Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Napoli – Inter

Dag: tisdag den 19:e januari

Tid: 20.45

Plats: Stadio San Paolo, Italien

Då var det dags för kvartsfinal i den italienske cupen och det är en den andra kvartsfinalen som spelas. Den första kvartsfinalen spelas mellan Spezia och Alessandra Calcio under måndagens kväll. Den matchen jag kommer skriva om nu är matchen mellan Napoli och Inter som spelas på Stadio San Paolo. Det är ett stormöte i den italienska fotbollen och det lär bli en underhållande match.

Napoli är serieledare i Serie A efter 20 spelade omgångar och det var längesen Napoli låg på toppen av tabellen. De har spelat ihop 44 poäng i säsongsinledningen och den nye tränaren i Napoli har gjort ett strålande jobb med sitt lagbygge. Napoli är ett lag som gör väldigt mycket mål och man har gjort 41 mål på de 20 inledande matcherna. De har också släppt in väldigt lite mål, bara 16 stycken till antalet och detta ger dom en målskillnad på plus 25. Napoli har väldigt bra form i ligan och man har vunnit fem raka matcher i Serie A.

Senaste matchen för Napoli spelades mot Sassuolo på hemmaplan. Den matchen vann man väldigt komfortabelt med 3-1. Målen för Napoli i denna match gjordes utav Callejon och skyttekungen Gonzalo Higuain gjorde två mål. Diego Falcinelli gjorde det enda målet för Sassuolo i denna match.

Napolis frånvarolista är väldigt positiv då tränaren i Napoli har en helt frisk trupp att välja ifrån. Detta gör att man kan ställa upp med ett konkurrenskraftigt lag och därmed lär det bli en grym match. Gonzalo Higuain är den bäste målskytten i Napoli denna säsong med sina 20 fullträffar i Serie A, han leder också skytteligan i hela Serie A.

Inter ligger på en tredjeplats i Serie A efter 20 spelade omgångar. De har lyckats spela ihop 40 poäng och Robert Mancini ser ut att få Inter ut i europaspel efter lång frånvaro från både Champions League och Europa League. Inter är ett lag som släpper in väldigt lite mål och man har bara släppt in 13 mål på 20 spelade matcher. Det är dom bäst i hela serien med, de har också gjort 25 mål framåt och detta ger dom en målskillnad på plus 12. Inter har en ganska dålig form i Serie A då man bara vunnit en enda match på sina fyra senaste omgångar.

Senaste matchen för Inter spelades mot Atalanta på bortaplan. Matchen slutade oavgjort och slutresultatet skrevs till 1-1. Båda lagen lyckades med att göra självmål i denna match. Jeison Murillo gjorde självmål för Inter och Rafael Toloi gjorde självmål för Atalanta. En väldigt ovanlig händelse att båda lagen gör mål i egen bur.

Inter har precis som Napoli inga skadade och Roberto Mancini kan också ställa upp med ett starkt lag i denna match, det lär därför bli en grym match mellan två bra lag. Mauro Icardi är den bäste målskytten i Inter med sina 8 fullträffar i Serie A.

Senaste mötet mellan lagen spelades den 30:e november i Serie A och då vann Napoli. Matchen slutade 2-1 till Napoli och Gonzalo Higuain gjorde båda målen för Napoli. Adem Ljajic gjorde det enda målet för Inter. Inter hade en väldgit tuff match då Yuto Nagatomo fick rött kort i den 44:e matchminuten.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Det här är en väldigt svårtippad match då ett lag som gör mycket mål möter ett lag som släpper in väldigt lite mål. Jag tror dock att Napoli vinner matchen och det grundar jag på att de har väldigt bra form i Serie A, till skillnad från Inter. Att dom vinner den här matchen har ett odds på 1,61 gånger pengarna. Jag tror också att det kommer bli en målrik match och över 2,5 mål kan vara ett bra spel, vilket har ett odds på 1,80 på Bet365. Båda lagen kommer också göra mål och det har ett odds på 1,80. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där Napoli vinner matchen och att båda lagen gör mål, detta har ett odds på 3,50. En chansning kan också vara att spela på att Napoli vinner med en vinstmarginal på ett mål och det har ett odds på 3,60 gånger pengarna. Mitt sista speltips är att spela på resultat och då tror jag att det blir 2-1 till Napoli och det har ett odds på 8,00. Gonzalo Higuain och Callejon blir målskyttar för Napoli och Mauro Icardi gör det enda målet för Inter.

Napoli-Inter-1

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se