ha en väldigt hög vilja att ta med sig alla tre poängen.

Det kommer i med det också att bli mycket mål så ett sista tips kan vara att spela på över 2.5 mål vilket skulle ge er oddset 2.10.

Rennes-Nice-Notes

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se