Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Real Madrid – Athletico Madrid

 

Dag: 27/2 – 2016

Tid: 16.00

Plats: Santiago Bernabeu, Madrid

Derby mellan de både Madrid giganterna väntas på lördag och det kommer bli ett lag som blir avhängda från att kunna haka på Barcelona i toppen. Man har fortfarande en bit upp till Barcelona, men man kommer inte lyckas ta in det försprånget om man förlorar i den här matchen. Atletico Madrid ligger på en andraplats för tillfället och en poäng bakom ligger rivalen Real Madrid på en tredjeplats. Bägge lagen spelade oavgjort i sin senaste match och man lär vara rejält revanschsugna för att ta en seger i denna match!

Real Madrid som i sin senaste match var på besök i Malaga och spelade. Real Madrid hade övertaget i matchen och tog även ledningen i 33:e minuten genom Cristiano Ronaldo. Bara några minuter senare hade Ronaldo kunnat avgöra matchen, men han missade en straff och matchen levde. Man var inte alls effektiva när man hade sina lägen och Malaga straffade dem i 66:e minuten och kvitterade. 1-1 resultatet stod sig matchen ut och laget fick bara med sig en poäng och det var svagt av Real Madrid.

Bale borde vara tillbaka nu från sin skada och kommer förmodligen till spel. Pepe och Benzema finns på skadelistan. Benzema är ett rejält avbräck då han bidragit väldigt mycket offensivt och stått för hela 19 mål. Oklart hur länge han blir borta, men han dras i alla fall med en höftskada.

Real Madrids bästa målskytt den här säsongen är Cristiano Ronaldo och snittar nästan ett mål per match och det är ett väldigt bra facit. Även fast Ronaldo har känts lite sämre i år är han fortfarande extremt duktig på att hitta målet. Det här kommer bli en tuff match för Real Madrid man möter i princip seriens bästa försvar med tanke på att Athletico endast släppt in elva mål i år. Lagets offensiv måste funka och man behöver vara effektiva på de avslut man har, annars kommer nog Athletico ta hem matchen.

Atletico Madrid mötte Villareal i sin senaste match i ligan och där blev slutresultatet 0-0. Det var de lag i serien som släppt in minst mål och Villareal har varit en svår nöt att knäcka för alla lag. Matchen var Athleticos spelmässigt, men Villareal försvara sig bra och de satsade i princip all kraft på att försvara sig. För de hade inte ett enda avslut på mål. Atletico har inte alls varit effektiva framåt i slutet och inte alls fått till det. Varken mot PSV Eindhoven eller Villareal lyckades man få hål på. Tur då att man har starkast defensiv i serien!

På skadelistan har Athletico Tiago, Savic och Ferreira – Carrasco.

Athleticos interna skytteliga toppas av fransosen Griezmann som varit riktigt het i år, men nu på slutet har det börjat gå lite knackigt för honom. Ett mål hade behövts från hans sida så han kommer igång igen. Oerhört viktig för laget, för Torres lär ju knappast komma in och kunna göra massa mål. Dessutom är Martinez såld och man har lite tunn anfallsbesättning. En annan viktig spelare är Godin som håller ihop försvaret på ett grymt sätt och han kan dessutom komma upp på fast situationer och vara riktigt farlig.

Senaste mötet mellan lagen slutade 1-1 och det var en välspelad match den gången.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Jag tror på förhand att detta kommer bli en oerhört jämn match och jag tror dessutom inte det spelar någon roll att Real Madrid har hemmaplan. Det känns som bägge lagen är i någon likvärdig form och därför tror jag inte matchen kommer att ha någon segrare. Ett oavgjort resultat ger dessutom hela 3,50 pengarna. Real Madrid är hyfsat stora favoriter på spelbolagen och har 1,90 för vinst, men det tror jag inte kommer gå in som sagt. Det kommer bli en ganska målsnål match och under 2,5 mål känns det som. Vilket ger 1,80 pengarna. Förra matchen slutade 1-1 och det är ett fullt rimligt resultat denna gång också. 1-1 eller 0-0 kommer det att bli.

realper