Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Newcastle United – Everton FC

Dag: lördag den 26/12 – 2015

Tid: 18.30

Plats: St James Park, Newcastle

Ett hyfsat formstarkt Newcastle tar emot Everton i en spännande drabbning på lördag. Newcastle som dock kryssade mot jumbon Aston Villa i sin senaste match. Everton som är i en formsvacka istället och har tappat poäng i fyra matcher på raken, förlorade senast mot serieledarna Leicester. Newcastle ligger på en sjuttonde plats i tabellen och varje poäng är viktig för klubben i jakten om att hålla sig kvar i Premier League. Everton ligger på en tiondeplats och man behöver vinna lite matcher nu, om man vill fixa så man kommer till spel ute i Europa.

Newcastle som allt som oftast befinner sig i bottenträsket. I sin senaste match mötte man Aston Villa och spelade 1-1, det var en jämn match så resultatet var ett rättvist sådant. Målet stod Coloccini för. Innan Aston Villa matchen stod man för två grymma matcher mot Liverpool och Tottenham, som man besegrade och det var viktiga poäng för Newcastle. Svårt att veta vilken form laget har då man blandar och ger. Everton är ett duktigt lag, men om Newcastle spelar som mot Liverpool och Tottenham kan man mycket väl ta hem matchen.

Man har en hel del spelare som är skadade och flera av dem är även långtidsskadade. Papiss Demba Cissé var senast i raden att skada sig när han drog en av hans baksidor. Tim Krul är en viktig spelare för Newcastle som blir borta riktigt länge efter ha dragit sitt korsband. Frågetecken till matchen mot Everton är Mike Williamson som även han har ont och känningar i ett av sina lår.

Georgino Wijnaldum toppar lagets interna skytteliga på sju stycken mål och är en väldigt viktig spelare för laget i år. Perez Ayose ligger på en andraplats bakom Wijnaldum på fyra stycken gjorda mål. Newcastles offensiv har överlag vart väldigt svag.

Everton som åkte på en förlust mot Leicester i sin senaste match med 2-3 och det var en jämn match så det var extra surt för Everton att förlora. Man hade dessförinnan spelat oavgjort tre matcher i rad och tappat mark uppåt i tabellen. För innan denna svacka var man uppe och nosade på europaspel. Är det lag i ligan tillsammans med Tottenham som spelat mest oavgjorda matcher, man har alltså inte det där lilla sista för att avgöra matcherna.

Inga nya större skador i laget, dock saknar man fortfarande Jagielka som fortsatt är skadad. Finns även två frågetecken i Naismith som har en stukad fotled och McCarthy som har problem med sin höft.

Everton har gjort många mål i år och man har flera farliga målskyttar. Framförallt är det dock Romelu Lukaku som toppar lagets interna skytteliga. Han har gjort hela 13 mål i år och undra om inte storklubbarna vill köpa han efter denna säsong. Arouna Koné har även han producerat flera mål framåt och även Ross Barkley har gjort flera stycken.

Senaste matchen lagen emellan slutade 3-0 till Everton, dock var det på Goodison Park. Nu är det som sagt på St James Park!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Newcastle kommer ha det tufft mot Everton och jag tror dessvärre att man kommer att åka på en förlust. Om Newcastle vinner ger det 3.20 pengarna. Everton har ändå rätt höga odds på 2,20 pengarna även fast man har spelat ojämnt nu i slutet. Jag tror vändningen kommer nu och att man lyckas ta hem tre poäng den här gången. Det kommer bli en målrik match det är jag helt övertygad om och ett tipp på över 2.5 mål (1,75 pengarna) tycker jag är given, ett säkert bett. Stekhete Romelu Lukaku kommer förmodligen göra ett mål och fortsätta jaga Vardy i skytteligatoppen. De mest lönsamma den här matchen är då att spela på Everton och över 2,5 mål i matchen!

ROMEO

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se