Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Portugal-Danmark

Dag: torsdag, den 8:e oktober

Tid: 20.45

Plats: Braga Municipal Stadium, Portugal

Då var det dags för EM kvalets sista samling och gruppspelets två sista matcher. Mark Clattenburg kommer att döma matchen mellan ettan Portugal och tvåan Danmark. Ifall Portugal vinner eller spelar lika är man helt klar för nästa års EM i Frankrike. Portugal-Danmark är dagens hetaste match och det står mycket på spel. Omgångens roligaste match enligt mig.

Portugal har hittills spelat sex matcher och har två matcher kvar i detta EM-kval. Portugal har vunnit fem av sex matcher så här långt och varje match har man vunnit med uddamålet. Den enda förlusten kom något oväntat i premiären hemma mot Albanien. Men det var den enda förlusten och efter det har man vunnit fyra raka matcher och ligger etta i grupp I.

En riktigt viktig match var senast borta mot just Albanien, där man första mötet förlorade med 0-1. Inför denna match var det ett Portugal som var riktigt taggade. Albanien låg då på elva poäng och Portugal låg på tolv. En förlust från Portugals sida skulle göra så att de tappade sin ledning. Ett oavgjort resultat hade funkat för att hålla sig framför Albanien men en vinst skulle ge dem ett försprång med fyra poäng. Det såg länge ut att bli en 0-0 match men i 92:a minuten klev mittfältaren Miguel Veloso fram och fastställde slutresultatet 0-1.

Danmark ligger tvåa i gruppen och matchen mot Portugal blir lagets sista EM-kvalmatch då man bara är fem i gruppen. Det kommer inte bara att räcka med en vinst på torsdag för att komma tvåa i gruppen. Då måste Albanien förlora minst en match och för att Danmark ska bli helt klara för EM nästa sommar i Frankrike.

Senaste matchen slutade 0-0 borta mot Armenien och en vinst där hade betytt att man hade allt i egna händer. Nu är det som sagt skillnad och Albanien måste förlora en match ifall Danmark vinner.

Senaste mötet båda lagen emellan slutade 0-1 till Portugal genom ett mål av Cristiano Ronaldo i 94:e minuten. Ett möte som var tufft och även rolig att följa trots att det länge såg ut att bara bli 0-0.

Potentiella startelvor

Portugal:

Portugal: Patricio – Vieirinha, José Fonte, Ricardo Carvalho, Eliseu – Joao Moutinho, Tiago, Danilo Pereira – Nani, Cristiano Ronaldo, Danny

Danmark:

Kasper Schmeichel – Jacobsen, Simon Kjaer, Daniel Agger, Riza Durmisi – Pierre-Emile Höjbjerg, Jakob Poulsen – Michael Krohn-Dehli – Nicolai Jörgensen, Nicklas Bendtner, Yussuf Poulsen

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Att Portugal kommer att vinna känns som ett bra spel. Ifall dem vinner säkrar de platsen till nästa års EM-slutspel. Att de vinner ger ett odds på 1,72 och det känns bra att tippa på. En fördel är att det är hemmaplan för Portugal och även att moralen höjdes rejält när man vann senast med 0-1 i 92:a minuten.

Att Real Madrid stjärnan, Cristiano Ronaldo gör minst två mål i matchen ger dig ett odds på 4,33 gånger pengarna. Det är ett bra bettingtips då Ronaldo har känts riktigt het i början av denna säsong och att han gör två mål känns som att det kommer gå in.

Att Portugal vinner med 2-0 ger ett odds på 7,00 gånger pengarna och det är ett resultat som kan gå in. Resultat är alltid svårt att tippa på men det ger höga odds så varför inte värt en chansning?

portugal_vs_denmark