Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Premier League omgång 5

 

Omgång 5 nu i Premier League och det vankas stormatch till helgen i form av Manchester United mot Liverpool, det är väl kanske helgens hetaste match då det är så stor rivalitet mellan lagen och de båda lagen är direkta konkurrenter mot varandra då det gäller att fightas om en toppfyra placering. Den matchen börjar 18.30 på Old Trafford men för att börja denna Premier League-lördag så möts Everton och Chelsea på förmiddagen. En trevlig och jämn match att kolla på och vi får se hur den unge mittbacken John Stones tar sig an matchen då han varit ryktad till Chelsea hela sommaren.

Manchester United – Liverpool

Tid: 18.30
Plats: Old Trafford

Båda lagen har inlett hyfsat likvärdigt, lite knackig start och spelet har sett trögt ut från båda håll. Båda lagen har sju poäng i säsongsinledningen enda skillnaden är att Manchester United har en målskillnad på plus ett då Liverpool har en målskillnad på minus ett. Liverpool och Uniteds stora problem i säsongsupptakten har varit målskyttet. United har endast gjort tre mål på fyra matcher och det är långt ifrån godkänt för ett lag som United, Liverpool har varit ännu sämre och bara gjort två på lika många matcher, inte den rivstarten för deras nyförvärv som man hade hoppats på.

Förra säsongen lagen möttes vann United båda gångerna, man vann med 3-0 på hemmaplan och 2-1 på bortaplan efter två mål av Juan Mata. United och Liverpool har ju värvat mycket denna sommar, där jag tycker att United har värvat starkare spelare än vad Liverpool gjort. Båda lagen kommer från förlust i senaste matchen där United förlora 2-1 mot Swansea och Liverpool förlora med hela 3-0 mot West Ham. United har bara Michael Carrick och Phil Jones på skadelistan, Liverpool har desto fler skador då Jon Flanagan, Jordan Henderson, Adam Lallana, Joe Allen och Daniel Sturridge är skadade. Deras största stjärna Philippe Coutinho är avstängd efter att dragit på sig ett onödigt rött kort mot West Ham

Manchester United – Liverpool speltips

Jag tror att United har goda chanser för att vinna den här matchen om dom lyckas sätta bollen i nät, men dom har haft väldigt svårt med att göra de. Vi får se om deras nyförvärv Anthony Martial kan få fart på målskyttet hos United. Jag tror det ser mörkt ut för Liverpool då både Coutinho och Hendersson är borta, de två viktigaste spelarna i Liverpools lag enligt mig. Eftersom United har hemmaplan och värvat in en ny anfallare så tror jag detta kan bli vändpunkten vad det gäller målskyttet. Jag tror att United vinner matchen med 2-0, målen görs av Memphis Depay och Juan Mata. Mata gör mål eftersom han har startat den här säsongen bra och Depay är sugen på att göra mål inför sina nya fans. Uniteds defensiv har varit stark där Chris Smalling har var grym i mittlåset.

Chelsea – Everton

Tid: 13.45
Plats: Stamford Bridge

Everton och Chelsea blir säkert en rolig och jämn tillställning att kolla på. Everton har startat godkänt för deras standard och de har fem poäng på fyra matcher, Chelsea har dock inte startat godkänt och har fyra poäng på lika många matcher. I Chelseas fall tror jag att det beror på hela den här situationen med att Jose Mourinho gick ut och klandra ner på hela läkarteamet efter en situation där Eden Hazard blev nedsparkad och läkarteamet trodde han behövde medicinsk hjälp. Jose Mourinho sa att läkarteamet var för giriga och tyckte det var dumt av läkarteamet att springa in på plan, eftersom då hade Chelsea bara åtta spelare att försvara med vid en farlig frispark. Läkarteamet röt ifrån genom att bojkotta några matcher och den här soppan återstår att se om den löser sig.

Om vi går över till lagen så kan vi ju konstatera det att Chelseas defensiv som var så stark förra året inte alls har varit detsamma detta år. Chelsea är faktiskt det lag som släppt in näst mest mål nu i säsongsinledningen, det är bara Sunderland som är sämre i den kategorin. Everton ser mycket mer stabila ut i defensiven och mycket beror på samarbetet mellan John Stones och Phil Jagielka i mittförsvaret, Stones som har vart ryktad till Chelsea hela sommaren. Everton som spela 0-0 mot Tottenham förra matchen kommer med bättre självförtroende än vad Chelsea gör som förlorade 2-1 mot Crystal Palace. Förra säsongen när de båda lagen möttes vann Chelsea båda mötena. Fösta matchen vann dom i ett speciellt målkalas där slutresultatet blev hela 3-6, andra matchen vann man med 1-0. Everton har Tom Cleverley, Leighton Baines, Tony Hibbert, Darron Gibson och Steven Pienaar skadade. Bryan Oviedo är osäker till spel. I Chelsea är Thibaut Courtois skadad och Oscar är också osäker till spel.

Chelsea – Everton speltips

Om det är någon gång som Everton har chans att få med sig ett bra resultat mot Chelsea är det nu, jag tror Everton kommer gå ut med ett stort självförtroende till denna match då de ser att Chelsea är inne i en formsvacka. Chelsea kommer gå ut med stor press på sig och då tror jag att det kommer att låsa sig för dom. Jag får känslan av att det kommer bli en ganska målrik match eftersom Chelseas defensiv har varit allt annat än bra, men Chelsea är alltid farliga offensivt och har många olika spelare som kan göra mål. Jag tror på ett kryss den här matchen för att Everton är ett duktigt lag och har alla kvalitéer för att få med sig lika mot Chelsea, dock tror jag att Chelseas offensiv är bättre än Evertons defensiv. Detsamma gäller för Everton då formen i Chelseas backlinje har varit allt annat än bra de senaste matcherna. Slutresultatet blir 2-2, Evertons målskyttar blir Ross Barkley och Kevin Mirallas. Chelseas mål görs av Pedro och Eden Hazard.

premier-league-2015-2016-speltips-derby

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se