Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Real Madrid – Athletic Bilbao

Dag: lördag den 13/2 – 2016

Tid: 16.00

Plats: Santiago Bernabeu, Madrid

Real Madrid ligger på en tredjeplats i ligan fyra poäng efter ledaren Barcelona och på lördag tar man emot sexan Atletic Bilbao. Real Madrid är i en bra form man har vunnit flera matcher det senaste och flera av dessa matcher har varit väldigt målrika. Laget kryssade dock mot Betis för tre omgångar sedan och det var en missräkning med tanke på att man jagar Barcelona i toppen. Athletic Bilbao har spelat stabilt den här säsongen och ligger på en Europa League plats och den måste laget jobba för att hålla. Athletic Bilbao har kapacitet att skaka om lag som Real Madrid och det ska bli en intressant match att följa!

Real Madrid som i sin senaste match mötte Granada på bortaplan och det var en rätt så jämn match. Real Madrid tog ledningen i den 30:e minuten genom Benzema och eftersom målet kom hyfsat tidigt kändes det som de kunde rinna iväg lite resultatmässigt. Granada ville dock annorlunda och kom tillbaka starkt i andra halvlek och kvitterad 15 minuter in i halvleken. 1-1 stod sig länge, men Modric satte det förlösande målet i 85:e minuten och fixade en viktig trepoängare för laget. Man hade haft ett extra jobbigt läge att komma ikapp Barcelona om man inte vunnit denna match.

På Real Madrids skadelista kan vi se några tunga namn som är viktiga för laget: Bale, Marcelo och Pepe. Även Danilo är ett frågetecken inför matchen mot Bilbao och det är ett frågetecken om han kommer till spel. Han har problem med fötterna och det är tveksamt om han kommer till spel.

Bäste målskytt i laget är inte helt oväntat Ronaldo, som skuggar Suarez i den totala skytteligatoppen och har gjort 19 mål hittills. Förväntas finnas med i målprotokollet varje match och det finns en stor sannolikhet att han kommer finnas med där också. Laget har gjort väldigt mål i år och har gjort överlägset mest mål den här säsongen, nämligen 66 stycken till antalet. Benzema har även han gjort 19 mål och kommer säkert kunna göra något mål, dock tror jag det är större chans att Ronaldo tar hem skytteliga titeln än Benzema och han är även viktigare för laget. Men inget snack om saken att Benzema är en bidragande faktor till varför man gjort 66 mål.

Athletic Bilbao gjorde en bra match mot Villareal senast i ligan och man fick med sig en poäng ifrån den matchen. Bilbao ägde mest boll och skapade flest målchanser, dock var väl inte alla så kvalificerade och man blev mållösa. Det var en rätt statisk match överlag och Villareal skapade heller inga farliga chanser.

Garcia och Ibai finns på skadelistan för laget och det är speciellt Garcia som är mest saknad. Garcia har nämligen varit en av lagets bästa spelare i år och vi får hoppas att han kommer tillbaka snart från sin knäskada. Anfallaren Williams som har gjort flera mål i år, är även han borta från spel på grund av en avstängning och det är ett avbräck för laget.

Aduriz har varit bästa spelaren hittills i Athletic Bilbao och han har stått för hela 13 mål och mer kommer det bli från hans fötter. Även unge Laporte har varit väldigt viktig för laget och har varit en stabil försvarare den här säsongen och har framtiden för sig. Garcia hade det varit skönt att få tillbaka med tanke på att man vill kunna få en plats i Europa nästa säsong.

Senaste matchen lagen emellan var en jämn tillställning och det mötet slutade 1-2 till Real Madrid och det kan mycket väl bli något liknande resultat den här matchen!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här kommer nog sluta med en Real Madrid seger som ger 1,25 pengarna, men jag tror ändå att mötet kommer bli hyfsat jämnt och att resultatet inte sticker iväg. Jag tror på ett 3-1 resultat som ger 10,0 pengarna och Real Madrid gynnas av hemmaplan annars hade man nog haft det lite tuffare att vinna. Över 2,5 mål känns också rätt så givet med tanke på att det är två målglada lag som kommer att ställas emot varandra på banan. Jag tror som sagt att bägge lagen kommer att göra mål och det ger 1,57 pengarna. Lycka till med bettingen!

 

ronadlo