Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Real Madrid – Roma

Dag: tisdagen den 8:e mars

Tid: 20.45

Plats: Santiago Bernabeu, Spanien

Då var det äntligen dags för returmöte utav åttondelsfinalerna i Champions League. Denna match spelas mellan Real Madrid och Roma på Santiago Bernabeu i Madrid. Real Madrid är väldigt bra på hemmaplan. Det som gör det ännu svårare för Roma är att Real Madrid vann första mötet med 0-2 i Italien. Roma har en väldigt svår uppgift framför sig och med Cristiano Ronaldo i mål form tror jag det blir en för svår nöt att knäcka. Det är dock inget omöjligt uppdrag och det återstår att se hur matchbilden blir.

Real Madrid ligger för tillfället på en tredjeplats i La Liga. De har efter 28 spelade omgångar lyckats spela ihop 60 poäng. Real Madrid ligger fyra poäng efter Atletico Madrid på andraplatsen och tolv poäng efter Barcelona på förstaplatsen. De är dock det lag som gjort flest mål i hela La Liga, hela 81 stycken. De har också släppt in 27 mål och detta ger dom en målskillnad på plus 54. Real Madrid har vunnit sina två senaste matcher med en målskillnad på 10-2, vilket är väldigt imponerande.

Senaste matchen för Real Madrid spelade i La Liga mot John Guidettis Celta Vigo. Den här matchen vann Real Madrid med överlägsen stil. Cristiano Ronaldo hade en kanonmatch och då brukar det sluta bra för Real Madrid. Matchen slutade 7-1 till Real Madrid och Cristiano Ronaldo gjorde fyra mål. Gareth Bale, Jese och Pepe gjorde också mål i denna match. Det enda målet för Celta Vigo gjordes utav Iago Aspas.

Real Madrid har fyra spelare på sin skadelista. Det är dom två ordinarie innermittfältarna Toni Kroos och Luka Modric som är skadade. Det återstår att se hur Zinedine Zidane löser mittfältsfrågan i denna match. Karim Benzema och Alvaro Arbeloa är också skadade. Den bästa målskytten denna säsong är Cristiano Ronaldo som har gjort 27 mål i La Liga. Han leder också hela skytteligan i den spanska ligan.

Roma ligger för tillfället på en tredjeplats i Serie A. Efter 28 omgångar har de lyckats spela ihop 56 poäng. De ligger fem poäng efter andraplacerade Napoli och åtta poäng efter förstaplacerade Juventus. Precis som Real Madrid så har också Roma gjort flest mål i sin egen liga. De har gjort 59 mål framåt och släppt in 29 mål bakåt och detta ger dom en målskillnad på plus 30. Roma är i väldigt bra form och man har vunnit sex raka matcher i Serie A.

Senaste matchen för Roma spelades i Serie A mot Fiorentina. Matchen spelades på Stadio Olimpico och Roma vann rätt så enkelt denna match. De offensiva spelarna i Roma hade stor show mot Fiorentina och stod för alla Romas mål. Mohamed Salah gjorde två mål, Stephan el Sharaawy och Diego Perroti gjorde också mål. Matchen slutade 4-1 och Fiorentinas enda mål gjordes utav Josip Illicic.

Roma har också fyra spelare på sin skadelista. Daniele de Rossi, Norbert Gyomber, Ezequiel Ponce och Elio Capradossi. Det största avbräcket är väl Daniele de Rossi som inte kan vara med. Den bästa målskytten för Roma denna säsong är Mohamed Salah som har gjort 11 mål i Serie A.

Senaste mötet mellan lagen spelades den 17:e februari på Romas hemmaplan. Det var en match där Real Madrid hade stort övertag både med bollinnehav och målchanser. Matchen slutade 0-2 till Real Madrid efter mål utav Jese och Cristiano Ronaldo. Detta gör att det blir väldigt svårt för Roma att kvalificera sig vidare till kvartsfinal.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com

Jag tror definitivt att Real Madrid kommer kvalificera sig vidare till kvartsfinalen. Det har ett odds på 1,010 och det är klart inte spelvärt. Jag tror också att de lyckas vinna denna match, vilket har ett odds på 1,40. Över 2,5 mål ser jag som en självklarhet då båda lagens offensiv spelare är i god form. Att det blir över 2,5 mål i matchen har ett odds på 1,44. Jag tror också att båda lagen gör mål och det har ett odds på 1,61 gånger pengarna. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och att Real Madrid vinner matchen, vilket har ett odds på 2,50. Mitt sista speltips är att spela på resultat, vilket alltid är en chansning men ger stor utdelning om ditt spel går in. Det mest rimliga resultat enligt mig är 3-1 till Real Madrid och det har ett odds på 10,00.

roma