Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Premier League

 

Äntligen har Premier League startat och som vi har längtat. I år så har vi tre nykomlingar i form utav Watford FC, Bournemouth AFC och Norwich City med en svensk landslagsbekanting som är Martin Olsson. I säsongsinledningen har alla topplag startat knackigt, förutom Manchester City som har startat fläckfritt och dem ser väldigt starka ut i år. På fyra matcher har de tolv poäng med tio gjorda mål och noll insläppta.

Premier League har i år slagit ett som man trodde var ett omöjligt rekord att slå, man har slagit rekord vad det gäller spelarköp. Totalt spenderade de 20 klubbarna 11,2 miljarder kronor och det är en ökning med fyra procent från det tidigare rekordet som klubbarna hade satt förra sommaren. Om man jämför med de andra europeiska toppligorna så spenderade de inte ens i närheten av vad Premier League gjorde. Serie A-klubbarna spenderade fem miljarder kronor, La Liga något mindre än fem och Bundesliga spenderade blygsamma 3,7 miljarder.

Gordon Taylor, VD för Professional Footballers Association, tycker att värvningarna är en fara för de engelska spelarnas utveckling.

– Det som oroar oss är att de unga engelska spelarna inte får chansen att slå igenom längre. Mönstret går bara åt ett håll, säger han till BBC. Det är inte lönt att Uefa har en kvot för antalet engelska spelare i truppen – den kvoten borde gälla startelvan.

Manchester City som startat klart starkast detta år är också de som spenderat mest pengar på nya spelare. Kevin de Bryune köptes in för drygt 700 miljoner kronor och Raheem Sterling värvades in för ungefär 580 miljoner kronor. Sammanlagt har de spenderat ungefär 2 miljarder kronor under hela transferfönstret. Lokalrivalen United ville inte vara sämre då man köpte in Anthony Martial från Monaco för 465 miljoner kronor under Deadlineday. Den siffran kan dock stiga till hisnande 750 miljoner kronor om bonusar i spelarens kontrakt aktiveras.

De fyra Champions League-klubbarna Arsenal, Chelsea, Manchester City och Manchester United spenderade tillsammans 4,4 miljarder kronor, vilket är cirka 40 % av den totala summan som de 20 Premier League-klubbarna spenderade. Det var dock inte bara de stora lagen som öppnade plånboken rejält utan tillexempel Watford gjorde klart med hela 15 nya spelare. Liverpool använde pengarna dem fick från försäljningen utav Raheem Sterling och värvade in sju nya spelare där den dyraste var Christian Benteke från Aston Villa som kostade 415 miljoner kronor.

Vinnare av Premier League

Spel hos Bet 365

Manchester City 1.50

Manchester United 15.00

Chelsea 6.50

Arsenal 7.00

Liverpool 51.00

Tottenham 251.00

Vårt speltips: Vinnare av ligan

Om vi ska kolla på de som vinner Premier League i år så tror jag att det kommer bli Manchester City, men det är knappast lönt att sätta några pengar på dem just nu eftersom de har så lågt odds. Manchester United kan vara värt en chansning men det har varit både upp och ner i deras spel. Ifall United får ordning på sin offensiv så är de absolut med i guldstriden. Men rimligt nog kommer oddsen också att sänkas. Som sagt kanske värt en chansning. Vad det gäller Chelsea så tror jag att hela den här situationen med att läkarteamet sagt upp sig efter en dispyt med tränaren har gjort att laget påverkats negativt, så i år vinner de inte titeln. Arsenal som hade så stora förväntningar inför den här säsongen tror jag inte heller vinner eftersom de inte har den där absoluta spetsen som krävs för att vinna Premier League. Liverpool och Tottenham är inte värt att satsa på.

Topp 4 i Premier League

Spel hos Bet 365

Liverpool 2.62

Tottenham 12.00

Swansea 17.00

Everton 21.00

Vårt speltips

Det ända spelet jag skulle lägga är på Liverpool, men det är också ett osäkert spel eftersom jag anser att Champions League-klubbarna ser starkare ut än Liverpool. Om det skulle vara någon Champions League-klubb som missar topp 4 så skulle det var Arsenal. Tottenham är inte värt att satsa på eftersom de inte har den trupp som krävs för att spela i Champions League. Jag tror att detsamma gäller för Everton och Swansea, som för övrigt är två spännande lag. Everton och Swansea får fightas om sjunde platsen i år tror jag.

De som åker ur Premier League

Spel hos Bet 365

Sunderland 1.53

Norwich 2.37

Newcastle 4.50

Watford 2.20

Aston Villa 3.00

Bournemouth 3.25

West Brom 3.75

Vårt speltips

Jag tror att Sunderland har svårt att klara sig uppe i år och de har inlett säsongen uselt. De har två poäng på fyra matcher vilket inte är särskilt dåligt i en säsongsinledning för ett bottenlag, men spelet har sett värre ut och de är det lag som har släppt in flest mål. Norwich kommer också åka ner då jag tycker att de andra bottenlagen har bättre spelarmaterial. Newcastle har en bra trupp men lyckas alltid sätta sig i svåra situationer, dock så lyckas de alltid rädda sig kvar och det gör de även i år. Watford kommer stanna uppe och det grundar jag på att de värvat in mycket nya spelare med bra kvalité och rutin.

Aston Villa har värvat in bra spelare, dock tycker jag inte de ersatt Benteke på ett bra sätt. Aston Villa stannar kvar men tror dem får svårt med målskyttet i år. Bournemouth är ett lag som spelar en fin fotboll med mycket bollinnehav, men de är ett sådant lag som inte lyckas ta poäng. Eftersom det är poäng som räknas och inte det fina spelet så tror jag att Bournemouth åker ner. Tränaren i West brom har aldrig åkt ner med en klubb innan och då har han tränat många bottenlag, så han vet hur han ska göra för att behålla kvar West Brom i Premier League.

Premier-League-speltips-2015-2016

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se